Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як встановити вимикач світла з однією клавішею і диммер, підключення регулятора яскравості замість вимикача

  1. Види приладів вимикання світла
  2. Розміщення пристроїв регулювання світла
  3. Монтаж вимикача світла з однією клавішею
  4. підключення диммера

Для управління джерелами світла в побуті, як правило, використовуються звичайні вимикачі Для управління джерелами світла в побуті, як правило, використовуються звичайні вимикачі. Вони підключаються до мережі на розрив ланцюга. В їх установці і використанні немає нічого такого, чого не зміг би зробити простий обиватель. Але останнім часом набирають популярність такі прилади, як диммери. Їх використовують для регулювання потужності освітлення.

Види приладів вимикання світла

Поняття «прилад регулювання світла» включає в себе механічне або електронний пристрій, який замикає або розмикає мережу для управління електричними приладами. Механізм дії звичайних вимикачів заснований на тиску клавіші, яка розмикає або змикає мережу. Але можуть бути і сенсорні електронні пристрої, а також прилади з можливістю управління з пульта або мобільного пристрою, сполученого з мережею Wi-Fi. Вимикач може бути одноклавішний або подвійний.

Конструкція простого механічного одноклавішного вимикача складається з чотирьох частин, таких як:

  • Робочий вузол (основа з металу з контактами і кнопкою);
  • Кріпильна частина (вусики і лапки з металу, з'єднані з пластиною);
  • Зовнішнє оформлення;
  • Рухома пластикова частина - кнопка.

Внутрішні частини зазвичай зроблені з металу Внутрішні частини зазвичай зроблені з металу. Декоративна частина виготовляється зі спеціального пластика, який витримує до 16А, але можуть бути присутніми і керамічні деталі, що витримують до 32А. В клавіші може перебувати світлодіодна лампочка, необхідна для легкого виявлення вимикача в темряві.

За способом кріплення вони можуть бути внутрішніми (монтуються в стіну) або зовнішніми. У квартирах зручніше використовувати внутрішні. Його складові кріпляться в так званий стакан - це пластикова монтажна коробка (підрозетник). З площині стіни в цьому випадку випирає лише декоративна частина і сама клавіша. Це зручно при проведеної в стіні проводці.

Кнопковий прилад може працювати і за допомогою сенсорної клавіші. Як правило, вони коштують дорожче.

Ще один вид приладів для управління джерелами світла - регульований диммер. Його часто плутають зі звичайними вимикачами, але його конструктивна особливість полягає в можливості не тільки розмикати або стуляти ланцюг, але і регулювати рівень потужності.

Розміщення пристроїв регулювання світла

За технікою безпеки вимикачі не повинні монтуватися в місця з підвищеною вологістю. Тобто при установці вимикача в санвузол його рекомендується винести на зовнішню стіну.

Встановлювати побутовий прилад вимикання світла поблизу водопроводу або газового обладнання заборонено правилами встановлення електрообладнання. Отже, від систем водопостачання він повинен знаходитися на відстані 60 см або більше, а до газовідведення - мінімум 50 см.

Монтаж вимикача світла з однією клавішею

Внутрішнє або зовнішнє розташування самої проводки при установці вимикача не має значення. Зазвичай зовнішню проводку вибирають у випадках, коли проведено ремонт і заново руйнувати стіни не представляється можливим.

Підключення вимикача світла з однією клавішею включає в себе:

  1. Перед монтажем необхідно вимкнути живлення. Вимикати можна харчування тільки тієї частини проводки, в якій буде проведений монтаж електроприладу. Якщо немає такої можливості - потрібно знеструмити всю мережу.
  2. Перевірка відсутності напруги. Це можна зробити за допомогою викрутки-індикатора або спеціального електронного обладнання - мультиметра.
  3. Потім необхідно розібрати пристрій. Самостійно вийняти кнопку живлення та зняти робочий механізм.
  4. Наступний крок - вибір місця установки механізму. Для цього необхідно намітити точки кріплення до стіни. Далі користуючись дрилем або перфоратором необхідно просвердлити отвори для кріплення частини.
  5. На корпусі пристрою є гнучка заглушка. Її необхідно зняти і вставити в отриманий отвір дроти електропроводки.
  6. Тепер починаємо підключення. Його необхідно монтувати на розрив фазного проводу. Визначити його можна за допомогою мультиметра. Якщо проводку прокладали керуючись ПУЕ, визначити фазу можна за допомогою кольорового маркування ізоляції проводу (він, як правило, білий, червоний або коричневий).
  7. З кінців проводів необхідно зняти ізоляцію і підключити фазний провід до клеми, що має позначку «L», другий провід (нуль) приєднується до другої клеми. Потім необхідно закрутити болти і помістити робочий вузол в корпус вимикача.
  8. Після всього цього встановлюється зовнішня панель і клавіша вимикача.

Установка одноклавішного приладу не займе багато часу, але важливо не забувати головне правило перед проведенням будь-яких електромонтажних робіт: відключи, перевір, заземли!

підключення диммера

Діммер - це той же самий вимикач світла з регулятором яскравості, відповідно, з'являється можливість економити електроенергію. Плавний пуск діммера не буде дратувати зір при включенні світла. Він часто використовується, щоб регулювати освітленість приміщення не тільки в житлових приміщеннях, але і в театрах і кіно.

Сам по собі диммер виглядає як вимикач з наявної поворотною ручкою, необхідної для плавного регулювання рівня освітлення Сам по собі диммер виглядає як вимикач з наявної поворотною ручкою, необхідної для плавного регулювання рівня освітлення. Забороняється заносити в пристрій встановлено симистор або динистор. Раніше для цих цілей використовували реостат. Але використовувати реостатний светорегулятор з метою економії немає сенсу, так як напруга не зменшується всередині приладу, а електричний струм витрачається на створення тепла в реостате. Сучасний же діммерний прилад дозволяє змінювати напругу.

Центральною частиною схеми підсвічування є симистор VS 1, який пропускає струм в обох напрямках, силові електроди в цьому випадку мають можливість послідовного підключення з навантаженням. У підсумку виходить, що струм навантаження буде дорівнює струму сімістра.

Для самостійної збірки діммера будуть необхідні наступні елементи:

  • неполярний конденсатор, ємністю 0,022-0,1 мкФ 400В;
  • резистор 4,7-27 кОм-0,25 Вт;
  • випрямний діод 1N4148, 1N4002;
  • симистор BT136-600D або BT136-600E;
  • динистор DB3;
  • світлодіод індикаторний.

Відповідаючи на питання про те, як підключити диммер замість вимикача, можна сказати, що його включення в електричний ланцюг не має великої різниці з підключенням одноклавішного вимикача.

Він також підключається на розрив фазного проводу. У конструкції діммера також є дві клеми, позначені як «L» і «1». До клеми «L» підключається фаза, а нуль приєднують до клеми «1».

Для роботи зі світлодіодними лампами широко представлені диммери фірм legrand і valena Для роботи зі світлодіодними лампами широко представлені диммери фірм legrand і valena.

Існують обмеження в застосуванні підсвічування. Наприклад, його не можна використовувати для приладів, що мають блок живлення. Виняток становлять лише світлодіодні лампи, спеціально призначені для використання разом з диммером.

Підключення приладу управління джерелом освітлення в електричну мережу не представляється трудомістким процесом. Важливо знати правила установки, а також брати до уваги всіх необхідних заходів безпеки.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама