Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ремонт розеток і вимикачів

  1. ремонт розеток
  2. Заміна монтажної коробки
  3. ремонт вимикачів
  4. Пошук несправностей в електропроводці

Якісні розетки і вимикачі експлуатуються тривалий час. Але і у них є ресурс, після закінчення якого починаються проблеми. Якщо не вживати ніяких заходів, то вони призведуть до повного виходу з ладу едектроустановочного обладнання. Не завжди проблемну розетку або вимикач потрібно відразу замінювати. Іноді досить виконати нескладні дії, що подовжують їм життя.

ремонт розеток

Ознаки несправностей розеток:

  • перебої в роботі електрообладнання, підключеного до розетки;
  • нагрів штепсельної вилки;
  • деформація елементів корпусу розетки і вилки;
  • поява запаху горілої пластмаси.
Якісні розетки і вимикачі експлуатуються тривалий час

Оплавлення корпусу розетки

При появі цих ознак потрібно розбирання і огляд розетки. Перед цим обов'язково відключити автоматичний вимикач харчування розетки, а після розбирання - відразу ж перевірити пробником відсутність на контактах напруги.

Поширеною причиною нагрівання контактів в розетках і перебоїв в роботі підключеного до них обладнання - ослаблення їх контактної системи. Для ліквідації проблеми контакти потрібно акуратно піджати качкодзьоба. Якщо контакти окислилися або підгоріли через слабке обтиску висновків вилки, то їх чистять маленьким шматочком дрібного наждачного паперу або надфілем. Почистити потрібно і контакти вилки.

Потім потрібно вилку вставити в розетку, щоб визначити, наскільки якісно її затискає в ній після ремонту. Якщо результат незадовільний або згодом дефект проявився знову - розетка підлягає заміні.

Друга причина локального нагріву розетки - слабкий зажим проводів в клемах. При цьому дроти також окислюються в місці контакту. Для усунення причини нагрівання потрібно відключити дроти, зачистити їх поверхні і контактні площадки ножем або наждачним папером. Потім зібрати всі знову і затягнути. При наявності запасу проводу по довжині краще відрізати підгорів ділянку і обробити провідник знову. Знімати ізоляцію з алюмінієвих провідників потрібно, маючи в своєму розпорядженні лезо ножа уздовж осі проводу. Так виключаються порізи провідної частини, які потім приведуть до відламування його в місці порізу в процесі установки розетки на місце.

Так виключаються порізи провідної частини, які потім приведуть до відламування його в місці порізу в процесі установки розетки на місце

ремонт розетки

Якщо ізоляція проводу підгоріла, її потрібно відновити. Для цього використовується ізоляційна стрічка, намотують в декілька шарів. Зверху надівається ПВХ або термоусаживаемая трубка.

Заміна монтажної коробки

Ще одна з проблем, що виникають в розетках - це порушення кріплення в стіні. Кращий спосіб відновити її стійкість - замінити установчу коробку, в якій вона тримається. Для швидкого вирішення проблеми використовують підручний матеріал, підкладаючи його під монтажні лапки розетки, що іноді дає результати.

Монтажні коробки випускаються двох типів: для монтажу в стіні і установки в гіпсокартон. Для розміщення в них сучасних розеток зверху і знизу в них розташовані два кріпильних гвинтика. Для їх використання монтажні лапки видаляють або фіксують складеному положенні резинкою, що входить в комплект нових настановних виробів.

Для установки монтажної коробки додатково знадобиться алебастр, водний розчин якого швидко схоплюється. Тому встановлювати монтажну коробку потрібно якомога швидше. Перед нанесенням алебастру заздалегідь розташуйте коробку в просторі за потрібне чином, протягніть через неї дроти, змочіть отвір в стіні водою.

Шар алебастру рівномірно нанесіть по краях отвору, швидко вставте в нього монтажну коробку і вирівняйте щодо вертикальної осі і поверхні стіни. Зафіксуйте коробку на час, поки розчин не схопиться. Потім шпателем видаліть надлишки застиглого алебастру і встановіть розетку на місце.

Монтажна коробка, встановлена ​​в стіну

ремонт вимикачів

Порушення контактів проводів в клемах і кріплення в монтажних коробках усуваються таким же чином.

Несправність, характерна для вимикача - відсутність контакту під час ввімкнення. Переконатися в цьому при підключеному до електропроводки вимикачі можна за допомогою індикатора. У відключеному положенні фаза присутній на загальній клеми, при включенні вона з'являється і на інший. Якщо вимикач блоковий (багатоклавішні) - при замиканні кожної з них фаза з'являється на відповідній клеми.

Якщо в електропроводці переплутані місцями нуль і фаза, то на вимикачі відбувається все навпаки: фазу індикатор показує на відхідних до світильника проводах, а нуль - на загальній клеми. При включенні нуль з відхідних клем фаза зникає. Така схема підключення небезпечна: при відключеному вимикачі фаза не відключається від світильника, і при заміні лампочки можна отримати удар струмом. Потрібно визначити місце, де зроблена помилка, і виправити її. Для цього доведеться досліджувати всі вимикачі в квартирі. Якщо ситуація скрізь однакова, то дроти переплутані у вступному або під'їзній щитку.

Відключений від мережі вимикач перевіряється мультиметром, встановленим на вимір опорів ( Як користуватися мультиметром? ).

Пошук несправностей в електропроводці

Не завжди проблеми виникають в розетках або вимикачах. Часта причина їх бездіяльності - порушення контактів у з'єднаннях проводів, виконаних в коробках. Розташовані вони неподалік від розеток або вимикачів, іноді - над ними, а іноді - зміщені в бік. Щоб вони не псували дизайн приміщення, їх заклеюють шпалерами. Щоб знайти сполучну коробку, простукують стіну в передбачуваному місці її розташування тильною стороною викрутки або іншим відповідним предметом.

Щоб знайти сполучну коробку, простукують стіну в передбачуваному місці її розташування тильною стороною викрутки або іншим відповідним предметом

сполучна кірок

Знайшовши коробку, визначають її межі і акуратно ножем обрізають по ним шпалери. Потім їх наклеюють назад, щоб коробка не впадала в очі.

Якщо скручування в коробці підгоріли, їх розбирають, зачищають дроти і скручують їх знову. Для надійного з'єднання використовують клему ЗВИ, вона ж ізолює місце контакту від інших проводів.

При оплавленні ізоляції її теж потрібно відновити, як було рекомендовано вище.

Оцініть якість статті:

Як користуватися мультиметром?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама