Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дитячий майданчик власноруч: 70 фото-ідей для ігор на дачі

  1. Якою має бути майданчик?
  2. вибір покриття
  3. Снаряди для дитячого майданчика
  4. Гірка на дачі
  5. Підвісні доріжки з драбинами
  6. Пісочниця
  7. Дитячий будиночок своїми руками
  8. гойдалки
  9. Підводячі підсумок

Щоб діти під час заміського відпочинку не копалися на грядках, клумбах і інших місцях, де їм бути не належить, потрібно мати на території дачі спеціальний куточок, який був би їм цікавий. У більшості випадків таким куточком стає невеличкий дитячий майданчик. Також це може бути і спортивний куточок під відкритим небом. Тут багато що залежить від побажань самих дітей і їх віку. Створена своїми руками дитячий майданчик на дачі відрізняється тим, що в процесі її експлуатації існує можливість її поступового трансформування. Погодьтеся, що ігри, подобалися 2-3-річним дітям, вже не підходять для 5-6-річних малюків. До того ж ігрові майданчики, як правило, споруджуються своїми руками не з метою економії, а для того, щоб порадувати свою дитину, адже ніхто, крім батька, не знає, що краще для його чада! Для кого-то краще побудувати простий будиночок з ґанком, кому-то потрібно «замок», а кому-то можна догодити тільки майданчиком у вигляді піратського корабля з відповідними атрибутами.

Для кого-то краще побудувати простий будиночок з ґанком, кому-то потрібно «замок», а кому-то можна догодити тільки майданчиком у вигляді піратського корабля з відповідними атрибутами

При будівництві дитячого куточка належить вирішити не одну складну задачу:

  • Насамперед варто подбати, щоб майданчик залишалася в полі зору з дому, причому з кімнати, де будь-хто з дорослих буде тривалий час. Ідеальним варіантом вважається, коли майданчик видно відразу з декількох приміщень;
  • Крім цього, розміщувати ігрову слід подалі від будівель господарського призначення, якщо такі є на ділянці;
  • Важливо враховувати родючість і ландшафт землі, де планується будівництво: під дитячий майданчик варто виділяти ділянку з поганою геологією і неродючому грунтом.

Ідеальним варіантом вважається, коли майданчик видно відразу з декількох приміщень;   Крім цього, розміщувати ігрову слід подалі від будівель господарського призначення, якщо такі є на ділянці;   Важливо враховувати родючість і ландшафт землі, де планується будівництво: під дитячий майданчик варто виділяти ділянку з поганою геологією і неродючому грунтом

При визначенні місця непогано буде розмістити майданчик неподалік від капітального забору або біля стіни. Наприклад, дитячий ігровий будиночок стане мати гарний вигляд тут, до того ж перераховані ділянки рідко використовуються повноцінно, залишаючись, як правило, не задіяними.

Як варіант, можна виконати на стіні своєрідний міні-скалодром, встановивши для дітей, наприклад, грифельну дошку, різні мотузкові сходи та інші цікаві предмети для ігор.

Ви, напевно, в курсі, що саме подобається вашій дитині найбільше, а якщо немає, то завжди можна це з'ясувати! При цьому стін і парканів на території зазвичай вистачає, так що встановіть на дачі інші цікаві пристосування, спостерігаючи, де саме ваша дитина буде більше проводити часу. Це дозволить дізнатися, до яких конкретно ігор лежить душа у малюка, даючи правильний напрямок для подальшого розвитку майданчика.

Важливим моментом є і рівень освітлення ігрової зони - не можна, щоб діти перебували в погано освітленому місці або в тіні. Разом з цим на відкритій ділянці, де тривалий час світить сонце, залишати їх теж не варто! Як варіант, можна розмістити одну третину майданчики під сонцем, наприклад, зону активних ігор або басейн, а частину, що залишилася в тіні, де розмістяться гойдалки або пісочниця.

Не забувайте і про протяги, яких не повинно бути на дитячому майданчику. Звичайно, діти повинні загартовуватися, але протяги стануть причиною лише частих застуд.

Звичайно, діти повинні загартовуватися, але протяги стануть причиною лише частих застуд

Крім госпбудівель, не можна, щоб поблизу дитячого ігрового території знаходилися автомати, електричні прилади та інші аналогічні пристрої. Не забувайте, що діти вкрай винахідливі і цікаві!

Якою має бути майданчик?

Пара слів про місце, на якому розміщуватиметься дитячий ігровий майданчик. Діткам не потрібно великий простір для ігор - достатньо кількох нескладних снарядів з пісочницею. При бажанні можна побудувати басейн своїми руками . Не зайвим стане присутність на території якого-небудь рівної ділянки або галявини з чистим покриттям, де при бажанні завжди можна буде просто повалятися в теплий літній день. Для всього перерахованого цілком достатньо площі в 4-5 квадратних метра.

У випадку з маленькими дітьми рекомендується обгородити майданчик! Такий підхід позбавить вас від необхідності постійно бути присутнім поруч з дитиною, адже малюк і без того залишиться в безпеці і на виду. Що стосується самого огородження, то воно може бути виконано з будь-яких матеріалів. Те ж стосується і зовнішнього вигляду. Тут справа обмежиться лише вашими можливостями, бажанням і фантазією.

Якщо сітка-рабиця не в вашому смаку, може підійти штахетник. При цьому проміжки між повинні залишатися невеликими, щоб дитина не змогла просунути крізь огорожу голову. По висоті ж достатнім буде відстані до плечей дитини. Готову конструкцію можна прикрасити різними малюнками та квітами.

Привабливо виглядають огорожі, виконані з мотузок. Такий елемент задовольняє всім вимогам: він привабливий, надійний, а головне безпечний.

Приклади ігрових майданчиків з використанням мотузок:

Для хлопців, що постарше, огорожа є пережитком минулого. Діти можуть грати як на всій заміської території, так і за її межами, а тому для утримання чада доведеться придумати що-небудь по-справжньому цікаве. З габаритами також доведеться додати. Для 7-річних варто виділити не менше 8-9 квадратних метрів для ігор, 12-річним вже буде потрібно близько 12 метрів. В останньому випадку снаряди теж будуть серйозніше!

вибір покриття

Даний момент є одним з найскладніших, оскільки сучасне різноманітність матеріалів здатне поставити в глухий кут багатьох покупців. До тих пір, поки дітки залишаються маленькими, прекрасним вибором вважається газонне покриття. При цьому вибір повинен лягти на спортивний варіант, а не парадний. У першому випадку склад буде характеризуватися більшою стійкістю до стирання. Зрозуміло, такий газон буде не найпривабливішим в очах гостей, зате він зможе винести практично всі дії з боку ваших дітей.

Такий варіант відмінно підійде поки хлопці не підросли! З віком впливу на трав'яний шар посиляться, особливо в місцях активних ігор, будь то гойдалки або гірка. Як показує практика, ці місця вважаються найбільш проблемними. Залиште їх як є, і після дощу виявите там калюжі, які після кількох «заїздів» швидко переростуть в болотяну суміш.

Як варіант, можна виконати на майданчику дренуючу щебеневу подушку, розмістивши зверху покриття з гуми або пісок. З гумовим покриттям все добре знайомі зі стадіонів - воно дуже міцне і найголовніше довговічне!

З гумовим покриттям все добре знайомі зі стадіонів - воно дуже міцне і найголовніше довговічне

Позбавити дитячий майданчик від вологи можна, якщо заздалегідь прибрати 15-20-сантиметровий шар грунту, за місце якого помістити утрамбований щебінь і пісок. Причому обидва матеріали повинні розміщуватися в рівній мірі, по 10-15 сантиметрів завтовшки. При будівництві та облаштуванні заміської території цього буде достатньо. Єдине, з часом пісок розтягується з дитячого майданчика по дачної території, так що його доведеться оновлювати.

Єдине, з часом пісок розтягується з дитячого майданчика по дачної території, так що його доведеться оновлювати

Ще одним рішенням є гумовий мат. Такий метод вважається більш серйозним.

Також можна обмежитися і невеликими гумовими килимками, що в процесі експлуатації в міру потреби просто замінюються.

Деякі дачники вибирають для засипки дитячого майданчика дрібний пісок, який просівається по всій території. Варто відзначити, що при такому підході пісок доведеться часом досипати і рівняти. Однак, незважаючи на це, зазначений метод є, мабуть, найбільш практичним сьогодні.

Однак, незважаючи на це, зазначений метод є, мабуть, найбільш практичним сьогодні

Непоганим рішенням може стати варіант, коли реалізується насип з роздробленої кори. Звичайно, роздобути кору можуть далеко не всі, проте якщо вам пощастило, то сміливо використовуйте цю можливість - готове покриття вважається безпечним і м'яким.

Звичайно, роздобути кору можуть далеко не всі, проте якщо вам пощастило, то сміливо використовуйте цю можливість - готове покриття вважається безпечним і м'яким

З числа більш технологічних рішень:

  • Штучна трава. Стелиться на підготовлену поверхню з прогумованої крихти і кварцового піску. Покриття потребує відведення води. Виходячи з висоти ворсу вартість може коливатися в районі 40-80 $ за квадратний метр;
  • Регупол. Являє собою гумове покриття заводського типу, яке поміщається поверх рівної поверхні з асфальту або бетону. Ціна питання обмежується 25-70 $ за квадрат;
  • Щільні ПВХ-системи модульного типу. Були зроблені як плит, скріплюються аналогічно пазлу. Вартість за квадратний метр - 50-70 доларів;
  • Покриття, виконане з гумової крихти і в'яжучого. Склад заливається поверх рівної заготовленої майданчики, наприклад, з щебеню і піску. Ціна за квадрат - близько 25-80 доларів.

Ціна за квадрат - близько 25-80 доларів

Звичайно, робити вибір серед представлених варіантів непросто - аж надто багато взаємовиключних бажань і вимог. Проте, робити вибір все ж доведеться. Часто дитячий майданчик облаштовується за рахунок газонної трави. На другому місці знаходиться пісок. Решта покриття, як правило, використовуються дачниками лише в найбільш «навантажених» ділянках.

Снаряди для дитячого майданчика

Займатися плануванням ігрового майданчика найправильніше в парі з дітьми, оскільки саме їм там гратися. Виходячи з цього, варто уважно прислухатися до їхніх побажань. Найчастіше батьки намагаються виконати те, що на їх погляд буде найбільш цікавим і захоплюючим для дитини, після чого дивуються, чому їх чадо проводить час і грає скрізь, крім майданчика, побудованої вами з любов'ю. А відповідь в тому, що реалізовані виявилися ваші бажання, а не дитячі!

Перед будівництвом ігрової зони рекомендується спочатку відвідати друзів і гостей, які вже мають на дворі подібного роду споруди, поспостерігайте, біля яких споруд грає ваша дитина. Тільки після цього можна планувати і створювати власне рішення!

Гірка на дачі

Горки завжди користувалися підвищеним інтересом у дітвори. Ви і самі пам'ятаєте, як швидкий спуск вниз доставляв вам море задоволення. Тут починаються перші складності, що зачіпають особливості вибору матеріалу. Як традиційний виступає, звичайно, нержавіюча сталь, яка на сьогоднішній день стала не найдешевшим матеріалом. Крім цього, завжди є ризик, що таку гірку просто-напросто віднесуть. Звичайна сталь теж не підходить, так як досить скоро почне покриватися іржею.

З доступних варіантів можна запропонувати:

  • Якоїсь листовий матеріал з гладкою поверхнею, вкритий зверху шаром акрилу. Ідея, як видно, експериментальна, але може окупитися;
  • Готовий лоток із пластику. Недолік - доведеться створювати гірку, виходячи з наявних габаритів;
  • Виконати гірку своїми руками з дерева, добре пополірувавши при цьому всі поверхні. Зрозуміло, подібного роду конструкція не зможе забезпечити малюкам швидкісний спуск вниз, зате вона є абсолютно безпечною. Також при виборі варто враховувати, що хлопцям більшого віку така гірка навряд чи буде сильно цікавою;
  • Як варіант, можна спробувати обшити слизьким матеріалом каркас з деревини, наприклад, лінолеумом . З цією метою відмінно підійдуть обрізки, пропоновані на будівельному ринку. Їх потрібно буде добре зафіксувати на боках споруди. Готова гірка прослужить, як мінімум, рік, кататися на ній буде безпечно, поверхня буде залишатися гладкою. Звичайно, дизайн гірки складно назвати презентабельним, однак тут все залежить від майстерності господаря.

Звичайно, дизайн гірки складно назвати презентабельним, однак тут все залежить від майстерності господаря

Як правило, гірка на дачі виконується вкрай рідко в якості окремого елемента - зазвичай вона реалізується в комплексі з іншими ігровими комплексами на дитячому майданчику, будь то стовпи з перекладинами, мотузкові сходи, гойдалки, доріжки, сітки і т.п. Маса цікавих ідей буде запропонована в кінці статті в нашій фото добірці.

Підвісні доріжки з драбинами

Сходи завжди були однією з найбільш важливих складових для дитячого майданчика. Цей елемент, аналогічно садових доріжках в ландшафтному дизайні , Пов'язує між собою різні деталі і складові в одне ціле, даючи можливість швидко переміщатися між снарядами. Збираються сходи з ретельно обробленого дерева.

Додайте по одній зі сторін мотузяну драбину або сітку. Згадайте, як часто подібні елементи можна побачити в різних екстремальних телешоу. Вони розвивають спритність і координацію, залишаючись максимально безпечними. У перший час дитині буде непросто підніматися по мотузці, але як раз на подібні «снаряди» дітей і тягне найбільше.

Пісочниця

Сучасна дитяча площадка просто неможливо без пісочниці. Цей невигадливий елемент ландшафту сприяє більш швидкому розвитку дитини, попутно тренуючи його координацію. Найпростішим варіантом стане конструкція, що складається з 4 дощок, збити які не складе труднощів навіть початківцю майстру. Однак, напевно багатьом захочеться зробити щось більш гарне і унікальне своїми руками. Наприклад, для хлопчика куди цікавіше буде проводити час у дворі в пісочниці у вигляді машини. Як матеріал відмінно підійде водостійка фанера.

Не зайвим буде організувати над ігровим ділянкою тінь, щоб дитині було не жарко грати. Для цього можна зафіксувати на висоті невеликий прут, після чого перекинути крізь нього тент, виконавши таким чином своєрідне шатро.

Дитячий будиночок своїми руками

Не секрет, що більшою популярністю на дитячому майданчику завжди користується ігровий будиночок. Там малюки завжди можуть сховатися від всевидющого дорослого ока. При цьому, малюкові, як правило, не важливо, з якого матеріалу виконаний дитячий будиночок. Для гри згодиться і простий курінь з гілок, і тканинна намет, і повноцінна споруда на дереві . Сьогодні існує чимало різних конструкцій, які зводяться максимально швидко і легко. У деяких випадках будівництво будиночка можливо навіть за участю маленьких помічників.

Зазвичай діти будують для гри курені. Причому в різних регіонах нашої країни вони можуть називатися зовсім по-різному: Халабуда, штабом, куренем, будинком і т.п. Часто застосовуються звичайні палиці з покривалами і іншими підручними матеріалами.

Найбільш бюджетним варіантом стане зведення літнього дитячого будиночка своїми руками. Для цього достатньо буде викласти в курені кілька жердин і висадити біля них в'юн. Вже через кілька тижнів в'юн виросте, створивши оригінальне укриття. Що стосується форми, то її можна виконати абсолютно будь-який, починаючи з невеликого конуса і закінчуючи повноцінним спорудою.

Що стосується форми, то її можна виконати абсолютно будь-який, починаючи з невеликого конуса і закінчуючи повноцінним спорудою

А взагалі зовсім не обов'язково чекати, поки в'ють виросте, адже можна накрити жердини тканинним чохлом, створивши тим самим своєрідний вігвам.

Ще швидше і легше виконати дитячий будиночок на майданчику вийде, якщо закріпити тканину поверх обруча, наприклад, на дереві. Внизу розмістяться мати, де діти будуть грати. Таким чином вийде затишне і спекотне місце.

Для хлопчиків за місце тканини відмінно підійде камуфляжна тканина або сітка, що імітує штаб-квартиру.

Якщо ваш малюк хоче отримати будиночок, аналогічний вашому, то варіантів для будівництва ще більше! Зазвичай подібні конструкції зводяться каркасними: по кутах розміщуються стовпи, де зверху і знизу виконуються обв'язки. Верхня служить для стелі, нижня - для підлоги. При створенні високого будиночка є сенс розмістити під ним пісочницю, яка буде захищена від сонця і опадів верхньої складової.

При створенні високого будиночка є сенс розмістити під ним пісочницю, яка буде захищена від сонця і опадів верхньої складової

При вирішенні побудувати будиночок на землі можна піти іншим способом: розмістіть блоки за рівнем, поверх яких помістіть брус перерізом 100 на 100 або 80 на 80 міліметрів. Виконайте прямокутник, закріпивши кути накладними металевими пластинами. В кінці зафіксуйте в кутах стійки внизу рами, створивши тим самим опори для даху та стін.

Багатьом дітям припаде до смаку, якщо на ігровому майданчику на дачі стане розміщуватися будиночок з диваном, вікнами, дверима і навіть ганком. Тут в якості основи виступить каркас з бруса. Обшивка на власний розсуд, однак куди швидше справа піде з листовим матеріалом, наприклад, фанерою, довше працювати доведеться з вагонкою і дошками.

гойдалки

Підвісні гойдалки користуються великою популярністю не тільки серед дітей, дорослі теж люблять покататися на них! Існує маса різних варіантів для дитячого майданчика, починаючи з вироби для зовсім маленьких і закінчуючи моделями для дорослих. Деякі можливі варіанти представлені на фото нижче.

Взагалі для подібного роду розваги потрібно зовсім небагато матеріалу, лише мотузка або ланцюг, на якій і стане розміщуватися сидіння.

З огляду на вищесказане, багато хто віддає перевагу ланцюговим гойдалок, адже вони більш надійні і довговічні. Однак цей вибір відрізняється інший небезпекою: ланцюг при коченні може зміститися і затиснути шкіру рук! Для уникнення цього варто розмістити шланги на місця, де руки будуть стикатися з ланцюгом. Але не забувайте, що дітвора любить колупати трубки, через що шланги доведеться розглядатися через якийсь час. За місце трубок годяться і чохли, виконані з щільного брезенту або тканини.

Найчастіше при створенні гойдалок на Дитячий майданчик вінікає питання, пов'язане з методом фіксації мотузки або ланцюга до перекладіні. Найпопулярнішім способом Було и залішається! Застосування карабінів. Однако смороду ма ють пару недоліків. По-перше, смороду недовговічні и скоро зношуються. Як і друга, при коченні смороду сильно скріплять, что дратує. При цьому довговічність карабінів часто залежить від інтенсивності експлуатації і маси дитини або дітей, які не люблять кататися поодинці. Обидва нестачі частково вирішуються за рахунок мастила. Як варіант, можна скористатися підшипниками, але тоді доведеться повозитися зі зварюванням.

Наступним питанням стоїть вибір матеріалу для сидіння. Виконати його своїми руками можна з будь-якого матеріалу, навіть з старого пластикового або дерев'яного стільця, шини, дошки або брезенту. Деякі умільці навіть примудряються скористатися для цього цілим кріслом.

Деякі умільці навіть примудряються скористатися для цього цілим кріслом

Трохи видозмінивши початкове виріб і розмістивши його трохи вище рівня землі, отримуємо справжній тренажер, що дозволяє розвивати рівновагу. Хлопчикам припаде до смаку дошка від скейта, на якій вони зможуть гойдатися стоячи.

Підводячі підсумок

Ми перерахували основні вироби, якими може комплектуватися дитячий майданчик на дачі. Для дітей постарше розмістіть кільця або турнік, адже хлопцям потрібно додатково розвивати мускулатуру. Ідей для створення ігрової зони своїми руками може бути безліч, деякі з низ представлені в нашій фото галереї. Сподіваємося, що в результаті ви отримаєте майданчик, яка буде приносити тільки радість і веселощі вашим дітям, і як наслідок вам самим. Успіхів!

фото галерея

Якою має бути майданчик?
Якою має бути майданчик?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама