Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вступні автоматичні вимикачі

  1. Вступний автомат і розрахунок номіналу
  2. Вступний автомат і його потужність
  3. Що потрібно знати при виборі вступного автомата
  4. Поради по установці вступного автомата

Автоматичні вимикачі служать для відключення об'єкта від електроенергії при виникнення в мережі підвищених навантажень. Завдяки цьому вдається убезпечити приміщення від виникнення пожеж спричинених коротким замиканням і виходу з ладу електрообладнання.

Найпершим з таких пристроїв, які встановлюються безпосередньо при підводі проводів до квартири, будинку чи іншого приміщення є - вступний автомат (рис.1).

1)

Мал. 1. Вступний автомат

Якщо його порівнювати з автоматами, які будуть встановлені далі по ланцюгу, то у вступного автомата набагато довша номінального струму. До того ж у нього є ще одна функція, крім захисту, за допомогою нього дуже зручно відключати систему для проведення в ній ремонтних або профілактичних робіт.

Також з огляду на те, що даний автомат перебувати найближче до підстанції, яка здійснює харчування об'єкта, то у нього спостерігається підвищена гранична відключає здатність. Яка набагато вище, ніж у інших пристроїв автоматичного відключення.

Можуть використовуватися вступні автомати - двополюсні, чотириполюсні (рис.2) або найменш поширені триполюсні, все це залежить від тієї системи електропостачання, яка обрана для конкретного об'єкта.

Рис 2. чотириполюсні автомат

Так, наприклад, при харчуванні малопотужного приміщення з використанням однієї фази, встановлюють вступний однополюсною прилад автоматичного відключення. Але так чинити неправильно, адже щоб забезпечити повний розрив фази і нейтралі доведеться додатково встановлювати - вимикач навантаження.

Вступний автомат і розрахунок номіналу

Щоб розрахувати номінал вступного автомата потрібно зробити в принципі такі ж дії, що і при розрахунку інших автоматичних вимикачів. Для цього потрібно взяти суму струмів ліній, який використовуються для харчування і робочий струм кабелю.

За допомогою таких обчислень відбувається знаходження потрібного номінального струму вступного автомата.

Важливо! У вступного автомата номінальний струм повинен бути відповідно робочому струму проводки (для її захисту), яка від нього відходить. А також враховувати всі показання потужностей підключених навантажень.

Так само при розрахунку необхідного номіналу потрібно врахувати, що може трапитися ситуація під час якої відбудеться включення всіх навантажень одномоментно, поява максимально споживаного струму. Виходячи з цих показань струму, проводиться розрахунок робочого струму і відходить від ввідного автоматичного вимикача проводки, і потрібного номіналу автомата.

Вступний автомат і його потужність

Потужність буде прямо пропорційна наявному номіналом ввідного автомата. Так при одному і теж номіналі автоматичного вимикача в залежності від використовуваної системи потужність може бути абсолютно різною. В однофазної системі для підрахунку потужності потрібно номінал автомата помножити на 220 і таким чином вийти значення потужності в Ватах. У трифазній системі, потужність буде залежати від тієї схеми, яка застосовується при підключенні навантаження.

Що потрібно знати при виборі вступного автомата

При виборі такого виду пристроїв треба спиратися на один з головних параметрів - який може бути максимальний струм при виникнення короткого замикання. Виходячи зі знання даного параметра, потрібно і вибирати автомат, який буде перевищувати дане значення. Оптимальним буде, якщо перевищення максимального струму при короткому замиканні становитиме приблизно від 1000-1500А. До того ж важливим аспектом буде віддаленість вступного автомата від трансформатора. І потужності, яку він виділяє.

Чи не маловажним буде і знання споживаної потужності живляться об'єкта і фазность харчування. При трьох фазах слід застосовувати трифазний автомат, трьох або чотириполюсні. Якщо має місце бути однофазне живлення, то автомат двополюсної.

Поради по установці вступного автомата

В принципі установка вступного автомата відбувається за стандартною схемою, як і установка інших пристроїв в системі. Але на відміну від інших до нього є певне місце. Воно розташовується зверху в лівій частині щитка. Такий розташування обумовлюється тим, що йдуть лини зручніше опускати зверху в низ. А даний автомат є першим з пристроїв підключення. До того ж це дуже зручно. Він є трохи відокремленим від інших. Це дозволяє моментально зорієнтуватися навіть не досвідченій людині при необхідності екстреного відключення. Таким чином схема автоматичного вимикача не є складною.

Іноді справді можна побачити, що для невеликих об'єктів енергопостачання застосовується однополюсною автоматичний вимикач (рис. 3). Але це не зовсім правильно. Так як він встановлюється тільки на фазу. І при відключенні нейтраль все одно знаходиться в робочому стані.

Мал. 3. однополюсний автомат

При придбанні, вступні автоматичні вимикачі, краще вибирати в надійних магазинах. А установку довіряти фахівцям.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама