Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Борна кислота з яйцем - засіб від тарганів і мурашок: рецепт, пропорції та відгуки

  1. Борна кислота: опис і властивості
  2. Ефективність борної кислоти від комах
  3. Де розкладати приманки?
  4. Застосування борної кислоти від комах
  5. Профілактика для швидкої ліквідації тарганів
  6. Відгуки

Таргани - комахи, які вважаються ознакою антисанітарії. Появи непрошених гостей в житловому приміщенні викликає шок. Вони розносять хвороботворні мікроби, псують продукти і викликають просто неприємне відчуття тільки від одного виду. Таргани - комахи, які вважаються ознакою антисанітарії

З ними необхідно вести боротьбу. У магазинах продаються різні препарати: гелі, аерозолі, олівці, гелі, крейда, які допоможуть знищити і прогнати комаха. Але не поспішайте ними користуватися, так як багато хто з них протипоказано використовувати в приміщеннях з тваринами і дітьми.

Скористайтеся простим і народним способом позбавлення від тарганів і мурашок - борною кислотою. якщо завелися руді мурашки в квартирі, як позбутися від них , Можна дізнатися тут.

Борна кислота: опис і властивості

У чистому вигляді порошок борної кислоти білого кольору без запаху і смаку У чистому вигляді порошок борної кислоти білого кольору без запаху і смаку. Засіб вважається відмінним антисептиком. Кожен знає борний спирт, це спиртовий розчин борної кислоти в 70% етиловому спирті.

Для боротьби з небажаними комахами краще використовувати порошок. Його використовують як в чистому вигляді, так і в складі з іншими інгредієнтами. У боротьбі з тарганами найбільш ефективний порошок.

Ефективність борної кислоти від комах

Щоб отрута подіяла на комаха, він повинен потрапити в середину. Речовина вражає нервові імпульси і комаха паралізує, а через деякий час він гине.

Смертельна доза для таргана це 3 мг. Одного пакетика борної кислоти, вистачить щоб знищити цілий рій комах.

Основними перевагами препарату є:

  1. Практично єдиний засіб, на яке у тарганів немає звикання.
  2. Підходить для знищення мурах.
  3. Безпечне речовина для людини. Але незважаючи на це потрібно розміщувати засіб далеко від дітей і домашніх тварин. При попаданні в організм може викликати отруєння.
  4. Борну кислоту можна вільно придбати в аптеці за прийнятну вартість.
  5. Простота приготування приманок.
  6. Ефективність в боротьбі з комахами.
  7. При потраплянні препарату на шкіру може виникнути відчуття легкого пощипування, опіків він не залишає. Тому щоб уникнути цього обов'язково при приготуванні приманки використовуйте рукавички.

Мінуси борної кислоти:

  1. Тривалість дії. Щоб знищити всю популяцію тарганів і мурашок в квартирі або будинку має пройти близько двох тижнів, активного користування борною кислотою.
  2. Засіб неефективно проти яєць комах.
  3. Також під час застосування засобу не повинно бути води, інакше комаха поп'є, і кислота перестане діяти, якщо тарган після поїдання суміші поп'є води.
  4. Хімікат працює тільки після великого попадання кислоти в кишечник шкідника.
  5. Розкладайте приманки так, щоб їх не з'їли діти. Інакше потрапивши в організм, препарат може викликати алергічну реакцію або отруєння.

Увага! При боротьбі з шкідниками обов'язково виключити доступ до джерела води. Протирайте насухо всю кухонне начиння, приділіть увагу умивальників, раковин, з кранів не повинна капати і навіть сочиться вода.

Де розкладати приманки?

Застосовувати отруйний розчин можна в чистому вигляді, але і в якості приманок. Порошок можна розсипати там, де живуть або пробігають таргани, або мурахи. А це можуть бути плінтуса, під шафами, під мийками або біля унітазу, а так же там де є доступ до води.

Досить комасі пробігти по порошку, як він залишиться на лапках і мимоволі потрапить в організм таргана, що призведе до його загибелі Досить комасі пробігти по порошку, як він залишиться на лапках і мимоволі потрапить в організм таргана, що призведе до його загибелі. Привертає використання народного кошти дешевизна і практичність.

Адже 10 грамового пакетика вистачить знищити велику кількість комах. Насипати порошок необхідно невеликими порціями, не повинно бути куп і пагорбів. Інакше тарган обійде кислоту і витрати, і праця будуть даремно.

Розсипають порошок по підлозі тонким шаром, немов випадково розсипана мука або цукор. Велика кількість препарату злякає комаха. З явних недоліків можна відзначити, що за допомогою борної кислоти складно боротися з яйцями тарганів.

Застосування борної кислоти від комах

Наявність комах в квартирі - це загроза для життя людини. Можна помітити появу комах в квартирі, особливо на кухні. Селяться вони в темних теплих місцях, а повзають в пошуку їжі по всій квартирі.

Таргани розносять хвороботворні мікроби і хвороби, які страшні для людини. У зараженої квартирі у дітей може з'явиться алергія на пил, а також на продукти життєдіяльності тарганів. Будемо боротися кардинально.

Як приготувати хімічний засіб на основі борної кислоти? Готувати будемо приманку з яйця і борна кислота. Це один з найпростіших і надійних способів позбутися від настирливих гостей.

Борна кислота негативно впливає на комах, а так як у неї немає запаху, доповнюємо речовина ароматним інгредієнтом. Завдяки цьому тарганів і буде залучати отруйна приманка.

Борну кислоту можна використовувати нарівні з сучасними препаратами. Кислота повинна потрапити всередину ворога. Приманка - найефективніший і ласий шматочок, який допоможе виманити з притулку комаха. Починаємо готувати отруту для тарганів і мурашок. Цих інгредієнтів буде досить щоб розкласти отруєну приманку в невеликій кімнаті. Якщо квартира більша подвоїти інгредієнти.

Знадобляться такі інгредієнти:

  • 40 грам - борної кислоти;
  • 1 шт. - варене яйце;
  • Рослинна олія.

Яйце очистити, знадобиться жовток. Він володіє незвичайним ароматом, який люблять комахи. Жовток ретельно розім'яти, додати порошок борної кислоти і трохи рослинного масла.

Рослинна олія захищає яйце від пересихання і випаровування запаху. Повинна вийти маса, з якої легко буде сформувати кульки. З приготованого кошти сформувати крихітні кульки, які повинні бути в діаметрі не більше 5 мм.

Розміщувати бажано кульки там, де знаходиться велике скупчення тарганів, а також уздовж плінтусів, за шафами, у ванній кімнаті, біля сміттєвого відра. Розкладати приманки краще ближче до ночі. Так як комахи починають вибиратися з притулків з настанням темряви.

Слідкуйте за приманкою, після того як вона висохне її необхідно буде оновити. Приблизна періодичність процедури - кожних 3 діб. Пам'ятайте також про техніку безпеки, готуйте приманку в гумових рукавичках.

  1. Картопляно-яєчна приманка. Для приготування кошти знадобляться такі інгредієнти як картопля, яйце і 40 грам порошку борної кислоти і ложка кефіру. Картопля розім'яти з жовтком, до однорідної маси, додати порошок борної кислоти. Все добре розмішати, якщо маса суха, додайте трохи кефіру. Маса повинна добре лепіться. Принцип приготування і розкладки приманки такий же, як і попередній спосіб.
  2. Цукрова приманка. Знадобиться 1 яйце, 4 пакетика порошку борної кислоти, 3 ст. л. цукру. Змішати всі інгредієнти і сформувати кульки. Якщо суміш густа і не ліпиться додати трохи рослинного масла або води. Якщо суміш рідка додайте борошна або крохмаль.
  3. М'ясна приманка. Таргани всеїдні і м'ясо не виняток. Знадобиться для приготування фарш будь-хто, можна використовувати найдешевший, яйце і 40 грам порошку борної кислоти. У м'ясо додати білок одного яйця і кислоту. Добре вимісити. Сформувати кульки.
  4. Хлібне частування. Що приготувати даний вид приманки знадобиться свіжий хліб і кислота борна у вигляді порошку, яйце куряче. Знадобиться лише м'якуш, в який додати сире яйце і кислоту. Добре перемішати до однорідної маси.
  5. Салат приманка. Якщо після вечері залишився салат олів'є і його ніхто не хоче доїдати, зробіть ласощі для тарганів. Салат потовкти до отримання однорідної маси, додати борну кислоту. Сформувати невеликі кульки. Приманка готова.
  6. Якщо немає часу морочитися і готувати приманки, а просто розсипана борна кислота не дає ніякого ефекту, приготуйте водний розчин на основі порошку борної кислоти. Змішати в одному літрі води 40 грам порошку. Він не розчиняється у воді, але за допомогою неї засіб потрапить у важкодоступні місця, де мешкають таргани. Інгредієнти з'єднати, рідина перелити в ємність з пульверизатором. Обробити добре складом труби, плінтуса, підлогу. В такому випадку борна кислота залишається на поверхнях труб, не обсипається. Імовірність отруєння тарганів збільшується.

Борна кислота після проникнення в організм комахи діє досить швидко. Якщо тарган з'їсть приманку ввечері, то вранці буде мертвий. Самостійно приготована приманка діє аналогічно сучасним препаратам.

Єдина відмінність від професійних засобів вони довго не висихають, то приманки доведеться робити часто.

Борна кислота - бюджетний кошт, яке допомагає позбутися від тарганів без особливих грошових витрат. Пам'ятайте про те, що боротися потрібно починати, як тільки помітили хоча б одна комаха. А найкраще попередити появу непроханих гостей.

Профілактика для швидкої ліквідації тарганів

Кожен знає що краще запобігти появі комах в квартирі, ніж з ними вести боротьбу.

Проводьте регулярно профілактичні заходи, щоб не прохань гості не завітали Ваш будинок.

Проводьте регулярно профілактичні заходи, щоб не прохань гості не завітали Ваш будинок

  • Приготовану приманку розкладати в усі щілини в підлозі, за шафами і в місцях великого скупчення комах.
  • Підклеїти шпалери, саме вони часто стають житлом тарганів.
  • Вентиляційні отвори закрити сітками.
  • Своєчасно мийте брудний посуд, ретельно витирайте вологу з усіх поверхонь.
  • Всю їжу добре упаковувати в пакети, контейнери, що закриваються банки. Прибирайте крихти і залишки їжі зі столів.
  • Регулярно провітрюйте приміщення, виносьте сміття, прибирайте і мийте підлоги, комахи не люблять чистоту і порядок.

Починати боротися з паразитами слід при перших ознаках появи. Так як вони швидко розмножуються. Використовуйте народний спосіб з борною кислотою. Процес приготування приманки - отрути дуже простий, складові інгредієнти доступні кожному.

Відгуки

Анатолій, 42года, Волгоград

Боровся з тарганами на дачі. Здавалося б, дача. Взимку не топиться. Влітку виявив одного таргана. Чи не звернув уваги, потім через два тижні зрозумів, що зробив помилку. Їх тепер натовп. Боротися вирішив народними способами, перевіреними.

Придбав в аптеці порошок борної кислоти. Розсипав по всій підлозі, приготував приманки з яйцем. Боротьба тривала три тижні. Тепер жодного таргана і мурахи зникли теж.

Людмила, 51 рік, Старий Салтів

Живу на знімній квартирі. З'явилися таргани. З початок один, потім два, а тепер натовп. Боролася з проблемою хімічними препаратами, ефект був, але вони все одно з'являлися. Приготувала приманки з борною кислотою. Тепер насолоджуюся результатом. Засіб ефективний рекомендую.

Де розкладати приманки?
Як приготувати хімічний засіб на основі борної кислоти?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама