Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Установка автоматичного вимикача

  1. Фіксація автомата в електрощитку
  2. Підключення автоматичного вимикача

Автор DUNDUK На читання 3 хв.

Автоматичні вимикачі є одними з головних складових будь-якого електричного щитка. Баз даного електротехнічного пристрою не обходиться жодна електропроводка. Автомат дозволяє як захищати проводку від короткого замикання, так і знеструмлювати її, якщо це необхідно.

Установка автоматичного вимикача в щитку - справа не складна, але вимагає уваги і розуміння того, що робите. Без базових навичок в електриці краще цього не робити, а довірити установку фахівцям. Але, а якщо все ж вирішили зробити це самостійно, то переходимо до самого процесу.

Фіксація автомата в електрощитку

Основна вимога до фіксації автомата в щитку - це його надійне кріплення, що дає можливість багаторазового включення - відключення пристрою Основна вимога до фіксації автомата в щитку - це його надійне кріплення, що дає можливість багаторазового включення - відключення пристрою.

Зафіксувати вимикач в електрощиті можна двома способами. Перший, це самостійно встановити спеціальну планку, на яку і монтувати автомат. У корпусі щита і на планці просвердлюємо отвори для кріплення, підбираємо довгі болти і гайки до них і кріпимо. Даний спосіб застосовується найчастіше в будинках зі старою проводкою і старими щитками розподілу.

Другий спосіб - це установка автоматичного вимикача на дин-рейку. Автомати зараз випускаються з кріпленням саме для неї. Електричні побутові щитки продаються також з вже встановленими в них дин-рейками. Кріпити пристрій захисту дуже легко - простим натисканням до клацання і автомат на дин-рейці.

Підключення автоматичного вимикача

Після того як надійно зафіксували автоматичний вимикач в щиті, його необхідно підключити до домашньої електромережі, тобто під'єднати до нього дроти .

Якщо ви встановлюєте один автомат, то з його підключенням до мережі не повинно виникнути проблем. Якщо вимикач однополюсною, то від загального автомата береться фаза і кріпиться до верхнього контакту. До нижнього кріпиться провід, що йде до споживачів. Двополюсної автомат (фаза + нуль): на верхні контакти - фаза і нуль від загального нуля, на нижні - фаза і нуль, що йдуть до споживачів. Трифазний автомат: верхні контакти - фаза + фаза + фаза від загального автомата, нижні контакти - три дроти до споживачів. Чотириполюсні автомат: верх - фаза + фаза + фаза + нуль, низ - 3 фази і нуль, що йдуть до споживачів.

А ось якщо ви вирішили встановити відразу кілька автоматичних вимикачів, то без схеми підключення вам просто не обійтися. Її можна знайти в Інтернеті, можна попросити намалювати знайомого електрика, а можна зробити самостійно. Вона повинна виглядати приблизно ось так:
А ось якщо ви вирішили встановити відразу кілька автоматичних вимикачів, то без схеми підключення вам просто не обійтися
Маючи під рукою таку схему, підключити навіть каскад автоматичних вимикачів в мережу не складе великих труднощів. Головне бути уважним і не поспішати. Тобто N - це нульовий провід, L - фазний, РЕ - заземлюючий. Загальний автомат обов'язково повинен бути в кожному щиті. Лічильник енергії - спробуйте без нього!))) Пристрій захисного відключення ( УЗО ) - дуже бажана річ, яка захистить саме вас від ураження електричним струмом, адже автомати захищають тільки вашу проводку від короткого замикання. Шини занулення і заземлення необхідно встановити в електрощиті , Якщо їх немає, дуже зручна штука. Якщо у вас в квартирі або будинку немає заземлення, то жовто-зелені лінію проводки прибираємо зі схеми. Ось так все просто.

І головне. Установка і підключення автоматичного вимикача необхідно проводити тільки при знеструмленій електромережі!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама