Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Борна кислота від тарганів - рецепт з яйцем як ефективний засіб боротьби

  1. Механізм впливу на комах
  2. Деякі ефективні рецепти
  3. Як правильно користуватися порошком
  4. Переваги методу і можливі мінуси

Дивно життєздатні таргани час від часу з'являються в житло людини, доставляючи йому чимало неприємних хвилин. Використовувати сильнодіючі отруйні препарати не завжди є хорошим виходом, так як потрібно на тривалий час залишати квартиру, несучи з собою тварин. Тим часом, вже тривалий час користується популярністю борна кислота від тарганів, що показує хорошу ефективність при грамотному застосуванні.

Механізм впливу на комах

Дивно життєздатні таргани час від часу з'являються в житло людини, доставляючи йому чимало неприємних хвилин

Борна кислота

Хімічна формула борної кислоти - Н3ВО3. Ця речовина має слабкі кислотні властивості. Реалізується в аптеці. Щоб приготувати засіб, що викликає загибель тарганів, потрібно порошок борної кислоти. Це основний інгредієнт, який представляє собою безбарвні помірно розчинні у воді лускаті кристали без смаку і запаху. Ступінь розчинності посилюється зі збільшенням температури нагріву води.

Щоб приготувати засіб, що володіє привабливим для тарганів смаком з довготривалим ефектом, знадобиться ще один обов'язковий компонент, яким є яєчний жовток. Подібний рецепт є найбільш поширеним.

Щоб порошок подіяв убивчим чином, таргани повинні спробувати пропоновану їм приманку з яйцем. Борна кислота для цих комах є отрутою. При попаданні в їх організм достатньої кількості препарату настає параліч із задухою, що приводить до загибелі.

Яйце і борна кислота

Додавання до порошку жовтка покликане зіграти роль апетитного ласощі, хоча багато хто радить використовувати препарат в чистому вигляді. Це засновано на припущенні про те, що таргани, пробігаючи по розсипаному порошку, будуть переносити його в свої укриття на лапках і черевці. Всередину лусочки кислоти потраплятимуть разом з крихтами їжі, поглинаються комахами.

Деякі ефективні рецепти

Борна кислота з яйцем

Найбільш простий рецепт, що включає борну кислоту (50 грам) як основний інгредієнт, передбачає змішування її з яєчним жовтком. При збільшенні кількості маси для приманки пропорції зберігаються. Необхідно ретельно змішати складові частини, а потім розділити отриманий склад на невеликі порції. Зазвичай їх скачують в формі кульок і розміщують в затишних місцях, намагаючись охопити всі ділянки, де спостерігається найбільше скупчення комах.

Різновиди кульок від тарганів залежать від введення інших компонентів до складу, що включає порошок аптечної борної кислоти і жовток.

Є рецепт, який передбачає змішування 40 грам борної кислоти з розім'ятим вареним жовтком і додавання декількох крапель нерафінованої соняшникової олії. Такий засіб отримує сильніший приманюють ефект для тарганів, завдяки запаху масла, яке при необхідності може бути і рафінованим. Отриманого кількості вистачить для однієї кімнати.

Приготування кульок від тарганів

У наступний рецепт входить порошок кислоти (40 грам), сирий жовток і цукор (дві столові ложки). Під час ліплення густоту маси можна коригувати, додаючи трохи води, якщо вона надмірно туга. Рідкий склад можна зробити більш густим, додаючи борошно. Отримана суміш повинна вийти пластичної, що дозволяє легко скачувати її у кульки.

Ще один засіб, що використовується проти тарганів, в складі має, крім вареного жовтка, і 40 грам кислоти, середню відварну картоплину і трохи кефіру. Картопля з жовтком ретельно розтирають, щоб отримати однорідну, без грудочок, масу. Після цього додається порошкоподібна борна кислота. Кефір подливается по кілька крапель, поки маса не буде досить густий, щоб з неї можна було формувати невеликі кульки.


Засіб від тарганів

Як правильно користуватися порошком

Щоб борна кислота проти тарганів повністю виправдала очікування, необхідно правильно її використовувати.

Щоб борна кислота проти тарганів повністю виправдала очікування, необхідно правильно її використовувати

Приманка. борні кульки

Підбираючи рецепт отруйної складу від тарганів, необхідно враховувати, що швидкого результату не буде. Це пов'язано з тим, що для отримання смертельного кількості речовини комаха має неодноразово спробувати залишену приманку, так як йому необхідно близько 2 мг борної кислоти.

Щоб приготувати отруйну засіб з яйцем, використовується порошок, а не аптечний спиртовий розчин борної кислоти. Розклавши приманку, потрібно насухо витерти поверхню раковини, перевірити, щоб не було патьоків під трубами. Це дозволить повністю перегородити тарганам доступ до вологи. На етапі підготовки потрібно зробити ретельне прибирання, особливо на кухні, намагаючись прибрати всі залишки їжі, щоб у тарганів не було іншого раціону, крім розкладеною приманки.

На етапі підготовки потрібно зробити ретельне прибирання, особливо на кухні, намагаючись прибрати всі залишки їжі, щоб у тарганів не було іншого раціону, крім розкладеною приманки

цькування тарганів

Вибравши рецепт, в якому борний порошок є основою для приготування їстівної приманки, доцільно не тільки розкласти вийшло засіб у формі кульок за трубами, під меблями та інших затишних місцях, а й розсипати його уздовж плінтусів, близько унітазу, раковини. Якщо є можливість, ці доріжки з отруйної кошти робляться без розривів. Це послужить гарантією, що таргани будуть, пробігаючи по ним, захоплювати отруйні частинки.

Додатково на ніч виставляються невисокі ємності з водним розчином борної кислоти. Оскільки при попаданні коштів на її основі в організм прусаків, у них з'являється прагнення до вживання води, то вони будуть пити підготовлену вологу.

Переваги методу і можливі мінуси

Використання борної кислоти в якості складової частини засобу, що впливає згубним чином на тарганів, виправдано, завдяки кільком позитивних якостей:

Використання борної кислоти в якості складової частини засобу, що впливає згубним чином на тарганів, виправдано, завдяки кільком позитивних якостей:

Кульки з борної кислоти з яйцем

  • порошок нешкідливий для людини;
  • недорого купити його можна в аптеці;
  • хороша ефективність, якщо правильно підібраний рецепт;
  • простота застосування;
  • засіб на базі борної кислоти з додаванням яйця тривалий час зберігає свої властивості.

Незважаючи на відносну нешкідливість кошти, необхідно дотримуватися деяких правил. Всі принади повинні бути недоступні дітям. Розкладати їх слід в місцях, в які не можуть забратися домашні вихованці.

Відео: Як знищити тарганів відео. Борна кислота

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама