Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно встановити вентилятор у ванній або туалеті

  1. Монтажем витяжного вентилятора - попередні роботи
  2. Установка вентиляторів в ванну або туалет
  3. Для підключення до мережі

У ванній кімнаті, сан вузлі або кухні вирішенням проблеми поліпшення циркуляції повітря є установка витяжного вентилятора - це не складне завдання з якою впорається практично будь-хто.

Вибравши потрібну модель, з відповідними технічними характеристиками, буквально протягом півгодини, керуючись нашими рекомендаціями і інструкціями, можна якісно встановити вентилятор.

Безпосередньо перед установкою вентилятора у ванній перевірте наявність всіх комплектуючих, що входять до переліку техпаспорта обраного вентилятора, і ознайомтеся з доданою інструкцією. У документації детально викладені технічні характеристики, область застосування, правила монтажу та експлуатації.

Зміст статті

Монтажем витяжного вентилятора - попередні роботи

Коректність роботи витяжного вентилятора безпосередньо залежить від стану всієї системи вентиляції.

  • У разі непрохідності повітря в вентканалах ефективність вентилятора знижується до нуля, тому перед установкою варто перевірити тягу в колодязях.
  • Також потрібно переконатися, що в приміщення є хороший доступ повітря - це так само підвищує продуктивність роботи вентилятора. До місця підключення заздалегідь необхідно прокласти електричний кабель від розподільчої коробки.
  • Отвір вентканала в яке встановлюється апарат має підходити по діаметру. Фланець вентилятора вільно входити в вентиляційний канал, якщо ця умова не виконується отвір необхідно розширити.
  • Бувають випадки, коли отвір набагато більше або частково зруйновано. У таких випадках необхідно вмонтувати в місце установки металевий або пластмасовий патрубок потрібного діаметру, в який надалі буде кріпитися сам вентилятор.
  • Монтаж патрубка можна виробляти на цементний або гіпсовий розчин, монтажну піну або рідкі цвяхи в залежності від конкретного випадку.

Установка вентиляторів в ванну або туалет

Установка може бути виконана кількома способами, в залежності від доцільності і ваших особистих переваг.

1. Самонарізи або швидкий монтаж.

Для установки необхідно забурити отвори в попередньо розмічених місцях. Для цього потрібно зняти передню панель докласти вентилятор в місце монтажу і виставити його за рівнем, відзначити місця свердління.

У просвердлені отвори заганяємо монтажні чёпікі або дюбеля, в які в наслідку укручуємо саморізи, що забезпечують надійний кріплення корпусу до стіни.

Підключивши вентилятор до електричної мережі прикручуємо і встановлюємо захисну решітку.

2. Бувають випадки, коли кріплення на саморізи неможливо здійснити, на увазі індивідуальних особливостей ділянки монтажу.

Для цього вдаються до установки корпуса вентилятора на спеціальні монтажні клею або рідкі цвяхи. Недолік такого способу полягає з тому, що подальший процес зняття вентилятора для ревізії або чищення значно ускладнюється і може привести навіть до механічних пошкоджень корпусу.

Для підключення до мережі

  • Знімаємо передню панель вентилятора, в клемник вставляємо і прикручуємо дроти. Наносимо клеїть на ділянки корпусу прилеглі до поверхні стіни.
  • Притискаємо до стіни і виставляємо вертикаль або горизонталь за допомогою будівельного рівня. Після повного схоплювання і висихання клею встановлюємо захисну решітку на місце.
  • Поверхня стіни повинна бути сухою, чистою, обробленої ґрунтувальними матеріалами без слідів руйнування або крошения штукатурки.

При дотриманні всіх норм і рекомендації по установки, очищення та догляду витяжний вентилятор у ванній або туалеті гідно прослужить заявлений виробником термін.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама