Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Автоматичні вимикачі. Класифікація та вибір

  1. корпус пристрою
  2. кількість полюсів

Всім без винятку електричних ланцюгів і електричним споживачам властиво виходити з ладу.

Це трапляється з різних причин: старіння, знос провідників, порушення ізоляції, ослаблення і підгоряння контактних частин, вплив зовнішніх факторів, неправильно розрахована навантаження - все це з часом призводить до перевантажень і коротких замикань.

І як наслідок, результатом короткого замикання може стати пожежа, вихід з ладу споживачів та інші неприємності.

Для того щоб запобігти настільки сумний результат, в даний час у всіх електричних ланцюгах встановлюють автоматичні вимикачі, іменовані ще автоматами.

Їх основне призначення - захист електрообладнання від перевантажень і коротких замикань.

корпус пристрою

До складу даного пристрою входить корпус, рухомі і нерухомі контакти, теплової та електромагнітний расцепители, дугогасящие камери і механізм управління з важелем. Основні елементи, які виконують, безпосередньо, захисну роль, це теплової та електромагнітний расцепители.

Тепловий расцепитель складається з біметалічної пластини, розрахованої на певний струм, що протікає по ній. При перевищенні цього струму, пластина згинається і впливає на механізм розчеплення, тим самим розриваючи електричний ланцюг.

Електромагнітний расцепитель влаштований з котушки з сердечником. При утворенні струму короткого замикання, сердечник пускає в хід расцепитель, і електричний ланцюг розривається.

Корпус автоматичного вимикача виконаний з міцного, негорючого матеріалу. Він має особливу форму для розташування нерухомих контактів. Вони розміщені в глибині корпусу, щоб виключити випадковий дотик людини до місць кріплення провідників. Контактні частини, як і в більшості комутаційних приладів, мідні або посріблені. Кріплення автоматів здійснюється гвинтами через отвори в корпусі або на дінрейку за допомогою спеціальної засувки, розташованої в нижній частині корпусу автомата.

кількість полюсів

Автоматичні вимикачі випускаються з різною кількістю полюсів, зазвичай від одного до чотирьох, в залежності від мережі. Однополюсні і двополюсні автомати використовують в однофазної мережі, а трьох-і чотирьох полюсні в трифазній мережі.

Принцип роботи всіх автоматичних вимикачів однаковий, проте, експлуатаційні властивості різні. Автомати для установки в електричний ланцюг підбирають по номінальному струмі, класу спрацьовування, часу відключення і числу полюсів.

Автомати для установки в електричний ланцюг підбирають по номінальному струмі, класу спрацьовування, часу відключення і числу полюсів

Перше, що необхідно враховувати, це значення номінального струму. Воно вимірюється в амперах (А) і зазвичай вказується на корпусі автомата. Значення цього струму, зазначеного на корпусі, буде максимально допустимим струмом, при якому може експлуатуватися автомат.

Найпоширеніші номінали, які використовуються в основному для побутових потреб, від 1,6 (А) до 63 (А).

Інші номінали, від 80 (А) до 6300 (А), використовуються в промислових електричних мережах або мережах загального користування, де підключені потужні електричні споживачі.

Інші номінали, від 80 (А) до 6300 (А), використовуються в промислових електричних мережах або мережах загального користування, де підключені потужні електричні споживачі

Для визначення необхідного номіналу автомата необхідно попередньо розрахувати всю споживану потужність електроприладів і врахувати перетин і тип проводки. Не можна забувати про те, що при установці автомата з підвищеним номінальним значенням струму, ймовірність захисного відключення його від перевантажень по струму зменшується, і як наслідок, від цього може вийти з ладу електроприлад або його ланцюга швидше, ніж відключиться автомат. Тому важливо розрахувати споживану навантаження і підібрати відповідний по току автомат.

Тому важливо розрахувати споживану навантаження і підібрати відповідний по току автомат

Наступний необхідний параметр - клас спрацьовування, що показує граничний рівень спрацьовування автомата. Маркується зазвичай на корпусі автомата відповідною буквою. Існує п'ять основних класів: А, В, С, D і К.

1 Автомати «А» класу підходять для ланцюгів з проводкою великої протяжності.

2 Автомати «В» класу в основному застосовують в ланцюгах освітлення.

3 Автомати «С» класу більше підходять для промислових цілей, де навантаженням є електродвигуни, трансформатори. Автомати класу «D» і «К» підходять для індуктивних навантажень з великими пусковими струмами.

За часом відключення автоматичні вимикачі підбираються виходячи з необхідної швидкодії. Вони бувають: із затримкою відключення, нормального відключення і миттєвого відключення.

Ось основні параметри, які рекомендується враховувати при установці автоматів. Варто відзначити, що автоматичні вимикачі здатні працювати як в електричних ланцюгах з постійним струмом, так і зі змінним струмом. Не потрібно забувати, що автомати служать для захисного відключення при збільшенні допустимого навантаження або коротких замикань, але не захищають людину від ураження струмом.

Читайте також: Як руйнувати стіни під електропроводку?

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама