Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як підключити двоклавішний вимикач світла?

  1. Схема підключення
  2. Підключення прохідного вимикача
  3. Висновки

Як підключити двоклавішний вимикач? Таке питання задають багато домашніх майстрів. Подібний пристрій розраховано на включення і виключення з однієї точки 2-х електроприладів або роздільних секцій одного механізму.

Як правило, подвійний перемикач застосовують для включення певної кількості свічників на люстрі.

При цьому одна клавіша може включити тільки одну з двох підгруп лампочок, а при включенні відразу двох клавіш люстра підключається вже цілком. Кожна з підгруп може мати від 1 до 8 і більше ламп. Однак по відношенню до лампочок, об'єднаним в осередку, управління здійснюється тільки однією клавішею.

Перемикачі бувають одно-, дво-, трехклавішние або включення підгруп лампочок може здійснюватися за допомогою регульованого механізму (діммера) Перемикачі бувають одно-, дво-, трехклавішние або включення підгруп лампочок може здійснюватися за допомогою регульованого механізму (діммера). Додатково для комфортабельності управління освітленням з різних точок в приміщенні використовуються прохідні вимикачі, які бувають як одно-, так і Двоклавішний.

Перемикач останнього типу використовується в основному для регулювання різних груп світлових приладів, встановлених в одній точці. Прохідний вимикач призначений для відключення приладу, який був включений, наприклад, в одній точці, а відключений вже може бути в інший.

Схема підключення

Для того щоб підключити двоклавішний вимикач світла, знадобляться такі прилади:

  • викрутка хрестова і пряма;
  • плоскогубці (або бокорізи);
  • будівельний рівень;
  • молоток;
  • зубило;
  • індикатор напруги;
  • монтажний ножик або пристосування для зняття ізоляції.

З матеріалів потрібно буде придбати:

З матеріалів потрібно буде придбати:

Малюнок 1. Схема підключення Двоклавішний перемикача на два світильника.

  • подвійний вимикач;
  • трижильні електропроводи;
  • монтажну коробку;
  • ізолюючу стрічку і клемники.

Як підключити двоклавішний вимикач до люстри? Схема виглядає наступним чином:

  1. Спочатку готуються кінці електропроводів, які потрібно підключити. Їх три: два вихідних (до них буде приєднуватися люстра або індивідуальні групи світлових приладів) і один фазний - вхідний. Кінці дротів очищаються від ізолюючого матеріалу відрізком приблизно в 10 см.
  2. Потім їх потрібно буде підключити в розподільній коробці до подвійного вмикач. Буде потрібно визначити клеми або затискачі, призначені для одного фазного входу і двох вихідних дротів. Перший затиск, який найчастіше на сучасних якісних вимикачах позначається буквою «L», знаходиться на одній стороні і він в єдиному екземплярі. З іншого ж боку знаходяться дві клеми для вихідних електропроводів. Далі в кожну з них просто вводяться відповідні дроти.
  3. Якщо вимикач модульний, то знадобиться за допомогою короткого проводу один модуль з'єднати з іншим, створивши тим самим своєрідний місток. Вхідний кабель вводиться в клему тільки одного модуля. Для корпусного Двоклавішний вимикача вихідні клеми, як правило, позначені стрілочками.

На цьому роботи по підключенню електропроводів подвійного вимикача завершені, потрібно тільки зафіксувати механізм в монтажній коробці за допомогою болтів або спеціальних затискних лапок, в залежності від виду придбаного вимикача (рис. 1 Схема підключення).

Якщо в процесі приєднання проводів використовувався жорсткий електропровід, то перед монтажем його в коробку довжину потрібно буде злегка відрегулювати, підвернувши до основи підрозетника Якщо в процесі приєднання проводів використовувався жорсткий електропровід, то перед монтажем його в коробку довжину потрібно буде злегка відрегулювати, підвернувши до основи підрозетника.

У більшості подвійних перемикачів в наявності є звичайна рамка і клавіші, які прибирають перед установкою електропроводів і фіксують назад вже після закріплення корпусу пристрою. Додатково у таких перемикачів в комплект може входити підсвічування і індикатор, які світяться в темряві.

Перша допомагає легко і швидко знайти вимикач в темний час доби в приміщенні, а другий підкаже, що електрику в будинку є і лампочка здатна випромінювати світло.

Зі схеми видно, що до перемикача прокладається тільки один електропровід - фаза, а інші 2 - «нуль» і «земля» підводяться до люстри безпосередньо.

Таким чином двухклавішний перемикач являє собою 2 одинарних механізму в єдиному корпусі, усередині якого при включенні або відключенні відповідної клавіші відбувається розрив ланцюга, а саме фазного електропроводи, спрямованого до певного світловому приладу.

Підключення прохідного вимикача

Для того щоб зрозуміти, як правильно підключити двоклавішний прохідний вимикач, потрібно розібратися в його призначенні. Простий варіант має 3 контакту і пристрій перемикання між ними. Перевага його перед простим перемикачем однозначно: встановивши в будинку двоклавішний прохідний вимикач, можна буде без особливих зусиль ввімкнути або вимкнути освітлювальний прилад з двох і більше точок кімнати.

Для підключення знадобляться два прохідних перемикача, відповідний інструментарій і одно-, дво- або трижильний провід Для підключення знадобляться два прохідних перемикача, відповідний інструментарій і одно-, дво- або трижильний провід.

Схема підключення прохідного вимикача є наступну комбінацію:

  1. Зачищаються кінці електропроводів.
  2. Нульовий електропровід від джерела живлення через розподільну коробку підключається безпосередньо до люстри.
  3. Фазний провід також через розподільну коробку підключається до загального контакту першого прохідного вимикача.
  4. Від першого перемикача 2 вихідних контакту через розподільну коробку з'єднуються з 2-ма аналогічними проводами другого прохідного пристрою.
  5. З загального контакту другого прохідного перемикача фазний проводок знову через розподільну коробку приєднується вже до люстри.

Найчастіше такі вимикачі називають ще дублюючими або перекидними. Число місць регулювання освітлення не обмежена 2-3 точками, їх може бути, наприклад, навіть 6 і більше. Реалізується такий спосіб включення за аналогічною схемою, описаною вище. Таким чином, Перший і останній прохідний перемикач використовується одинарним - трьохконтактні, а ті, що будуть встановлені між ними, - чотирьохконтактного (тобто подвійними спареними).

Наприклад, якщо будинок двоповерховий, то можна встановити між поверхами проміжний перехресний вимикач. Дуже зручно буде також встановити, наприклад, перехідної вимикач при вході в спальню, а другий біля ліжка.

Висновки

Перед виконанням усіх робіт, пов'язаних з електрикою, не забудьте обов'язково знеструмити електропроводку.

Підключення будь-яких вимикачів робите відповідно до схем, не забувши попередньо за допомогою викрутки-індикатора визначити, який дріт фазовий.

Якщо все виконано в точності і дотримані запобіжні заходи, то сміливо підключайте вимикач і користуйтеся ним на здоров'я, скільки душі буде завгодно. Успіхів!

Як підключити двоклавішний вимикач до люстри?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама