Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вентиляція в стелі у ванній кімнаті. Як встановити, щоб працювала?

  1. особливості ванній
  2. Що відбувається, якщо вентиляція у ванній погано працює?
  3. вибір вентилятора
  4. Види стельових конструкцій
  5. Загальні правила організації повітрообміну в санвузлі
  6. Обмін повітря в рейковому стелі у ванній
  7. Вентиляція підвісної стелі з пластикових панелей
  8. Вентиляція в натяжній стелі у ванній кімнаті

Ванна кімната більше, ніж інші приміщення в квартирі, потребує добре налагодженій системі вентиляції, будь то природний або примусовий повітрообмін. Погана циркуляція повітря в ній неодмінно позначиться на загальному мікрокліматі житлового простору. Ванна кімната більше, ніж інші приміщення в квартирі, потребує добре налагодженій системі вентиляції, будь то природний або примусовий повітрообмін

Інтер'єр ванної кімнати

особливості ванній

Санвузол являє собою приміщення з окремим микросредой. Тут постійно підвищений показник вологості, в основному тепліший малорухливий повітря. Всі разом це сприяє виникненню в прихованих місцях цвілі, грибка, появи інших мікроорганізмів.

Перераховані фактори визначають вимоги, що пред'являються для меблів, оздоблювальних матеріалів, електрообладнання, які встановлюються або будуть використовуватися в санвузлі:

  1. стійкість до високої вологості;
  2. захист від безпосереднього і можливо довгого впливу води;
  3. водонепроникність або, навпаки, гігроскопічність;
  4. стійкість до появи цвілі;
  5. антисептичні властивості.

Що відбувається, якщо вентиляція у ванній погано працює?

Часто трапляється так, що з певних причин вентиляція для санвузла не встановлена, природний приплив повітря відсутній або організований слабо. Це, як правило, призводить до сумних наслідків:

  • Постійно накопичується конденсат на стінах, стелі, особливо після довгого використання гарячої води. Це ще більше збільшує відсоток вологості, вогкість застоюється.
  • Як наслідок - з'являється чорна цвіль, грибок, які не так вже нешкідливі, як здається спочатку.
  • Зіпсовані цвіллю шви між плиткою, щілини підвісної стелі, які з часом доведеться замінити.
  • Через вогкості довше звичайного сохнуть мокрі речі.
  • З ванної не вивітрюється вологий несвіже повітря.
  • Меблі поступово псується.

При поганій вентиляції на швах між кахельною плиткою у ванній кімнаті буде утворюватися запліснявілі

Уникнути перерахованих неприємностей дозволить установка примусової вентиляції санвузла: всередині повітроводів або інших труб вставляється вентилятор, підключається до електромережі.

На етапі прийняття рішення про додаткове воздухообмене продумується:

  1. модель вентилятора, функціональність;
  2. куди саме буде встановлюватися витяжка, чи потрібно для неї прокладати додаткові комунікації;
  3. де розмістити комунікаційні короби при необхідності.

Можливо буде корисним подивитися матеріал про витяжках для ванної кімнати >>>

вибір вентилятора

Налагодити гарне провітрювання приміщення санвузла допоможе витяжний вентилятор. Такі пристрої доступні, прості в установці, модельний ряд настільки різноманітний, що підібрати їх можливо під будь-який інтер'єр і структурні особливості приміщення.

Такі пристрої доступні, прості в установці, модельний ряд настільки різноманітний, що підібрати їх можливо під будь-який інтер'єр і структурні особливості приміщення

Вбудований вентилятор для витяжки

При виборі певної моделі вентилятора, рекомендується заздалегідь визначитися, якими параметрами повинна відповідати пристрій:

  • Конструктивні особливості.
  • Вологостійкість.
  • Потужність.
  • Рівень шуму.
  • Зворотній клапан.
  • Додаткові функції (таймер, датчики руху, вологості, пульт управління, дисплей).

Види стельових конструкцій

Витяжки вільно встановлюються як в виходах вентиляційних каналів всередині стіни, так і в стельових отворах додаткових повітропроводів. З настінним варіантом все просто: механізм встановлюється всередині отвору каналу вентиляції, передбаченої ще при будівництві будинку.

У разі стельового розміщення є певні нюанси, які виникають через конструктивних особливостей самих стель.

Найчастіше для обладнання стелі вибирають варіанти:

  • натяжний полотно з полівінілхлоридної (ПВХ) плівки, текстильного матеріалу;
  • рейкова конструкція з металевих, алюмінієвих, іноді скловолоконних рейок;
  • підвісна стеля з пластикових панелей.

Кожен з наведених варіантів має певні особливості установки вентиляційних пристроїв. При чому самі стельові конструкції також рекомендується обладнати окремою системою повітрообміну. Простір між основним і підвісною стелями потребує постійного, добре організованому провітрюванні нітрохи не менше, ніж саме приміщення санвузла.

Загальні правила організації повітрообміну в санвузлі

  • Циркуляція повітряних потоків всередині квартири повинна бути добре налагоджена.
  • Вентиляційні входи, виходи розташовувати якомога вище.
  • Щоб забезпечити гарне провітрювання кімнати, виходи вентиляції встановлюються якнайдалі від місця припливу свіжого повітря. При цьому повітряний потік максимально охопить площу приміщення перед тим, як вийти через вентиляційну шахту.
  • Що стосується циркуляції повітря над стелею, то вентиляційні решітки, дифузори монтуються в протилежних кутках кімнати, щоб вступник всередину повітря максимально поширювався по підстельового обсягом.
  • Рекомендується розміщувати витяжку подалі від місця, де вона піддасться прямого попадання води на механізм.
  • По можливості електропроводку для витяжки зробити прихованою, провести всередині стін, над стельової конструкцією. Якщо установка вентилятора проводиться після ремонту, хоча б закрити дроти пластиковим коробом, щоб запобігти потраплянню на них води.

Обмін повітря в рейковому стелі у ванній

Рейковий стеля - популярна конструкція, яка використовується для санвузла. Володіє такими незаперечними перевагами, як простота самостійного монтажу, зручність експлуатації, стійкість до корозії, нескладна конструкція, зрозуміла схема установки. Рейкову конструкцію легко розібрати при виниклої необхідності монтажних робіт.

Рейкову конструкцію легко розібрати при виниклої необхідності монтажних робіт

Рейковий стеля з примусовою вентиляцією

Варіанти організації провітрювання рейкової стелі у ванній:

  1. За допомогою вбудовування вентиляційних решіток, дифузорів. Виробляються рейкові панелі з уже готовими отворами.
  2. Вентиляція в рейковому стелі за допомогою готових перфорованих рейок.

схема монтажу

Схема установки системи вентиляції в рейковому стелі проста, проводиться одночасно з монтажем самої конструкції:

  • Визначаються місця стелі у ванній, де будуть встановлюватися вентиляційні решітки.
  • На рейкових панелях відзначаються, потім вирізують отвори необхідного діаметра. Тут необхідно простежити, щоб отвори не потрапляли на несучі траверси.
  • Вентиляційні решітки, дифузор встановлюються, а потім кріпляться до рейковим панелям рідкими цвяхами, кріпильними елементами.

Якщо використовуються перфоровані панелі, монтаж значно спрощується. Такі рейки встановлюються по різні (протилежні) сторони стелі, забезпечуючи тим самим природну циркуляцію повітря над і під стелею в санвузлі.

Якщо рейкова конструкція встановлюється нижче вентиляційного каналу, рекомендується використовувати витяжний вентилятор. Схема дій така:

  • Знімається лицьова панель витяжного вентилятора.
  • Усередині панелей вирізається отвір для механізму, кріплення.
  • Від вентиляційного каналу над підвісною стелею в місце установки прокладається повітропровід (пластиковий або гофрований).
  • Механізм вентилятора встановлюється всередині стелі.
  • Повітропровід приєднується до вентилятора.
  • Прикріплюється лицьова панель.

Вентиляція підвісної стелі з пластикових панелей

Ще один приклад бюджетного способу зробити стелю ванної кімнати - конструкція з пластикових панелей. Так само, як і рейковий, пластикова стеля легкий, простий при установці, не вимагає особливого догляду. Абсолютно влагоустойчив, досить міцний, естетично привабливий. Користується великою популярністю за рахунок прийнятного співвідношення ціни і якості.

Пластикові панелі монтуються щільно один до друг, шви не так помітні. Але з часом між стиками може з'являтися грибок. Це відбувається, коли ванна кімната погано вентилюється, постійно збирається конденсат, вогкість не вивітрюється. Крім того, зайва вологість сприяє виникненню іржі на металевому каркасі підвісної конструкції. Щоб запобігти появі іржі, цвілі, грибка, фахівці радять поліпшити вентиляцію самою ванною, а також організувати провітрювання простору під стелею, де також може накопичуватися конденсат.

Стеля у ванній кімнаті з пластикових панелей з витяжкою

Як і в рейкової, в пластиковій конструкції досить встановити вентиляційні решітки на протилежних сторонах, щоб повітря вільно циркулював, виключаючи утворення цвілі.

У вентиляційний отвір ванній встановлюється витяжний пристрій для поліпшення загального повітрообміну кімнати. При опусканні пластикової конструкції нижче вентиляційного виходу витяжка кріпиться всередині стелі.

Схема дій при установці систем провітрювання така ж, як була описана вище у випадку з рейкової конструкцією. Відмінністю лише буде той факт, що пластикова стеля при необхідності доведеться розбирати повністю. Та й перфоровані пластикові панелі виробниками не випускаються.

Вентиляція в натяжній стелі у ванній кімнаті

Натяжні конструкції все частіше використовуються для ванної кімнати. Вони залучають цікавим дизайном, різноманітними колірними поєднаннями. Надають інтер'єру ванною легкість, витонченість, візуально збільшують обсяг маленької кімнати.

Відмітна особливість - повна герметичність. Натяжное пластикове полотно не здатне пропускати воду, що корисно при затопленні сусідами зверху. Але вентиляція під натяжною полотном відсутній. Після установки буде збиратися конденсат, а значить, з'явиться цвіль. Слід пам'ятати, що через різницю тиску під і над полотном, воно буде коливатися при відкритті дверей, а при нагріванні повітря здатне провіснуть. Цього можна уникнути, встановивши вентилювання стельового простору.

Натяжна стеля з витяжкою

Натяжна конструкція має свої особливості, впливаючи на схему установки вентиляції. Послідовність дій така:

  • Прокласти необхідні комунікації, надійно їх закріпити.
  • Натягнути полотно.
  • Визначити місця установки решіток вентиляції.
  • Закріпити клеєм протекторное кільце там, де планується отвір для решітки.
  • Коли кільце надійно тримається на полотні, всередині зайвий матеріал видаляється.
  • Всередині отриманого отвору закріплюється вентиляційні решітки.

А примусова вентиляція в натяжній стелі у ванній кімнаті кріпиться на заздалегідь підготовлену платформу, так як витяжка занадто важка для натяжної полотна. В іншому ж схема установки вентилятора під натяжною стелею дублює описану вище.

Більш повну інформацію про пристрій вентиляції натяжної стелі дивіться тут >>>

Що відбувається, якщо вентиляція у ванній погано працює?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама