Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити саморобки для дачі своїми руками: фото, відео

  1. Саморобки для дачі та саду з шин
  2. Клумби з шин
  3. Дитячі майданчики з автопокришок
  4. Корисні вироби з шин
  5. Корисні саморобки з пластикових пляшок
  6. Саморобки для дачі та городу з дерева
  7. Ще трохи про корисні дрібниці для дачі

Саморобки для дачі є особливим предметом гордості для дбайливого господаря. Проявити кмітливість, практичність може далеко не кожен. Але взяти на замітку, втілити в життя чийсь корисний досвід, перетворивши садову ділянку в шедевр ландшафтного дизайну , Під силу багатьом. Саморобки для дачі є особливим предметом гордості для дбайливого господаря

Оригінальна квіткова клумба з автомобільних шин

Саморобки для дачі та саду з шин

Використані автопокришки - популярний матеріал для перетворення ландшафту і практичних споруд.

Клумби з шин

Такі саморобки для дачі та саду отримали найбільшу популярність. При цьому класичні одинарні клумби відійшли на задній план. В даний час можна побачити наступні варіанти:

  1. Багаторівневі клумби. Падалка для дачі з трьох автопокришок - найпростіший вид таких конструкцій. На нижній ряд викладають дві шини щільно один до одного. Наповнюють грунтом. Зверху нижнього ярусу встановлюють третю покришку, заповнюють грунтом, висаджують квіти. Для більшого ефекту отриману клумбу розфарбовують. Проявивши кмітливість можна сконструювати і оформити альпійську гірку .
  2. Клумби незвичайних форм. Піали, жаби, тюльпани, сонечка, лебеді, бегемоти і слони - ці вироби для дачі отримали свою популярність за рахунок простоти виконання, незвичайного, яскравого дизайну здатного прикрасити будь-який ландшафт.
  3. Підвісні клумби. Розрізавши шину на чотири сегменти, розфарбувавши в різні кольори, отримують підвісний каскад з саморобних горщиків незвичайної форми. За допомогою нього можна декорувати і оформити стіни будинку , Паркан або просто розвісити по саду на деревах. А проявивши трохи більше терпіння і фантазії з сегмента покришки можна зробити екзотичну ширяючу птицю.

Такі саморобки для дому та дачі своїми руками займуть гідне місце в будь-якому ландшафті.

Дитячі майданчики з автопокришок

Онуки і діти - часті гості на дачі. Тому оцінять старання дорослих, які вирішили зробити для них ігровий майданчик , На якій розмістять:

Тому оцінять старання дорослих, які вирішили   зробити для них ігровий майданчик   , На якій розмістять:

Варіанти дитячих майданчиків з автопокришок

  1. Фігури тварин для дачі і мультяшних героїв з покришок. Яскраві звірятка, виконані з шин, будуть особливим предметом гордості перед друзями і сусідами.
  2. Гойдалки. Можна зустріти від звичайних підвісних моделей до качалок, виконаних з півкола з встановленої дошкою замість сидіння.
  3. Машинки, мотоцикли. Різного діаметра колеса дозволяють збирати оригінальні гоночні автомобілі і байки. Будь-який хлопчисько відчує себе справжнім гонщиком і гідно оцінить старання дорослих.
  4. Меблі. Крісла та столи для дитячих майданчиків і імпровізованих банкетів - мрія будь-якої маленької леді.

Саморобки своїми руками для ігрового майданчика забезпечать активну, цікаве літо для дитини.

Корисні вироби з шин

Покришки часто використовують для наступних конструкцій:

Гумові вироби, саморобки для дачі - популярні за рахунок доступності підручних матеріалів і широкого спектру застосування.

Корисні саморобки з пластикових пляшок

Ще один популярний матеріал для дизайнерських і практичних досліджень. Корисні саморобки з пластикових пляшок широко застосовуються для дачного життя:

  • Декор. Зонування і огорожу грядок. Підвісні горщики, декоративні фігурки тварин і птахів;
  • Ємності під розсаду. Відрізають горлечко пляшки, просвердлюють отвори в дні другої половини - стакан під розсаду готовий;
  • Розпилювач для поливу. У пляшці просверливаются отвори, через шийку під'єднують до шлангу подачі води. Такі хитрощі використання пластикової тари скоротять витрати на закупівлю розпилювачів;
  • Глибокий полив. Застосовується для розсади з довгою кореневою системою (актуально для помідор). Потрібно навколо горлечка просвердлити кілька отворів, відрізати дно. Пробкою вниз закопати отриману ємність поруч з овочевою культурою. У міру спустошення пляшку поповнюють водою;
  • Крапельний полив. У ємності просвердлюють кілька невеликих отворів, наповнюють водою, підвішують поруч з овочевою культурою. Зроблений полив з підручних матеріалів актуальний для власників дач, які не можуть часто її відвідувати. Такі системи дозволяють убезпечити свій врожай від посухи;
  • Будівельний матеріал для теплиць з полікарбонату , альтанок , садових меблів ;
  • Світильники різної форми. Від звичайних стаканчиків під свічки до ажурних абажурів - ці вироби для дачі ефектно прикрасять вечірній пейзаж;
  • Кришки від пляшок нерідко використовують для викладання мозаїки на стінах будинків, парканах. Ними ж можна зробити стежку між грядками , І ландшафт на ділянці перетвориться.

Практичні саморобки для дачі своїми руками з пластикових пляшок набули широкого поширення за рахунок високої доступності матеріалу і легкості обробки.

Саморобки для дачі та городу з дерева

Цей матеріал є одним з доступних за ціною, тому широко застосовується для благоустрою садових ділянок:

З дерева роблять полки під квіткові горщики, а з колод вирізують скульптури, зводять декоративні млини і колодязі.

Сфери застосування підручних матеріалів залежать від наявного інструменту і здібностей майстра.

Ще трохи про корисні дрібниці для дачі

Для ландшафтного дизайну садової ділянки можна використовувати практично будь-яку стару непотрібну річ:

  1. Продірявився посуд послужить як квіткового горщика.
  2. Комп'ютерні диски, розвішані на фруктових деревах, врятують урожай від птахів. З них же можна зробити вертикальні фіранки, шторки в альтанці або дачному будиночку .
  3. Металеві банки з-під пива і консервів - відмінний матеріал для створення оригінальних свічників. Процес створення свічника для саду з пивної банки

Не поспішайте розлучатися зі старими речами. Падалка для дачі своїми руками зможуть перетворити непотріб в чудовий елемент декору, який займе гідне місце на будь-якому садовій ділянці.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама