Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Баня своїми руками: фото, вибір матеріалів, проект

  1. Як побудувати російську лазню: починаємо з підготовки проекту та матеріалів
  2. Створюємо проект і будуємо лазню своїми руками
  3. Особливості топкових приміщень для лазні своїми руками
  4. Як правильно побудувати лазню, щоб використовувати її для зміцнення здоров'я
  5. Як організувати справжню купіль
  6. Облаштування зливу в купелі
  7. Будуємо лазні з усіма умовами для ідеального відпочинку
  8. підсумок

Російська лазня своїми руками для дачі

Будівництво лазні своїми руками на Русі традиційно велося з лісу-кругляка. Почасти це пояснюється повсюдною доступністю і відносною дешевизною цього будівельного матеріалу. Але головна перевага цельнодеревянной лазні - це її екологічність, здорова і дуже приємна атмосфера всередині приміщення.

В останні роки ліс кругляк частіше замінюють брусом, або вибудовують щитові конструкції, але цей компромісний варіант зазвичай вибирається заради зниження вартості. Сьогодні грамотно працювати з будівельним кругляком вміють лічені одиниці. Тому споруда лазні своїми руками включає самонавчання відразу декільком новим професіям.

Як побудувати російську лазню: починаємо з підготовки проекту та матеріалів

Щоб розібратися, як правильно побудувати лазню своїми руками, слід почати з вибору матеріалу. Для будівництва найбільш підходять колоди хвойних порід. Вони стійкі до багатьох чинників, що впливають, практично не розтріскуються з плином часу, багато років освіжають повітря приміщення хвойним ароматом.

Непоганим варіантом буде дубовий кругляк. Але його вартість набагато вище хвойних порід, та й процес підготовки свіжозрубаного матеріалу займає кілька років.

Будівництво лазні своїми руками з бруса

Якщо російська лазня своїми руками будується одночасно з котеджем або дачею, то стіни часто зводять з кам'яного будівельного матеріалу: цегли, бетону, шлакоблоків. В цьому випадку потрібно приділити увагу питанням теплоізоляції зовнішніх стін і обладнання хорошою внутрішньої вентиляції, що зменшує ризик виникнення цвілі або грибка від високої внутрішньої вогкості.

Створюємо проект і будуємо лазню своїми руками

У мінімальному варіанті лазня для дачі повинна мати два приміщення: передбанник, роздягальня і МИЙНА. Якщо потрібна парна - для неї краще виділити окреме приміщення.

Якщо потрібна парна - для неї краще виділити окреме приміщення

Планування і розміри приміщень лазні своїми руками

У великих проектах, лазня передбачає кімнату відпочинку, а місце розпалювання печі також обладнано у вигляді окремої кімнати, іноді навіть з окремим входом. Певний сенс у цьому є - при випадковій загазованості чадним газом люди в самій лазні не постраждають. Але на практиці дачні лазня своїми руками має скромні розміри, де внутрішні приміщення поєднують кілька функцій.

Креслення на будівництво лазні своїми руками

Особливості топкових приміщень для лазні своїми руками

Місце розпалювання печі визначається в основному типом і конструкцією банної печі. Для кам'янки найзручніше буде вивести дверку для завантаження дров в передбанник або в кімнату відпочинку. Це найоптимальніше рішення, оскільки дрова НЕ будуть вбирати вологу і виключається ймовірність опіку під час розпалювання.

Це найоптимальніше рішення, оскільки дрова НЕ будуть вбирати вологу і виключається ймовірність опіку під час розпалювання

Проект: проста лазня на дачі своїми руками

Сьогодні замість кам'яних часто використовуються готові металеві лазневі печі заводського виконання. А оскільки дверцята там розміщена на фронтальній стінці - то розтоплювати піч доведеться з приміщення мийної. В цьому випадку краще поєднати переваги металевої топки і теплоємність кам'яної кладки, і обкласти метал масивним шаром цегли.

Пара утворюється через випаровування води, вилитої на розжарені камені. Для "легкого" пара камені необхідно нагріти до температури 350 градусів за Цельсієм. Щоб вони розжарилися їх необхідно розташувати прямо над топкової камерою. Металева топка додатково може бути обкладена жароміцним цеглою, щоб стримувати "гостре" виділення тепла від нагрітої стали.

Як правильно побудувати лазню, щоб використовувати її для зміцнення здоров'я

Без справжньої парилки лазня буде просто місцем для миття. Про чудотворні властивості справжньої російської лазні не дарма ходять легенди - лікувальний вплив пара і високої температури ефективно стимулює захисні і регенеративні властивості людського організму.

Про чудотворні властивості справжньої російської лазні не дарма ходять легенди - лікувальний вплив пара і високої температури ефективно стимулює захисні і регенеративні властивості людського організму

Парна кімната для лазні своїми руками

Парилка лазні для дачі буває двох видів: суха і волога. І та й інша має лікувальні властивості, але їх дія різний. Традиційна російська лазня обов'язково включає парилку вологого типу. Рівень пара задає сам миється. Для цього в приміщенні парилки на дачі своїми руками ставиться балію з водою, яку плескатися у міру потреби на розжарені камені.

У Сибіру раніше в воду додавали дещицю міцний квасу, настойку журавлини або навіть хвойну витяжку. Корисні речовини разом з парою потрапляли в легені, виступаючи стимулюючим подразником і одночасно лікарським засобом.

Як організувати справжню купіль

Ефективним способом загартування організму є контрастне обливання. Розпарене прогріте тіло легко переносить різке короткочасне охолодження, попутно підбадьорюючи за рахунок викиду адреналіну в кров і сплеску роботи всіх залоз внутрішньої секреції.

Процедури ці проводять по-різному. Найпростіший спосіб - поринути з головою в крижану воду. Для цього в лазні обладнають купіль - велику ємність, в яку можна зануритися з головою.

Купіль для лазні на дачі своїми руками

Найпростіший варіант купелі - величезна дерев'яна бочка. Саме такі посудини здавна застосовувалися в російських лазнях для контрастного охолодження розпаленого тіла.

Оригінальна баня своїми руками фото

Але для лазні своїми руками на невеликому дачній ділянці навіть купіль буде розкішшю, і там її альтернативою може стати контрастний душ. А щоб цю процедуру перетворити на справжню пригоду, можна підвісити бадейки під стелею і отримувати вибух відчуттів простим перекиданням її за допомогою шнурка.

Організація контрастного душу в помивочной

Облаштування зливу в купелі

У підлозі приміщення для обливань повинен бути обладнаний слив. Тобто такі процедури слід враховувати ще на стадії проектування лазні і всіх її інженерних комунікацій. Використану воду можна відводити в окремий септик або зливати в уже існуючу каналізацію. Застій води на підлозі банних приміщень неприпустимо. Тому при організації зливу потрібно передбачити невеликий нахил підлоги в бік зливної решітки.

Сам підлога повинна бути виконаний з вологостійких матеріалів або спеціально обробленої деревини. Незахищені пиломатеріали навіть при ретельного просушування приміщення після водних процедур дуже швидко розтріскаються і з великою ймовірністю стануть пліснявіти. Найбільш зручний і практичне підлогове покриття для лазні - це для підлоги керамічна плитка. Її укладають на бетонну підлогу або інше міцну основу.

Якщо дачні лазня зроблена цельнодеревянной - в якості основи може служити товста водостійка фанера, водостійкий ДСП, твердий пластик. На таку основу плитка клеїться водостійким полімерним клеєм з обов'язковим глибоким промазуванням всіх швів каучукової або силіконової затіркою. У будь-якому випадку слід приділити особливу увагу герметизації стиків і захисту від попадання вологи під плитку.

Будуємо лазні з усіма умовами для ідеального відпочинку

Якщо ви вважаєте за краще не обливання, а звичний душ, то його можна досить легко обладнати в мийному відділенні. Висока душова стійка або стельова душова лійка зазвичай забезпечують всі необхідні функції. А якщо функціоналу не вистачає, то додатково обладнується ще й нижня подача води на гнучкий шланг з ручною душовою лійкою.

А якщо функціоналу не вистачає, то додатково обладнується ще й нижня подача води на гнучкий шланг з ручною душовою лійкою

Комфортна лазня зі зручностями в помивочной

Елітна баня немислима без туалету. Установка і експлуатація сантехніки нічим не відрізняється від домашньої. Але, з огляду на нерегулярність використання, для дачі зручніше буде побудувати лазню своїми руками з невеликим биотуалетом.

Миття в лазні - не тільки данина традиціям, а й спосіб отримання ні з чим незрівнянного задоволення. Щоб це задоволення було повноцінним, в лазні потрібно обладнати кімнату відпочинку. Причому вона повинна бути не тільки зручна, але і красива. Оскільки ми ведемо мову про російську лазню, то інтер'єр повинен бути витриманий в класичних російських традиціях. Оздоблення кімнати відпочинку слід щедро прикрасити дерев'яними декоративними елементами. Чудово, якщо ці елементи будуть мати і практичне застосування.

Дуже непогано виглядають дерев'яні ящики, скрині, шкатулки та дерев'яні дверцята, якісно прикрашені вирізними або писаними візерунками. Дерев'яні решітки на підлозі, масивні дерев'яні лави, столи та інші елементи інтер'єру легко асоціюються з класикою російської лазні і широко використовуються для наповнення обстановки банних приміщень. Ви можете використовувати все для будівництва лазні і для її облаштування, щоб зробити її стильною і зручною.

підсумок

Споруда лазні можна порівняти з творчим процесом. Баня на дачі дозволяє на час відійти від технологічною сучасного життя, і отримати щире задоволення від кілька архаїчного, але, тим не менш, дуже яскравого банного дійства. Це коштує набагато більшого, ніж кошти і час, витрачені на її будівництво.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама