Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Плюси і мінуси вікон з різних матеріалів

Завдяки розвитку і вдосконалення технологій виробництва у сучасних споживачів з'явився широкий вибір матеріалу, з якого виготовляють віконні вироби. Звичайні дерев'яні вікна з простим склінням залишилися далеко в минулому. Сьогодні не тільки матеріал, але також дизайн і функціональність віконного профілю стали набагато різноманітніше, до того ж значно зросли показники якості

Сьогодні для якісного скління використовуються три види віконних конструкцій:

  • пластиковий профіль
  • Алюмінієвий профіль
  • дерев'яний профіль

Розглянемо докладніше переваги і недоліки представлених матеріалів на прикладі експлуатації віконних блоків.

Вікна з ПВХ

Ще зовсім недавно пластикові вікна вважалися предметом розкоші, але сьогодні вони стали доступні за ціною і відносяться до бюджетної категорії. Таке скління має безліч переваг, яке в поєднанні з невисокою вартістю, забезпечують чудовий результат.

Переваги вікон ПВХ:

  • герметичні, відмінно зберігають тепло в приміщенні за рахунок застосування в конструкції профілю двох, трьох або чотирьохкамерного склопакета.
  • висока технологічність, простота монтажу і функціональність конструкції віконних блоків.
  • естетичність зовнішнього вигляду, величезний вибір всіляких моделей і простота в догляді.

При всіх перевагах у віконних конструкцій з ПВХ є і суттєві недоліки:

  • до складу матеріалів, що застосовуються у виробництві віконного профілю ПВХ, входять всілякі полімерні сполуки, які, як відомо, не можуть повною мірою бути гарантом екологічності. Тому медики не рекомендують встановлювати вікна з ПВХ в будинках людям, які страждають хронічними захворюваннями дихальної системи через абсолютної герметичності віконної конструкції, за рахунок чого надходження свіжого повітря в приміщення при закритому положенні вікна буде утруднено;
  • в порівнянні з вікнами з алюмінієвого профілю мають відносно нетривалий термін експлуатації, який не перевищує в середньому п'ятдесяти років. Для порівняння віконний профіль з дерева і алюмінію прослужить в два рази довше.

алюмінієві конструкції

Сьогодні алюмінієві конструкції стали відмінним рішенням для так званого «холодного скління» - балконів, лоджій, холодних веранд, зимових садів, підсобних приміщень. Вони відмінно захищають від опадів, сильного вітру, пилу, але не забезпечують тепло- і шумоізоляції.

Алюмінієві конструкції мають ряд переваг:

  • необмежений термін служби віконної конструкції і відсутність негативного впливу на здоров'я людини;
  • простота в догляді;
  • підвищена вогнестійкість конструкції.

Недоліки алюмінієвих віконних конструкцій:

  • найвідомішим властивістю, яким володіє алюміній, є висока пропускна здатність, тому в віконних конструкціях з цього матеріалу постійно здійснюється повітряна циркуляція, за рахунок чого такі вікна піддаються промерзання;
  • висока вартість віконного профілю з так званими термовставками, які здатні утримувати тепле повітря в приміщенні. У тому випадку якщо проводиться скління балкона або лоджії і не потребує додаткового утеплення профілю, його вартість відповідно буде на порядок нижче.

Представлені недоліки цілком істотні і, безсумнівно, роблять негативний вплив на популярність алюмінієвих віконних конструкцій в споживчій сфері.

Дерев'яні віконні конструкції

Ці конструкції виробляються або з натурального дерев'яного масиву, або з використанням клеєного бруса. На сьогоднішній день масове виробництво віконних профілів даної категорії грунтується на застосуванні клеєного бруса, так як використання натурального дерева дуже дорогий і трудомісткий процес.


Переваги вікон з бруса:

  • за зовнішнім виглядом віконна конструкція з бруса нічим не відрізняється від тієї, яка виконана з натурального дерев'яного масиву;
  • довговічні, функціональні в цілому зручні та практичні в експлуатації.

Недоліки вікон з бруса:

  • висока вартість матеріалів входять в основу профілю;
  • в зв'язку із застосуванням в процесі обробки матеріалів певних синтетичних сполук, віконна конструкція має середній показник рівня екологічності;
  • необхідність регулярного косметичного ремонту, проведеного шляхом періодичного фарбування віконного блоку.

Вивчивши зазначені вище переваги та недоліки основних матеріалів, використовуваних у виробництві сучасних віконних блоків, ви, без сумніву, зможете знайти для себе найбільш підходящий варіант.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама