Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як захистити деревину від грибка, цвілі і атмосферних опадів: професійні поради і огляд складів

  1. гниття деревини
  2. До основних причин гниття деревини відносяться:
  3. антисептування деревини
  4. Різновиди антисептиків:
  5. вибір антисептика
  6. Правила обробки деревини антисептиком

Разом з нашим партнером - компанією Splendor, яка займається виробництвом професійних лакофарбових покриттів і матеріалів - ми продовжуємо нашу серію статей про догляд за деревиною як в інтер'єрі, так і на вулиці.

Власний дерев'яний будинок зі зрубу або невелика прибудова у вигляді баньки або веранди, дитячі гойдалки або будка для чотириногого друга, високий паркан, колодязь або затишна альтанка. Дерево - натуральний і улюблений багатьма матеріал, який часто зустрічається на заміських ділянках і будівельних майданчиках. І повірте, що при належному догляді дерев'яні вироби прослужать вам не один десяток років.

Читайте також: 7 причин, чому для захисту деревини варто вибрати поліуретановий лак на водній основі

Дійсно: не варто думати, що, спорудивши дерев'яний будинок / гараж / паркан, ви виконали свою місію - і будова без будь-якої додаткової захисту і обробки прослужить вам довгі роки. На жаль, але вся представлена ​​нижче «краса» - не оброблені у фотошопі фотографії, а цілком реальні приклади з життя недбайливих господарів.

У цьому матеріалі ми розповімо, як захистити дерево від такої поширеної хвороби, як грибок і пліснява У цьому матеріалі ми розповімо, як захистити дерево від такої поширеної хвороби, як грибок і пліснява.

гниття деревини

Кольоровий наліт і плями цвілі, біла і бура гниль, що руйнує деревину, що робить її пухкою, пористої і розвалюється на шматки. І непомітні неозброєним оком спори грибка, здатні викликати алергічні реакції. Раніше дерев'яні споруди нічим не оброблялися, тому сильно заражені грибком будинку просто спалювали, щоб хвороба не перекинулася на здорові будови поруч. Однак ті варварські часи минули: завдяки профілактичній обробці сучасними засобами захисту деревини, освіта грибка можна запобігти.

Однак, якщо деревина дуже сильно заражена грибком і цвіллю, то повністю вилікувати її, швидше за все, не зможе жоден засіб.

До основних причин гниття деревини відносяться:

- Спочатку висока вологість (вище 15%) самого матеріалу, через що з часом він починає набухати, тріскатися і розшаровуватися.

- Постійне потрапляння вологи.

- Висока вологість повітря (більше 80%).

- Погана вентиляція повітря, як наслідок - застій кисню.

- Різкі перепади температури.

Один з найпопулярніших способів обробки деревини - нанесення хімікатів. Існують, звичайно, і народні засоби боротьби з грибком, наприклад, різні сполуки з мідним і залізним купоросом, антраценовое масло, силікатний клей або суміш соди і оцту. На просторах мережі зустрічаються і досить екзотичні варіанти, такі як настояна суміш сечі і натертого господарського мила. Ми ефективність подібного методу не перевіряли і вам не радимо. Взагалі, народні засоби складно назвати ефективними. До того ж практично у кожного з них є серйозні недоліки: наприклад, мідний купорос токсичний, і
вдихати його вельми небезпечно.

Для захисту деревини від гниття застосовують спеціальні фарби, лаки, а
також спеціальні захисно-декоративні склади. Фарби та лаки допомагають не тільки зберегти естетичний зовнішній вигляд деревини, а й, завдяки що входять до їх складу фунгіцидів, а іноді і альгіцідов, перешкоджають руйнуванню деревини і розмноженню шкідливих мікроорганізмів.

Читайте також: Від ванної кімнати до SPA-центру: 3 ради з вибору фарби для вологих приміщень

Однак найдієвіший варіант - обробити деревину спеціальним захисно-декоративним складом: на відміну від фарб і лаків по дереву, частинки акрилової дисперсії в ньому дуже дрібного розміру, що дозволяє складу проникати на кілька міліметрів вглиб пір деревини, діючи більш ефективно.

антисептування деревини

Антисептування - це просочення дерева складами, що перешкоджають його гниття. Наносити антисептик можна різними методами: пензликом, валиком або пульверизатором, а також шляхом занурення дерев'яного виробу у ванну з антисептичним розчином. Останній метод використовується, як правило, на промислових підприємствах.

Різновиди антисептиків:

- Масляні. Вони не вимиваються водою і утворюють на поверхні деревини міцну, надійну захисну плівку. Проблема масляних антисептиків в тому, що ця плівка не дозволяє випаровуватися воді, знаходить в самій деревині, чому з часом та починає гнити. Тому масляні антисептики підходять тільки для добре висушеної деревини. Через свою токсичність і різкого запаху їх не слід застосовувати в житлових приміщеннях, зате вони добре підійдуть для зовнішніх конструкцій, схильних до високої вологості і сильному впливу вологи. варто
враховувати, що матеріали ці горючі, до того ж змінюють колір дерева.

- На основі органічних розчинників. Вологостійкі склади, які проникають в структуру деревини і надають їй гідрофобні і адгезивні властивості. Застосовуються для захисту деревини як всередині, так і зовні будинків. Сохнут порядку 10-14 годин. мають
дуже різкий запах. Неекологічних, а тому їх застосування всередині приміщень сильно
обмежена.

- Водорозчинні. Завдяки своїй нетоксичність, відсутності неприємного запаху, швидкому часу висихання і зручності нанесення, цей вид антисептиків набув найбільшого поширення. Вони не шкідливі для людини і підходять як для зовнішніх, так і для внутрішніх робіт.

Читайте також: Вибираємо інтер'єрну фарбу для стін з розумом: 15+ корисних порад і рекомендацій

Добре зарекомендували себе захисно-декоративні склади «Акватон» і «Акватон-М» компанії Splendor. Якісні препарати без запаху захищають незабарвлену деревину від впливу атмосферних опадів, грибка і цвілі, не порушуючи при цьому рельєф і текстуру дерева. Підходять не тільки для зовнішніх (балки, лаги, стовпи, паркани, будь-які пиляні, стругані і клеєні елементи), а й для внутрішніх (віконні рами, двері, сходи, і т. Д.) Робіт.

Захисно-декоративні склади «Акватон» і «Акватон-М» - е то водні просочення на основі суміші спеціальних функціональних добавок в
акрилової дисперсії з малим розміром частинок (близько 40 нанометрів). Проникаючи в деревину на кілька міліметрів, просочення утворюють активний захисний бар'єр, що перешкоджає виникненню мікроорганізмів. А завдяки спеціальним добавкам також захищають деревину від шкідливого впливу УФ-випромінювання.

Склад «Акватон-М» крім іншого утворює покриття, що володіє водовідштовхувальним ефектом. Він захищає деревину від згубного впливу вологи, проте подальше нанесення водно-дисперсійних лаків або фарб неможливо.

Прозорі склади «Акватон» компанії Splendor підкреслюють малюнок і природну красу деревини. В їх колірній палітрі 12 відтінків цінних порід дерева: сосна, дуб, дуб світлий, ясен, тик, горіх, каштан, махагон, палісандр, дуб морений, зелений, червоний.

В їх колірній палітрі 12 відтінків цінних порід дерева: сосна, дуб, дуб світлий, ясен, тик, горіх, каштан, махагон, палісандр, дуб морений, зелений, червоний

вибір антисептика

Вибираючи захисний склад, пам'ятайте, що різні породи деревини мають різний ступінь поглинання. Так, глибокі шари ясеня, дуба, берези, бука, в'яза, ялиці та смереки погано вбирають антисептичні розчини, в той час як модрина, клен і вільха поводяться більш прихильно.

Обов'язково звертайте увагу на сертифікати відповідності, які підтверджують безпеку антисептичний розчину.

Читайте також: З турботою про здоров'я дитини: 3 критерію вибору фарби для дитячої кімнати

Купуйте антисептик в залежності від його призначення. Так, антисептики для внутрішніх робіт нешкідливі для людей і тварин, стійкі до механічних впливів, однак не завжди здатні винести перепади температур і постійне ультрафіолетове випромінювання.

Антисептики для зовнішніх робіт, т. Е. Для обробки конструкцій, які знаходяться під відкритим небом і піддаються постійному впливу атмосферних опадів і сонячного світла, добре переносять описані дії, проте токсично, а на вивітрювання різкого неприємного запаху йде близько 1-2 місяців. Такі склади діляться на проникаючі глибоко в структуру деревини просочення, фінішні покриття, що утворюють на поверхні непроникну захисну плівку, і комбіновані склади, виконують відразу обидві функції.

Правила обробки деревини антисептиком

Як і при роботі з будь-якими хімічними складами, будь то лак або фарба, при роботі з антисептиком не забувайте про засоби особистого захисту: рукавичках, захисних окулярах і респіраторі.

Ми розглянемо процес нанесення антисептика «Акватон» компанії Splendor: принцип обробки деревини іншими антисептиками схожий, однак перед початком роботи радимо додатково ознайомитися з інструкцією.

Для початку за допомогою скребка і розчинника очистіть оброблювану поверхню від бруду, жиру, після чого зашліфуйте її наждачкою і дочекайтеся повного висихання.

Склади «Акватон» і «Акватон-М» підходять для обробки тільки неокрашенной деревини, тому не варто застосовувати їх для поверхонь, раніше покритих оліфою, фарбою, лаком та іншими пленкообразующими або водовідштовхувальними матеріалами.

Т Т. к. Антисептик «Акватон» поставляється повністю готовим до роботи, вам залишається тільки ретельно перемішати його - як перед початком, так і в процесі фарбування. За допомогою обраного вами інструменту - валика, пензлика або фарбопульта - нанесіть два шари захисного складу. Це мінімальна кількість шарів, однак для кращого результату рекомендуємо нанести три і більше шару. В цьому випадку при нанесенні першого шару варто розбавити складу водою на 30-50% для кращої поглинання. Після його висихання зашліфуйте поверхню, струсіть пил і нанесіть ще два шари. Час висихання кожного шару при нормальних умовах (температура +20 ° С, вологість 60%) - 1 година. Вже через добу антисептик «Акватон» повністю висохне, а через тиждень стане абсолютно стійким до вимивання.

Надалі деревину, оброблену складом «Акватон», можна при необхідності додатково покрити прозорим або тонованим водно-дисперсійних лаком.

На цьому все. І нехай дерев'яні меблі, будинки та інші споруди з дерева
радують вас своїм зовнішнім виглядом і екологічністю протягом усього терміну експлуатації.

І нехай дерев'яні меблі, будинки та інші споруди з дерева   радують вас своїм зовнішнім виглядом і екологічністю протягом усього терміну експлуатації

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама