Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вибираємо вентилятор в ванну - види пристроїв, переваги і недоліки, рівень шуму

  1. види вентиляторів
  2. Продуктивність і гучність
  3. переваги вентиляторів

Ванна являє собою кімнату, де постійно присутня підвищена вологість. Через це дане приміщення постійно потребує суворому контролі, адже, як відомо, вологість, в поєднанні з поганою вентиляцією, є ідеальним місцем для розвитку різних мікроорганізмів - цвілі, грибка і т.д. У більшості випадків, зниження рівня вологості здійснюється за допомогою відкриття дверей і витирання доступних джерел вологи, наприклад з підлоги. Однак найбільш оптимальним варіантом бачиться установка спеціального вентилятора, про який і піде мова.

види вентиляторів

На сьогоднішній день існує широкий асортимент вентиляторів для ванних кімнат , Завдяки чому є можливість підібрати той або інший пристрій без будь-яких проблем. Звичайно, перед вибором даного приладу слід проконсультуватися з профільними фахівцями, які порадить найбільш підходящий під існуючі в ванній умови вентилятор. Дані прилади класифікуються за способом вентилювання і бувають ручними або автоматичними. На сьогоднішній день існує широкий асортимент вентиляторів для   ванних кімнат   , Завдяки чому є можливість підібрати той або інший пристрій без будь-яких проблем

  • ручні вентилятори

Являють собою стандартні пристрої, принцип роботи яких полягає в односторонньої витяжці вологого повітря. Класичні осьові системи, оснащені зворотними клапанами, ідеально підходять для невеликих ванних кімнат. Зворотний клапан, який представляє собою, як відомо, запірну арматуру, перешкоджає поверненню всередину приміщення відпрацьованого повітря. Чи включаються вони вручну, однак їх можна підключити безпосередньо до вимикача світла, завдяки чому доступ до таких вентилятором істотно спрощується.

  • автоматичні вентилятори

Більш складні і дорогі пристрої, які відрізняються своєю багатофункціональністю. Характерна риса - наявність спеціальних датчиків, які визначають рівень вологості повітря. Якщо він досягне гранично допустимого значення - вентилятор автоматично включиться. Падіння рівня вологості супроводжується вимкненням телефону. Автоматичний вентилятор дуже зручний, завдяки чому немає необхідності постійно думати про підвищену вологість всередині ванної кімнати.

Продуктивність і гучність

Сучасні вентилятори для ванних кімнат істотно розрізняються за своєю потужністю і, відповідно, продуктивності. Для підбору пристрої тієї чи іншої потужності слід знати обсяг приміщення, де воно буде експлуатуватися, а також число змін повітря за певний відрізок часу. Необхідна потужність вентилятора визначається в такий спосіб:

  • Вираховується обсяг ванної кімнати. Нагадаємо, для цього необхідно помножити довжину на висоту і ширину
  • Отримане число округлюється і множиться на бажане число змін повітря
  • Кінцевий результат є значенням продуктивності вентилятора.

В ідеалі розрахункова потужність пристрою для вентиляції повітря в приміщенні повинно бути трохи вище, ніж отримане шляхом умножений число В ідеалі розрахункова потужність пристрою для вентиляції повітря в приміщенні повинно бути трохи вище, ніж отримане шляхом умножений число. Це дасть можливість створити певний запас потужності на випадок непередбачених обставин, наприклад підтоплення ванної кімнати.

Середнє значення більшості сучасних вентиляторів для ванної становить 100 кубометрів повітря в годину. Як правило, такий продуктивності з достатком вистачає для вентиляції стандартних ванних кімнат, існуючих в вітчизняних квартирах . Більш об'ємні ванні відповідно вимагають установки більш продуктивних вентиляторів.

Гучність - ще один важливий показник. Оскільки вентилятори для ванної, як і інші електроприлади, оснащуються електричним двигуном, це зумовлює наявність шуму під час їх роботи. Аеродинамічний та механічний шум виникає в результаті вібрації окремих елементів пристрою, а також воздуховода під час проходження через нього потоку повітря.

Характеристики та рівень шуму вказуються виробником в паспорті пристрою. Слід зазначити, що занадто високий шум може призводити до подразнення слуху людини, що вкрай негативно впливає на загальний стан організму. Надмірний шум усувається за допомогою спеціальних звукопоглинальних матеріалів або шумоглушника. При цьому слід орієнтуватися на діаметр воздуховода , Щоб виключити можливість створення повітряних пробок. Характеристики та рівень шуму вказуються виробником в паспорті пристрою

переваги вентиляторів

Сучасні вентилятори для ванних кімнат є дуже якісними і функціональними пристроями. З їх допомогою з'являється можливість регулювання рівня вологості в приміщенні, що дозволяє захистити його від появи цвілі і грибка. Незважаючи на високу популярність даних виробів, вони мають цілком доступну для більшості споживчих категорій вартість, а тому їх придбання реально для багатьох жителів квартир і заміських будинків. Установка такого вентилятора дуже проста, завдяки чому її можна здійснити навіть без залучення фахівців.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама