Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Обліпиха корисні властивості.

  1. Застосування властивостей обліпихової олії в медицині.
  2. Обліпихова насіння - що вони містять.
  3. Опис роду і сімейства обліпихової рослини.
  4. Плоди - зміст в обліписі вітамінів, кислот, речовин.

Властивості обліпихи застосовують в народній лікувальній медицині, корисні навар і відвар плодів обліпихи використовують для лікування різних хвороб і захворювань шлунка, обліпиховий відвар ягід і листя з пагонами - застосовується для профілактики лікування хвороб ревматизму і подагри.

В гілочках і листках чагарнику обліпихи знаходиться близько 10% дубильних речовин, в листках рослини - до 370 мг% аскорбінової кислоти, в корі - серотонін, їх застосовують в косметології та дерматології як тонізуючих і ароматичних ванн і екстрактів.

Застосування властивостей обліпихової олії в медицині.

Особливе значення має масло обліпихи його корисні властивості - природний концентрат вітамінів (F, Р, К, А) і т.д. Каротиноїдів в ній міститься 250 мг%, вітаміну Є - до 330, олеїнової кислоти - 50, лінолевої-15 мг%.

Масло обліпихи - темно-помаранчева густа рідина з властивим стійким смаком і запахом, характерним обліписі. Велика ціна того масла, що приготовлено з плодів обліпихи темного забарвлення, масло обліпихи містить унікальний жиророзчинний вітамін, який запобігає склерозу судин, дистрофії м'язів і знижує кількість: статевих гормонів. Корисні властивості обліпихи в олії застосовують від багатьох хвороб, зокрема для лікування виразки шлунка, опіків, обморожень, екзем. Вона має властивість успокаевает біль і затягувати рани.

Обліпихова насіння - що вони містять.

Насіння обліпихи (близько 16% загальної маси плодів) містить 35 мг% каротину, 105 - вітаміну Є, 47-лінолевої кислоти, 18 - ліноленової, 16 мг% олеїнової, 2,3% дубильних речовин.

Кількість масла, вітаміну С, каротиноїдів та інших речовин значно коливається в залежності від сорту, місцеперебування і погодних умов року.

Холодне і вологе літо сприяє накопиченню кислот і зниження вмісту цукрів, а суха і тепла погода підвищення вмісту цукру і зменшення - кислот.

При зберіганні плодів у свіжому вигляді без заморожування кількість вітаміну С і холіну швидко зменшується відповідно і корисні властивості обліпихи теж.

Опис роду і сімейства обліпихової рослини.

Рід Hippophae L. належить до родини лохів-Elaeagnaceae Lindl., Що об'єднує 3 роди з 45 видами. Дуже близькі між собою племена шефердія (Shepherdia Nutt.) І обліпиха (Hippophae L.), мають всього по три види.

В Україні поширений один дикоростучий вид обліпихи-Hippophae rhamnoides L. - обліпиха крушиновидная; обліпиха тибетська - Н. thibetica Schlecht - зростає в горах Тибету на висоті 3 км над рівнем моря низькорослим чагарником до 15 см заввишки і вивчена мало; обліпиха верболістная - Н. salicifolia D. Don.- поширена в середній, і східній частинах Гімалаїв (в Непалі) і досягає максимальних розмірів серед видів обліпихи - до 15 м. В СРСР: зустрічається тільки в культурі, які не зимостійка. Вона, перспективна тільки для південних районів країни з відносно теплими зимами.

Обліпиха крушиновидная поширена в районах Кавказу, в небагатьох областях Західного Сибіру, ​​в Середній Азії, є види рослин та Алтайському краї, Тувинської і Бурятії, по лінії Дунаю, Калінінградської області.

Характерні для неї відкриті місця зростання - на берегах морів, озер і річок, на галечниках і піщаних видах грунтах з рядом залягають грунтовими водами.

Обліпиха часто завжди зростає поблизу с березою, вербою, рідко -у чистих заростях. Обліпихова плантації - зарості це місце проживання фазанів, що знайшло відображення навіть в одній з німецьких народних назв обліпихи-чагарнику, як ягоди фазанів (Fasanbeere).

Обліпиха в Росії культивується широко - від Архангельська до Томська - Чита до південного кордону. Первинна інформація про вирощування обліпихи в культурі в Росії належать до середини XVIII століття. Високі зимостійкість і врожайність рослин, скоростиглість, регулярне плодоношення, невибагливість обліпихи до умов вирощування і унікальна лікувальна цінність плодів - все це сприяло її поширенню і впровадженню на плантації і сади.

За структурою змісту обліпиха має в плодах біологічно активні речовин (БАВ), рослина обліпиха крушиновидная - одна з найцінніших їстівних і лікарських рослин. Плоди її вживають свіжими, з яких готують різні види продукти - мармелад, джем, соки, варення, желе, пастилу, напої.

Плоди - зміст в обліписі вітамінів, кислот, речовин.

У плодах обліпихи міститься 2-5 - цукрів (глюкоза, фруктоза, сахароза), 3-8% масла, 1-4% органічних кислот (переважно яблучна), пектинові і дубильні речовини, лейкоантоціани, фолієва кислота, катехіни, вітаміни С 100- 400% мг, Г-активні речовини - біофлавоноїди - до 250% мг, В1 (тіамін), В2 (рибофлавін).

Обліпиха - ягоди коштують щоб на них звернули особливу увагу, завдяки біологічним особливостям сортових цінностей і лікувальним сполученням в них вітамінів С і Р.

Вітамін Р, що зміцнює капіляри судин, не тільки запобігає руйнуванню вітаміну С, але і підсилює його дію. Вітамін С плодів обліпихи характеризується підвищеною стійкістю і добре зберігається навіть при сушінні і варінні.

Оранжево-червона красива забарвлення цілющих плодів обліпихи обумовлено вмістом в них каротиноїдів - корисних жиророзчинних вітамінів групи А (каротин, криптоксантин і т.п.). Міститься їх до 40% мг, а самого каротину - 10-12% мг.

Обліпиха - плоди якої містять такі важливі біологічно-активні речовини, як токофероли (вітамін Е) - 6-20% мг, (вітамін К1), стерин, холін - 50-100% мг, насичені жирні кислоти (група вітаміну F), серед яких особливо цінні лінолева і ліноленова кислоти. Стерини за хімічною структурою близькі до вітаміну D і статевих гормонів.

При прийомі лікувальних плодів обліпихи відбувається поліпшення загального стану людини, підвищується працездатність. Плоди і сік обліпихи позитивно і сприятливо впливає на область і функціональність шлунка. Лісові ягоди.

масло обліпихи
обліпиха ягода
Обліпиха розмноження, насіння, живцювання
Обліпиха посадка і догляд

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама