Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сучасні вентилятори: колонні і настінні

Не всі собі можуть дозволити купити кондиціонер, але рятуватися від літньої спеки якось потрібно. В цьому випадку може прийти на допомогу давно відоме і не дуже складний пристрій - вентилятор. Які існують види сучасних вентиляторів?

У багатьох існує стереотип, що вентилятори круглі і з «пропелером». Але існують і ще один вид вентиляторів - колона. Однією з умов покупки такого вентилятора - його повна безпека, хоч звичайні вентилятори і мають захисну решітку, все одно цікаві діти можуть туди щось засунути. колонний вентилятор працює за іншим принципом. У ньому немає «пропелера» - він працює за принципом обігрівача, тільки обігрівач дме гаряче повітря, а вентилятор - холодний. Такі вентилятори мають також 3 режими роботи і можливість повороту на 90 градусів.


Принцип роботи безлопатева вентилятора полягає в тому, що економічний електродвигун, що працює зі швидкістю до 104 000 об / хв, затягує навколишнє повітря через вузьку зовнішню щілину, а потім виштовхує його через внутрішню щілину на швидкості 88 км / год. Двигун втягує близько 20 літрів повітря в секунду, а видає 450 літрів.

До переваг безлопатева вентилятора можна віднести його здатність створювати щільний і безперервний потік повітря. У звичайних вентиляторах такого потоку дуже складно домогтися, оскільки повітря розганяється нерівномірними ривками.

Крім того, в конструкції електродвигуна замість звичайних вугільних щіток використовуються щітки з особливого магнітного сплаву. Таким чином, виключається утворення шкідливої ​​вугільного пилу. Тобто вентилятор екологічний і безпечний для алергіків.

Швидкість електродвигуна, а, значить, і швидкість повітряного потоку, змінюється плавно, через реостат. У звичайних вентиляторах задається, зазвичай, кілька швидкісних меж.

Ще одна важлива перевага цього пристрою - вентилятор колонний може працювати і в похилому положенні, і навіть в горизонтальному (незважаючи на свою назву). Його можна підвісити до стелі або прикріпити до стіни - потужності і ефективності він не втратить.

Побутові вентилятори колони - найсучасніші моделі з усіх видів підлогових вентиляторів.

настінні вентилятори

настінні вентилятори можуть бути двох типів:

  • які вбудовуються у вентиляційну шахту;
  • які не підключаються до системи вентиляції, здатні охолоджувати повітря, але не беруть участі в припливно-витяжної циркуляції повітряного потоку.

Якщо потрібно щоб повітря постійно оновлювався в приміщенні, то рекомендується використовувати побутові настінні вентилятори, які потрібно підключати безпосередньо до вентиляційного каналу.

Такі вентилятори призначені для видалення з приміщення надлишків вологи, тепла, неприємних запахів, пилу і мікроорганізмів. Особливо актуально це для санвузла, тому що підвищена вологість в приміщенні призводить також до утворення грибків і плісняви, що негативно впливає на стан здоров'я.

Побутових вентиляторів для санвузлів бувають наступних видів: осьові вентилятори, які найчастіше використовуються для пристрою витяжної вентиляції в санвузлі, і відцентрові вентилятори, які застосовуються в тих випадках, коли потужності осьового вентилятора недостатньо.


щоб вибір побутового настінного вентилятора був правильним, потрібно попередньо розрахувати необхідну продуктивність повітря в приміщенні і потужність вентилятора. Кратність повітрообміну в санвузлі становить 3 - 8 разів.

Розрахувавши обсяг приміщення (ШхДхВ), примножуєте на максимальний і мінімальний показник кратності повітрообміну, так ви отримаєте граничні значення продуктивності вентилятора.

Торговий портал Shop.by

Які існують види сучасних вентиляторів?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама