Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вимикач меблевий виразний, основні характеристики, огляд моделей

  1. Призначення і особливості
  2. різновиди
  3. механічні
  4. Безконтактні (електронні)
  5. Зовнішній вигляд
  6. Де краще розміщувати і як кріпити

Простір усередині меблів і поблизу неї часто вимагає додаткового освітлення. Але крім самих ламп необхідно пристрій, який буде регулювати їх роботу. Для цих цілей краще всього підходить вимикач меблевий виразний, але, вибираючи відповідний механізм, потрібно зуміти заздалегідь оцінити ступінь його зручності, то, наскільки гармонійно він впишеться в загальну обстановку.

Призначення і особливості

Вимикач освітлення - це особливий пристрій, що дозволяє замикати і розмикати контакти, надаючи, таким чином, вплив на електричну ланцюг, до складу якої може входити від одного до декількох електроприладів. Вбудовувані меблеві вимикачі мало виступають над навколишньою їх поверхнею (конструкція виявляється «втопленою» в стіну). Саме тому вони часто використовуються в шафах купе, шафках для ванних кімнат і кухонь, виготовлених зі стандартних матеріалів. Такі пристрої забезпечують підсвічування самих меблів, а також декоративних елементів. Але якщо освітлення вимагає хромована меблі, то з установкою врізного моделей можуть виникнути деякі складності.

Врізні вимикачі можуть використовуватися для того, щоб регулювати роботу декількох видів ламп:

  • розжарювання;
  • енергозберігаючих;
  • люмінесцентних;
  • галогенових (розрахованих на напругу в 12, 24 і 220 В);
  • світлодіодних (окремих і об'єднаних в стрічки).

Крім того, у врізного вимикача є кілька незаперечних переваг:

  • комфортне використання, пов'язане з максимальною ізоляцією корпусу механізму від температурних впливів і потрапляння вологи;
  • оригінальний зовнішній вигляд;
  • можливість тривалої експлуатації.

Однак усунення можливих неполадок в самому пристрої і живильної його мережі часто може бути пов'язане з певними складнощами (це пов'язано зі специфікою монтажу).

різновиди

Існує два основні різновиди вимикачів для меблевої підсвічування:

  • механічні;
  • електронні.

механічні

Щоб увімкнути або вимкнути світло, потрібно механічний вплив. Це класичний спосіб замикання і розмикання ланцюга, який знайомий більшості ще з дитинства. У категорію механічних конструкцій входять пристрої наступних видів:

  • поворотні (зазвичай використовуються в разі оформлення приміщення в ретро стилі);
  • кнопкові (стали використовуватися не так давно, тому потрібен час, щоб до них звикнути, хоча вони набагато зручніше більшості варіантів);
  • клавішні (найпростіший і звичний варіант);
  • мотузкові (незвичайний різновид механізму, однак ряд виробників включає подібні пристрої в лінійки своєї продукції).

Пріоритетність будь-якого з цих варіантів залежить тільки від особистих побажань майбутнього користувача.

Пріоритетність будь-якого з цих варіантів залежить тільки від особистих побажань майбутнього користувача

Мотузковий

Мотузковий

клавішний

клавішний

кнопковий

кнопковий

поворотний

Безконтактні (електронні)

Цей виразний вимикач для підсвічування меблів управляється за допомогою:

  • радіосигналу (забезпечується дистанційне керування освітленням);
  • інфрачервоного випромінювання (дозволяє залишати світло включеним рівно до тих пір, поки людина не втрачено зв'язок його чутливості);
  • спеціального сенсора (завдяки наявності чутливого елемента пристрій спрацьовує при наближенні або видаленні об'єкта).

Безконтактні вимикачі відрізняються тим, що вони функціоную завдяки спеціальному полупроводниковому пристрою. Вони характеризуються набагато більшою безпекою, довговічністю і надійністю, ніж механічні пристрої, що помітно підвищує їх вартість.

Принцип дії різних сенсорних вимикачів може відрізнятися, що дозволяє розділити їх на три основні типи:

  • ємнісні - для використання пристроїв такого виду не потрібно обов'язкове натискання на клавішну кнопку. Досить просто піднести руку до поверхні, під якою розташований сенсор (зазвичай це лицьова сторона пристрою). Після скоєння даного дії відбудеться включення або виключення світла. Однак при використанні деяких моделей потрібно саме торкнутися тієї поверхні, за якої розташований вмонтований в меблі з дерева, каменю, пластику або хрому сенсорний елемент. Використовувати такі пристрої можна тільки всередині приміщення;
  • оптичні - можуть однаково добре функціонувати в звичайному (датчики освітленості) і інфрачервоному спектрі. Сенсори пристрою сприймають теплове випромінювання і в залежності від його сили регулюють роботу пристрою. Щоб випромінювання вловлювалося більш ефективно, навколо чутливого елемента встановлюється спеціальна збирає пластикова лінза. Якщо в шафі розміщений інфрачервоний датчик, то він буде реагувати на тепло руки на відстані в 2-3 см, а датчик освітленості відгукується на відкриття і закриття дверцята шафи (тобто на кількість що надходить ззовні світла);
  • високочастотні - сюди відносяться датчики активного типу та сенсори обсягу. Ці пристрої посилають сигнал певної частоти, а після оцінюють зміни в надійшов назад відбитому сигналі.

Вимикачі останнього типу відрізняться миттєвою реакцією майже на будь-який рух.

Зовнішній вигляд

За зовнішнім виглядом внутрішні вимикачі відрізняються кількістю клавіш (в залежності від того, для керування скількома ланцюгами використовується пристрій). Також вони можуть бути оснащені вбудованими світлодіодами, які розміщуються в рамках або клавішах і загоряються, коли гасне основне світло. Це дозволить з легкістю виявити вимикач в темній кімнаті.

Колір і інші властивості зовнішніх панелей врізних механізмів можуть разюче відрізнятися один від одного. Для їх виготовлення найчастіше використовується:

  • пластик (переважно ударостійкий);
  • метал;
  • дерево;
  • фарфор;
  • камінь.

Підбираючи вимикач, потрібно оцінити і загальну якість його виготовлення. Про це можна судити по чіткості ліній, гладкості зовнішньої панелі і наявності посрібленою контактної групи.

Про це можна судити по чіткості ліній, гладкості зовнішньої панелі і наявності посрібленою контактної групи

дерев'яні

дерев'яні

металеві

металеві

пластиковий

пластиковий

порцеляновий

Де краще розміщувати і як кріпити

Меблеві вимикачі врізного типу відрізняються порівняно складним варіантом установки. Для їх монтажу потрібно заздалегідь заготовлене отвір, особливий монтажний короб, який буде кріпитися в цьому поглибленні, і наявність прихованої проводки.

Для порівняння - щоб встановити накладної вимикач достатньо наявності зовнішньої проводки. Однак на думку багатьох користувачів такий варіант є неестетичним, хоча і дозволяє мінімізувати енергетичні та інші витрати на монтаж.

Різниця в схемі підключення дозволяє розділити вимикачі на:

  • однолінійні (встановлюються в стіні або площині меблів);
  • двохлінійні (мають клавіші управління і призначені для регуляції роботи двох-трьох ліній навантаження).

Якщо мова йде про встановлення сенсорного вимикача, то потрібно провести наступні дії:

  • покрити одну з поверхонь сенсора липкою стрічкою;
  • зробити відповідне за розміром поглиблення в тому місці, куди буде вбудовуватися сенсор;
  • наклеїти металеву фольгу на поверхню, до якої буде кріпитися вимикач (це дозволить збільшити дистанцію, на якій вимикач буде спрацьовувати необхідним чином).

При здійсненні цих дій слід враховувати, що поверхня матеріалу, який буде знаходитись над датчика повинна бути гладкою, а сам вимикач потрібно кріпити впритул, використовуючи клейку стрічку. Крім того, сенсорний вимикач можна монтувати до порожнистої поверхні.

Місце установки вимикача визначається тільки зручністю майбутнього власника і сполучуваністю зовнішнього корпусу конструкції з навколишнього його поверхнею. Крім того, вибір пристрою повинен грунтуватися параметрами і схемою лінії підключення.

Так, наприклад, для роботи врізних сенсорів в режимі очікування рівень напруги повинен бути близько 2,0 - 5,5 В, а споживання струму складе приблизно 1,5 - 3,0 мА. Точні показники номінального струму і номінальної напруги, необхідного для роботи механізму вказані на самих виробах.

Також потрібно звернути увагу на код IP, який показує, наскільки влагоустойчив вимикач. Кімнатні пристрої мають позначку IP20, вуличні - IP55, IP65, а в приміщеннях з підвищеною вологістю (ванних кімнатах) використовуються моделі з кодом IP44.

Підібрати і встановити виразний вимикач для підсвічування меблів не складно, особливо, якщо господар квартири точно знає, якого саме ефекту він хоче домогтися. Тому потрібно лише вникнути в питання і можна не сумніватися, що результат буде радувати всіх, кому доведеться скористатися таким пристроєм.

Відео

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама