Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дешеві паркани для дачі

  1. Найдешевші паркани і огорожі
  2. Частокіл - бюджетний паркан для дачі з колів
  3. початок будівництва
  4. Паркан для дачі з сітки рабиці

На даний момент на ринку будматеріалів представлений величезний асортимент парканів для дачі , Починаючи від традиційних дерев'яних, цегляних, металевих, закінчуючи пластмасовими виробами. Всі вони виконують одну функцію - захищають, захищають особистий простір від сторонніх очей, але, на жаль, не завжди і не у всіх є прикрасою самої території. Тому в процесі будівництва нерідко виникає питання вибору матеріалів для забору на дачі.

Кожній будівлі потрібно своє огорожу. Наприклад, для житлового котеджу слід вибирати одні огорожі, а для літнього будиночка-дачі -інші.

Відповідно, матеріали для будівництва потрібно вибирати, враховуючи особливості будинку та прилеглої до нього території.

Важливо прорахувати все за ціною і доступності ще на етапі планування, з огляду на те, що до ціни за сам матеріал додається ціна за установку. Буває таке, що різні види огороджень можуть коштувати приблизно однаково, в той час як для монтажу потрібні додаткові витрати.

Буває таке, що різні види огороджень можуть коштувати приблизно однаково, в той час як для монтажу потрібні додаткові витрати

Огорожа з штахетника зажадає достатньо часу для установки

Наприклад, простий дерев'яний паркан-штахетник можна купити на пилорамі за невелику вартість, але вони, що вимагає багато роботи, в той час як металеву сітку рабицю досить просто розгорнути і прикріпити (природно при наявності встановлених стовпів).

Огорожа з сітки рабиці Огорожа з сітки рабиці   Дешевий варіант забору для дачі Дешевий варіант забору для дачі

Найдешевші паркани і огорожі

Плетений паркан з гілок

Гарне, недороге рішення для огородження дачі - плетений паркан .

Гарне, недороге рішення для огородження дачі -   плетений паркан

Красива плетена огорожа

Для його виготовлення дачники вибирають, в основному, вербові гілки, які заготовляють зазвичай або навесні, або пізно восени. Їх товщина варіюється від виду огорожі - для декоративного призначення беруться більш тонкі прути, діаметром від 1-2 см, для більш вагомого, солідного виду в хід йдуть товсті, великі гілки від 2-3 см.

На цьому відео можете подивитися, як дуже швидко своїми руками зробити декоративний плетений паркан

Прути верби потрібно використовувати відразу після того, як їх зібрали, поки вони ще володіють достатньою гнучкістю. Якщо весь зібраний матеріал не вдається використовувати відразу, то його потрібно висушити і прибрати для подальшого використання. В цьому випадку, для полегшення зняття кори і додання їм податливості і гнучкості, заготовки ставлять в бочку з водою на сім днів.

Починати виготовлення самого паркану слід з основних кілків, розташованих поперечно один від одного в межах 40 сантиметрах. Товсті гілки використовують для вертикальних опор (від 5 см) або, як альтернативний варіант, металеві прути, які є більш міцними. Плетіння завжди необхідно починати знизу.

Прути заводять по черзі з протилежних сторін від кілків, простягаючи на всю довжину. Якщо прути короткі, їх слід подовжити, щоб не було дірок і щілин, якщо ж вони довгі - обрізати секатором. Таке огородження рекомендується зміцнювати ближче до країв частими поперечними кілками. Для більш тривалої служби експлуатації необхідно своєчасно проводити обробку безбарвним антисептиком.

Від того, якої висоти буде планований паркан, залежить глибина вбитих загострених вертикальних колів (при цьому вона повинна бути не менше 30 см).

Щоб уникнути перекосу при зведенні, під час плетіння необхідно закріпити верхню дерев'яну планку, яка буде служити рамою для майбутнього тину. Для запобігання гниття, кілки слід закріпити в шматку пластикової чи металевої труби.

Для запобігання гниття, кілки слід закріпити в шматку пластикової чи металевої труби

Схема установки плетеного забору на дачі

Для кольорового тину слід використовувати різні фарби по дереву або морилки. У більш економному варіанті можна додати колір, використовуючи побутові засоби: розчин марганцівки для коричневого кольору, залізний купорос для сірувато-коричневого ефекту зістареного дерева і т.п.

Гарний недорогий плетений паркан

Частокіл - бюджетний паркан для дачі з колів

Для виготовлення частоколу будуть потрібні ялинові кілочки довжиною від 2 м, стовпи і лати. Щоб виготовити частокіл, знадобляться кілки круглого, напівкруглого або прямокутного перетину, які ідеально підійдуть для зведення огорожі або підпірної стінки. Частокіл з гострих колод може бути використаний для облаштування мальовничій огорожі з оформленням під старовину.

Забір такого типу є надійним захистом, наприклад, від вітру, але на його будівництво потрібно велику кількість деревини. Грамотно зведений частокіл, здатний прослужити не менше 5 років, повинен бути злегка випуклою формою.

початок будівництва

Для початку вкопують стовпи, потім набивають на них лати. Розміщують ялинові кілочки наступним чином: зайти зовні, увіткнути кілочок під нижню слегу таким чином, щоб встромлений кінець виявився з внутрішньої сторони. Верхній кінець кілочка згинають і його потрібно завести під верхню слегу, щоб він утримувався в розпір. Таку ж процедуру потрібно зробити і з внутрішньої сторони. Коли повинні бути виготовлені з матеріалу, що пройшов обробку антисептиком, так як в цьому випадку вони мають більшу стійкість до гниття і дії вологи.

Нижню частину колів піддають термічній обробці і обсмолюють. Визначивши межі огородженої ділянки, їх потрібно розмітити за допомогою шнура-причалювання і риють траншею необхідної глибини. Потім в траншею потрібно засипати дренажний шар щебеню, що допоможе збільшити термін служби споруди.

Схема побудови частоколу

Для піщаного ґрунту товщина дренажного шару повинна скласти приблизно 150 мм, а для вологого або глинистого - близько 300 мм. Коли потрібно встановити на щебінь з невеликою відстанню один від одного або впритул.

Забивати палі кувалдою не має сенсу, так як головки ушкодяться, і, відповідно, вода швидше проникне в деревину, поступово руйнуючи її. Для зведення підпірної стінки на схилі з боку його вершини між грунтом та киями прокладають вологозахисний шар. Перед тим як ви станете закопувати траншею, слід пролити водою підставу кілків, після чого її закопують, як можна щільніше утрамбовуючи грунт. При зведенні огорожі таким способом виступає частина з землі колів зазвичай скріплюється слегами.

При зведенні огорожі таким способом виступає частина з землі колів зазвичай скріплюється слегами

Найпростіший і недорогий частокіл

Паркан для дачі з сітки рабиці

Ще один з бюджетних варіантів побудови огорожі - використання металевої сітки рабиці. Надійна і міцна, сітка рабиця стала використовуватися для подібних цілей ще в далеке радянських часів, не втрачаючи популярності донині.

Подивіться, як поставити недорогий паркан із сітки рабиці на дачі своїми руками

Для установки такого виду забору слід зробити розмітку, при якій на однаковій відстані одна від одної встановити опори - вертикальні балки, арматура і труби.

Найбільш оптимальною відстанню між розташуванням стовпів слід вважати відрізок до 3 м. Щоб уникнути несприятливих ситуацій в дощову погоду стовпи рекомендується забетонувати. Як тільки ви надійно закріпили опори, слід намотати на них полотнище сітки.

Приблизний план-схема установки паркану з сітки рабиці

При довгостроковому монтажі рабиці між опорами намотується міцна і туго натягнута спрямовуюча дріт, яка повинна бути пропущена через осередки сітки і закріплена краями на сусідніх стовпах.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама