Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Інтерактивна карта National Geographic демонструє підвищення рівня світового океану

Про глобальне потепління сказано і написано було чимало, але незважаючи на це, багато людей до сих пір не можуть в повній мірі усвідомити наслідки цього явища. Окислення океанів, жорстокі погодні катаклізми, зниження врожайності - і це тільки мала частина тих лих, які може викликати підвищення температури атмосфери. А ще глобальне потепління і викликане ним танення льодів, що цілком природно, загрожує затопленням узбереж і навіть малих островів.

Щоб люди змогли наочно уявити собі наслідки підвищення рівня світового океану, автори відомого журналу National Geographic створили інтерактивну карту, яка демонструвала б затоплення прибережних зон.

Подивитися, як все це виглядає, можна на спеціальній сторінці www.beforetheflood.com/explore/the-crisis/sea-level-rise . У нижній її частині є шкала з повзунком, що дозволяє «змінювати» температуру від 0 до 4 градусів за Цельсієм і спостерігати, як змінюється рівень моря і що при цьому відбувається з сушею.

Зміни найбільше помітні на берегових лініях морів і океанів, якщо ж продовжувати піднімати температуру, вони стають видні і вздовж берегів великих річок. Місцем демонстрації затоплення на мапі служить Нью-Йорк, але з тим же успіхом ви можете поекспериментувати з іншими містами.

Карта масштабується, також ви можете завантажити обраний її ділянку в форматі PNG, PowerPoint і Google Earth KML. Так, крім карти зміни рівня світового океану, на сторінці ви знайдете посилання на англомовні статті та інтерактивні презентації, присвячені проблемі забруднення навколишнього середовища.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама