Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ретро розетки і вимикачі

  1. Розетки і вимикачі ретро: особливості підключення

Ретро розетки і вимикачі крім основної своєї функції це ще і цікавий елемент дизайну. У наш час інтер'єри в стилі лофт або ретро стали особливо популярними. Для того щоб все приміщення виглядало гармонійно і в одній стилістиці особливу увагу слід приділити дрібниць. Розетки в стилі ретро якраз і будуть тими самими дрібницями, які підтримають загальну концепцію приміщення в ретро стилі.

Ретро розетки і вимикачі крім основної своєї функції це ще і цікавий елемент дизайну

На відміну від своїх попередників сучасні електроустановочні вироби відповідають всім вимогам пожежної безпеки і являють собою високотехнологічну та надійну продукцію. Залежно від типу і призначення ретро розетки бувають:

- З заземленням або без заземлення;
- З захисними шторками або без них;
- Керамічними або пластиковими.

З точки зору надійності, довговічності і безпеки керамічні механізми є еталонними. Вони не змінюють колір в процесі експлуатації, мають високу механічну міцність, а також повністю пожежобезпечні.

Слід пам'ятати, що розетки і вимикачі в стилі ретро призначені для ботів використання, тобто максимальна потужність підключаються електроприладів не повинна перевищувати 3500Вт.

Ретро вимикачі являють собою поворотні механізми. Включення і вимикання світла проводиться шляхом повороту ручки по осі.

Розетки і вимикачі ретро: особливості підключення

В цілому, даний вид механізмів підключається також як і звичайні вбудовані розетки та вимикачі. Особливості тільки в способі монтажу (він найчастіше накладної) і в способі монтажу електрокабеля.

Найчастіше для розведення електрики в стилі ретро використовують відкритий спосіб монтажу з використанням спеціального крученого дроту . Провід являє собою двох або трьох жильний мідний провідник в оболонці з промислового шовку. Перетини також стандартні - від 0,75 кв.мм. до 2,4 кв.мм.

Для монтажу ретро розеток і вимикачів дуже часто додатково використовують декоративні рамки. Вони надають блоку цілісний і закінчений зовнішній вигляд. Як матеріали для рамок чаї використовують або метал, або натуральне дерево. Єдині їхній недолік - висока вартість. Однак багато цінителів ретро стилю готові переплатити чималі гроші заради того щоб отримати ідеальне виріб.

Магазин STMarket пропонує ретро розетки і вимикачі купити в Мінську. У нас завжди мінімальні ціни, вся продукція в наявності.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама