Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Підключення Двоклавішний вимикача світла, підключення одноклавішного вимикача світла. Підключаємо два світильника через вимикач двоклавішний.

  1. Як вибрати вимикач
  2. Класика електроустановочних виробів - Одноклавішний вимикачі
  3. монтаж одноклавішного вимикача
  4. Вимикач двоклавішний, чому ми вибираємо вимикач двоклавішний
  5. монтаж Двоклавішний вимикача
  6. підключаємо два світильника через вимикач двоклавішний

Існуючі схеми установки вимикачів людство використовує давно. Перші Одноклавішний вимикачі вражали простотою установки. Тому поява двухклавішний вимикачів було сприйнято з інтересом. Але виробники побутового електрообладнання не зупинилася на досягнутому результаті. Тепер монтаж прохідного вимикача на N-е кількість світильників і ламп доступний для домогосподарки.

Як вибрати вимикач

Обов'язковим елементом електропроводки, без якої немислиме управління роботою джерела світла, є вимикачі. Існуюче безліч вимикачів можна класифікувати за різними критеріями.

Основні види вимикачів для приватного будинку або міської квартири можна розрізнити:

• по виконанню - одно-, двоклавішні, прохідні

• за ціновою ознакою, від економ класу до елітних приладів

• за типом використовуваної електропроводки: відкритої або прихованої.

• за типом використовуваної електропроводки: відкритої або прихованої

Єдино загальною ознакою є монтаж вимикача, схема якого не змінюється десятиліттями. Природно, для власноручного установки вимикача потрібні базові знання з електротехніки та навички роботи з електромонтажних інструментом. До речі, дуже корисна інформація про ступінь захисту вимикача знаходиться на поверхні кожного приладу.

До речі, дуже корисна інформація про ступінь захисту вимикача знаходиться на поверхні кожного приладу

Це абревіатура IP. Підкажемо, що для закритих приміщень рекомендується використовувати вимикачі зі ступенем захисту IP20, для приміщень підвищеної вологості - IP44, а для вуличного освітлення приватного будинку моделі IP65. Нагадаємо, що для певного типу електропроводки в будинку необхідна установка вимикача відкритої установки або відповідно прихованої.

Нагадаємо, що для певного типу електропроводки в будинку необхідна установка вимикача відкритої установки або відповідно прихованої

Корисні поради

Перед початком монтажу вимикача, неважливо, якого саме одно- або Двоклавішний, вивчіть на задній кришці приладу схему контактів, яка є дороговказом в світ власноручного електромонтажу.

Тут ви побачите картинку розімкнутих контактів в положенні «Викл» і загальний висновок. Наприклад, в Двоклавішний вимикачі розташовано три контакту. Це один загальний і два висновки, призначені для управління включення освітлювальних приладів.

Це один загальний і два висновки, призначені для управління включення освітлювальних приладів

Перш, ніж почати «тиснути на клавіші» не завадить докладніше вивчити конструкцію приладу для подальшого монтажу.

Доступно і дохідливо про монтаж прохідних вимикачів і не тільки розповість це відео.

Класика електроустановочних виробів - Одноклавішний вимикачі

Найбільш затребуваним і тому продаваним виробом електротехнічного ринку є вимикач одноклавішний. Високоякісної і надійної виконання невибагливого механізму одноклавішного вимикача знайшло ореол проживання всередині і зовні приватних будинків, квартир і промислових підприємств.

Серед достоїнств вироби можливість відкритої установки для електромереж з номінальним струмом 6А. Принцип роботи вимикача одноклавішного заснований на розриві ланцюга. Незалежно від кількості клавіш приладу, вимикач відповідає за розрив ланцюга змінного струму, функції якого покладені на фазний провід. Тим самим вимикач надійно забезпечує знеструмлення освітлювального приладу і безпечне обслуговування.


монтаж одноклавішного вимикача

Доступний монтаж вимикача складається з наступних етапів:

  • Відключаємо електроенергію на распредщітке.
  • Знімаємо зовнішню панель і розбираємо вимикач.
  • Виймаємо механізм з корпусу.
  • Докладаємо вимикач до місця майбутнього розташування (для відкритого типу електропроводки) або в існуючу установчу коробку для прихованого типу кріплення.
  • Розміщуємо кріпильні отвори за місцем кріплення на стіні.
  • Фіксуємо корпус розетки вимикача.
  • Заводимо два дроти в вимикач.
  • Видаляємо ізоляцію і зачищаємо кінці всіх проводів.
  • Підключаємо проводи до затискачів або клем.
  • Розміщуємо механізм вимикача в установчу коробку.
  • Затискаємо за допомогою «лапок» і двох гвинтів механізм вимикача.
  • Збираємо вимикач і встановлюємо верхню кришку.
  • Тестуємо працездатність.

Тестуємо працездатність

Не менш популярним є також вимикач двоклавішний, принцип роботи якого аналогічний схемі монтажу вимикача одноклавішного.

Вимикач двоклавішний, чому ми вибираємо вимикач двоклавішний

Вимикач двоклавішний є два з'єднаних вимикача, об'єднаних загальним корпусом. При включенні відповідної клавіші відбувається розрив ланцюга для фазного проводу, що прямує до певного джерела освітлення.

Згідно зі схемою вимикача робочий провід нульовий і захисний провідник підведені до джерела освітлення безпосередньо. При цьому фаза проходить безпосередньо через вимикач.

монтаж Двоклавішний вимикача

Монтаж Вимикач двоклавішний починаємо за алгоритмом монтажу, призначеного для одноклавішного включення до моменту з'єднання проводів. Тепер визначаємо, де у кожного провідника вимикача фаза, нуль і земля. Визначившись з номіналом провідників, виробляємо заземлення та налаштовуємо кожен керуючий провід.

Якщо вимикач модульного типу, то підводимо напругу до обох вимикачів за допомогою перемички.

Потім продовжуємо підключення аналогічно схемі підключення звичайного одноклавішного приладу. Розміщуємо фазні дроти в клеми фаз, два інших дроти кожен в свій блок в клеми з маркуванням стрілками.

Розміщуємо фазні дроти в клеми фаз, два інших дроти кожен в свій блок в клеми з маркуванням стрілками

Підключений механізм розміщуємо в коробку установчу. Закріплюємо механізм з використанням лапок і гвинтів. Правильність розміщення вимикача коригуємо за рівнем. Потім встановлюємо рамку в супорт і встановлюємо зовнішні клавіші.

Потім встановлюємо рамку в супорт і встановлюємо зовнішні клавіші

Навчившись встановлювати двоклавішний вимикач, саме час здійснити підключення парочки світильників в приватному будинку через такий вимикач. Зручність застосування вимикача ви відчуєте відразу. Крім того, певна економія електроенергії з можливістю включення окремого світильника не змусить себе чекати.

Крім того, певна економія електроенергії з можливістю включення окремого світильника не змусить себе чекати

підключаємо два світильника через вимикач двоклавішний

Щоб підключити 2 світильника згідно зі схемою підключення, необхідно буде провести з'єднання провідників і освітлювальних приладів таким чином:

• розподілити дроти за номіналом в коробці розподільної

• підключити загальний двоклавішний вимикач згідно з правилами

• підключити кожен світильник окремо.

• підключити кожен світильник окремо

Згідно загальній схемі в распредкоробкі буде п'ять скруток.

Підключити двоклавішний вимикач допоможе це відео.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама