Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно змастити ланцюг велосипеда

  1. Крок 1: Як зняти ланцюг з велосипеда без інструментів.
  2. Крок 2: Що потрібно для змащення ланцюга.
  3. Крок 3: Підготовка ланцюга перед мастилом.
  4. Крок 4: Занурення ланцюга в парафін.
  5. Крок 5: Виймаємо ланцюг з парафіну і охолоджуємо її.
  6. Крок 6: Установка ланцюга на велосипед.

Змащувати ланцюг будемо шляхом її занурення в гарячий парафін. Головною перевагою цієї системи змащення ланцюга є її простота і швидкість. Ланцюг автоматично очищається від бруду, а при цьому ризик забруднити свій одяг зводиться до мінімуму. Саме з цих причин я давно відмовився від трудомісткого процесу змащення ланцюга маслом. Я намагаюся регулярно змащувати ланцюг парафіном кожні три тижні або через кожні 500 км.

Крок 1: Як зняти ланцюг з велосипеда без інструментів.

Змащувати ланцюг будемо шляхом її занурення в гарячий парафін

Спочатку необхідно зробити так, щоб можна було знімати ланцюг з велосипеда без необхідності використання інструментів. Для цього я скористався «замком для ланцюга» Sram (зображений на фотографії вище). Подібні замки випускають і інші виробники. Я користувався тільки замками Sram і з ними у мене ніколи не виникало ніяких проблем. Якщо ви не знаєте який замок для ланцюга краще купити, то можете проконсультуватися з фахівцем в веломагазині. Зазвичай все велосипедні ланцюга Sram початково продаються з замками. Щодо інших ланцюгів орієнтуйтеся вже на місці.

«Замком для ланцюга» дуже легко користуватися - потрібно тільки навчитися його правильно з'єднувати і роз'єднувати.

Крок 2: Що потрібно для змащення ланцюга.

Напевно найважче в мастилі ланцюга це зібрати всі необхідні інструменти і матеріали, але це стосується і будь-якого іншого ремонту велосипеда . Отже, щоб змастити ланцюг на велосипеді, нам будуть потрібні:

  1. Банку парафіну вагою 0,5 кг (можна знайти в більшості господарських магазинів).
  2. Невеликий шматок гнучкою дроту. У мене був моток дроту, яка застосовується під час ремонту стелі. Дріт можна купити практично в будь-якому господарському або будівельному магазині. Вона вам знадобиться ще не один раз.
  3. На фотографіях видно, що парафін знаходиться в пластмасовому контейнері, але я не рекомендую його використовувати. Я в перший раз спробував його застосувати, але в подальшому відмовився. Хоч цей контейнер і відповідного розміру, але він повинен бути металевим.
  4. Лоток з паперовими серветками, щоб покласти в нього змащену ланцюг для охолодження.
  5. Зняті з велосипеда ланцюг і замок (як зняти ланцюг з велосипеда дивіться вище).
  6. Нагрівач парафіну. Буде потрібно особливий нагрівач, який спеціально призначений для розігріву парафіну. Він контролює температуру нагрівання, щоб вона не перевищила значення, коли парафін може спалахнути. Нагрівач парафіну можна купити в косметичному магазині (використовується при депіляції).

Крок 3: Підготовка ланцюга перед мастилом.

Увімкніть нагрівач парафіну. Поки парафін розігрівається, протягніть дріт крізь ланки ланцюга, щоб її можна було легко занурювати в парафін. Я взяв короткий шматок дроту і просунув її через крайнє ланка і ланка в середині ланцюга. Також я нанизав на дріт дві половинки замку ланцюга і склав їх разом.

Як тільки парафін стане абсолютно рідким, можна починати занурювати в нього ланцюг.

Крок 4: Занурення ланцюга в парафін.

Змастити ланцюг в гарячому парафіні зовсім нескладно. Будьте обережні, так як парафін і нагрівач досить гарячі і можна обпектися. Опустіть ланцюг в контейнер з парафіном, щоб вона повністю занурилася в нього. Зачепите дріт за край контейнера з парафіном, щоб її можна було легко схопити, коли будете діставати ланцюг (дивіться фотографію вище).

Зачепите дріт за край контейнера з парафіном, щоб її можна було легко схопити, коли будете діставати ланцюг (дивіться фотографію вище)

Залиште ланцюг в парафіні на 4 - 6 хвилин. На поверхні парафіну не повинно бути ніяких бульбашок. Розтягніть ланцюг, щоб парафін краще проник в неї і вона добре змазати.

Крок 5: Виймаємо ланцюг з парафіну і охолоджуємо її.

Витягніть ланцюг з парафіну і покладіть її на викладений паперовими серветками лоток. Розігрітий парафін подіяв на ланцюг магічним чином - тепер вона дуже чиста і просто сяє.

Залиште її на кілька хвилин остигати.

Крок 6: Установка ланцюга на велосипед.

Встановіть ланцюг на велосипед, акуратно пропустивши її через перемикач швидкостей. Усе! Мастило ланцюга повністю завершена!

Ще однією перевагою цієї системи змащення ланцюга є те, що більше нічого не потрібно робити. Інші компоненти велосипеда (передня зірка і касета) не потребують мастилі і залишаються реально чистими, а також чистими залишаєтеся ви самі і велосипед.

Змащуйте велосипедну ланцюг кожні 500 - 600 км.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама