Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Технічні характеристики автоматичних вимикачів

Автоматичні вимикачі - це прилади призначені для захисту ланцюгів від перевантажень і понад струмів (струми короткого замикання). Усередині автоматичний вимикач можна розділити на два умовні блоки це теплової расцепитель і магнітний (електричний, миттєвий) расцепитель.
Тепловий расцепитель всередині себе має пластину зі спеціального біметалу. Її розміри залежать від необхідних характеристик расцепителя і при проходженні через неї струму вище заданого мінімальне значення настройка расцепителя зазвичай становить 1,45 * номінальний струм пластина починає нагріватися що викликає її згинання тим самим вона починає механічно Автоматичні вимикачі - це прилади призначені для захисту ланцюгів від перевантажень і понад струмів (струми короткого замикання) впливати на контакт в автоматі викликаючи його спрацьовування. По скільки пластині потрібен час щоб нагрітися і зігнутися час спрацьовування сильно залежить від величини проходить через неї тока.Время спрацьовування може становити від декількох секунд до години і воно тим менше чим більше струм. Але при понад токах або токах короткого замикання час її спрацювання все одно дуже багато з цього в автомат був вбудований другий блок магнітного розчеплювача.
Магнітний расцепитель має малий час спрацьовування частки секунда в порівнянні з тепловим расцепителем. Але це відбувається при значно більших токах (2-10 * номінальний струм). Що обмежує його застосування тільки на струми перевантажень і струми коротких замикань. Будова миттєвого розчеплювача вдає із себе котушку з досить товстого дроту і рухомого осердя всередині. При проходженні понад струму по дроту котушки з'являється магнітне поле і сердечник миттєво втягується всередину котушки. Оскільки сердечник механічно пов'язаний з контактом автоматичного вимикача то він викликає його відключення (спрацьовування). Налаштування миттєвих расцепителей діляться на різні категорії. Відповідно автоматичні вимикачі випускаються категорій B, C, D. Класи згідно ГОСТ Р 50345-99 мають цілком певні параметри:

для B струм миттєвого розчеплення змушує значення від 3 * номінальний струм до 5 * номінальний струм (включно);

для C ток становить від 5 * номінальний струм до 10 * номінальний струм (включно);

для D ток становить від 10 * номінальний струм до 20 * номінальний струм (включно).

Також струми спрацьовування можуть коливатися в залежності від температури навколишнього середовища існує характеристика з поправочних коефіцієнтів де струм спрацьовування буде знаходиться як добуток коефіцієнта і номінального струму автоматичного вимикача Також струми спрацьовування можуть коливатися в залежності від температури навколишнього середовища існує характеристика з поправочних коефіцієнтів де струм спрацьовування буде знаходиться як добуток коефіцієнта і номінального струму автоматичного вимикача. Значення номінальних струмів які вказані на автоматах відповідають при температурі середовища дорівнює 30 градусам Цельсія.

Але струми спрацьовування можуть ще змінюватися від того що автомата стоять в одну лінійку впритул один до одного деякі виробники виробляли тестування даних параметрів і в своїх каталогах можуть надавати необхідні рекомендації і поправки до розрахунків. Номінальні струми автоматичних вимикачів мають як правило стандартний ряд значень в залежності від своєї моделі наприклад
ВА 47-29 випускається на номінальні струми:
0,5А; 1,6А; 2,5А; 1А; 2А; 3А; 4А; 5А; 6А; 8А;

10А; 13А; 16А; 20А; 25А; 32А; 40А; 50А; 63А.

для вибору того мул іншого автоматичного вимикача можна скористатися калькулятором .
На інших моделях ряд значень може незначно змінюватися. для вибору того мул іншого автоматичного вимикача можна скористатися   калькулятором Автомати випускаються на невеликі струми як правило мають кріплення до спеціальної DIN пластині яка дозволяє легко робити монтаж і демонтаж автоматів.

Схожі пости:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама