Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Насосна станція для будинку: як зробити вдалий вибір - яку купити для дачі, кращі для приватного водопостачання і свердловини - Voltar

  1. Що таке насосна станція і які існують її види?
  2. Рейтинг насосних станцій за відгуками покупців
  3. Робимо остаточний вибір: яка насосна станція краще для будинку?

Прокладка каналізації - це дорого, довго і до сих пір не всім доступно. Налагоджена водопостачання в місцевостях, віддалених від міських благ цивілізації, можливо тільки при наявності хорошої насосної станції для будинку. У неї є види? Які тоді? І по факту: як вибрати відповідну в усіх сенсах станцію для дачі, будинки або колодязя? Відповіді на всі ці питання ми постараємося дати в цій статті.

Що таке насосна станція і які існують її види?

Насосна станція - це сукупність приладів і аксесуарів, яка забезпечує подачу води з колодязя або свердловини. Класифікуються ці пристрої за багатьма критеріями. За типом забору води насосні станції для будинку Насосна станція   - це сукупність приладів і аксесуарів, яка забезпечує подачу води з колодязя або свердловини поділяють на зважених і автономні пристрої. Зважених насосні станції представляють собою мотор, гідроакумулятор і реле тиску. Що стосується автоматичних моделей, то в них напір води регулюється електронікою. Більшість сучасних насосних станцій - автоматичні.

Електронні побутові насосні блоки в свою чергу поділяються на вихревие, відцентрові і каналізаційні. Вихревие станції зазвичай встановлюються в приміщенні. Вони відрізняються винятковою чутливістю до перепадів атмосферного тиску. Запустити їх без встановленого в баку тиску неможливо.

Відцентрові насосні станції для свердловин і колодязів, купити які можна у нас, здійснюють безперебійну подачу води під тиском за рахунок руху відцентрового колеса. Сили, які створює робота цього колеса, дозволяють піднімати воду з великих глибин і подавати їх в будинок під потрібним напором.

Каналізаційні побутові станції є найбільш громіздкими: вони зазвичай складаються з насосів, труб, датчиків. При цьому їх призначення стоїть осібно - вони є частиною системи водопостачання, але не подають воду, відводять її та відходи життєдіяльності від будинку.

У плані продуктивності поділяють низько-, середньо-і високопродуктивні побутові насосні станції. Визначається продуктивність за кількістю закачуваної води в хвилину. Низькопродуктивні НЕ закачують більше 20 л за цей проміжок часу. Середньопродуктивний дозволяють в достатній мірі забезпечити домашні потреби і закачувати до 150 л води в хвилину. Одними з найбільш популярних станцій є як раз середньопродуктивний насосні станції 50 л / хв.

За місцем використання поділяють насосні станції для будинків, дач, колодязів та свердловин. Вони розрізняються багатьма характеристиками: зануреними здібностями насоса, потужністю (750 кВТ), продуктивністю роботи (до 1000 л / хв), тиском (до 8 бар). Наприклад, свердловини станції дозволяють занурювати насос на більшу глибину, ніж всі інші моделі. Насоси, що використовують у вирішенні домашніх або дачних завдань, не рекомендують опускати на глибину, яка більше 10 метрів. Такі пристосування для організації водозабезпечення також часто називають поверхневими насосними станціями.

Рейтинг насосних станцій за відгуками покупців

Ми вирішили обійтися без суб'єктивних думок при складанні ТОПу кращих станцій для приватного будинку. Тільки реальні думки, залишені на форумах: рейтинг буде складений за відгуками покупців про брендових насосних станціях.

  1. Топові виробники - Pedrollo , Grundfos , Wilo SE, Калібр. Саме ці назви фігурують в постах і відгуках задоволених покупців на просторах усього Інтернету. Є інші бренди, але в категорію всенародно улюблених виготовлювачів побутових насосних станцій вони не потрапляють.
  2. Переможці в номінації «Дешеві і практичні» - насоси марки СВД китайського бренду «Калібр». Вони якраз і розвінчують міф про те, що все створене в Піднебесній - мотлох і ширвжиток. Продуктивності цього агрегату вистачає для всебічного використання води в будинку. Коли насосна станція для дачі або будинку закачує більше 80 л на хвилину, воду можна одночасно витрачати по декількох напрямках. Ціна - головна перевага таких станцій. Але при забезпеченні потреб великих будинків або приміщень, в яких проживає більше 3 жителів, вони малоефективні.
  3. GARDENA Classic - станції німецького виробництва, які здатні забезпечити водою багатоповерхові приміщення, в яких проживають багато людей. Зрозуміло, що у них велика продуктивність, ніж в аналогах від «Калібру». Йдеться про 120 і більше літрах за хвилину. Крім цього, власник будь-якої класичної «Гардени» оцінить інженерне досконалість свого придбання: насосна станція для колодязя або свердловини не потребує авторської доробки. Напір, ємність бака і продуктивність агрегату розраховані з ювелірною точністю. Надійна річ, але при цьому не дуже дорога.
  4. Marina CAM - продукти італійського виробника, які також користуються чималим попитом у споживачів. Особливо ті, що передбачені на використання в свердловинах, і можуть витримати натиск більше 10 м. Гнучкі шланги, бронзові фітинги, ряд датчиків - все елементи системи створені з якісної сировини, що забезпечує її надійність і простоту у використанні. При грамотній установці і правильному використанні «Марини» служать дуже довго. Але їх вартість зупиняє багатьох бажаючих придбання.
  5. Насосні станції для будинку від «Джілекс» - відповідь на питання, який із російських брендів варто вибрати для забезпечення віддаленого водопостачання. Продукція бренду практично не програє іноземним аналогам. Системи бренду функціональні, добре захищені, компактні і працюють на повному автоматі.
  6. Grundfos Hydrojet - продукти цієї лінійки рекомендують більшість людей, що залишили відгук про свої надбання. Звичайно, навіть високотехнологічні датські винаходи не позбавлені недоліків: вони досить гучні, не застраховані від перегріву і коштують недешево. Проте гідроджети відносяться до тих чудес техніки, які прості й ефективні у використанні. Вони дозволяють постачати багато води як в холодному, так і гарячому стані.

Відразу скажемо, що вибирати насосну станцію для будинку потрібно без використання норм державних склепінь будівельних правил. Норми мають значення, але сильно впливати на вибір вони не повинні. Пам'ятайте про те, що кожен випадок унікальний і вимагає такого ж підходу: під словом ідеальна станція для одноповерхової дачі з неглибоким колодязем і агрегат водозабезпечення великого будинку маються на увазі зовсім різні в плані параметрів пристрою.

Робимо остаточний вибір: яка насосна станція краще для будинку?

Перше, що ви повинні перевірити до покупки - чи вистачить напору насоса, і чи є у можливого придбання клапан і фільтр. Це рішення для тих, хто не є експертом, але хоче бути впевненим у покупці. Вибір насосної станції з боку професіонала буде більш ретельно.

  1. Розрахунок відстані насосної станції до джерела з водою. Встановити насосну станцію можна в будь-якому місці, яке знаходиться не далі 9 м від колодязя або свердловини. У розрахунках ви повинні використовувати не тільки дані про віддаленість джерела води від передбачуваного місця монтажу, а й глибину забору рідини. Підказка: отриманий результат не повинен перевищувати 8-9 метрів.
  2. Визначення продуктивності і висоти напору. Тут все просто: для нормального функціонування будинку, в якому проживають до 3 чоловік цілком достатньо станції з продуктивністю від 30 до 100 л в хвилину. Якщо приміщення в кілька поверхів і кількість людей, які в ньому проживають, обґрунтовує збільшену продуктивність станції водопостачання - підійдуть агрегати з продуктивністю 130-150 л в хвилину. Що стосується потужності, то у побутових пристроїв вона не перевищує 1500 кВт. Для середнього будинку підійде насосна станція потужність від 750 кВт; а ось пристрої, розраховані на 600 кВт краще і зовсім не брати.
  3. Вибір матеріалу і конструкції гідроакумулятора. Забір води і її подача безпосередньо в житло залежить від якості акумулятора. Хороший акумулятор повинен бути розрахований на робочий тиск 6-8 бар, виготовлений із сталевого сплаву або нержавіючої сталі і повинен мати обсяг не менше 50 л. Є, звичайно, 20-літрові варіанти в продажу, але вони використовуються в виняткових випадках.
  4. Визначення оптимального матеріалу і якості самого насоса. При виборі водозабірного інструменту потрібно звертати увагу на те, з яких матеріалів створені корпус, вал, фітинги, робоче колесо. Чавунний кожух - це прекрасно, але і коштує недешево. Пластик - дешево, сердито, недовговічне. Нержавіюча сталь - значить, що кожух взяв найкраще від чавунних і пластикових аналогів. Ущільнення повинні бути стійкі до зносу і високому тиску. Оптимальний варіант виготовлення - мідь, латунь. Бронза дуже хороша в таких цілях, але і також дорога. Оптимальний матеріал виготовлення валу і колеса - нержавіюча сталь.

Вибрати ідеальну станцію для забезпечення водопостачання просто, якщо ви хоч трохи знайомі з будівництвом, інженерним і сантехнічним справою. Але, все одно, ми знаємо, що далеко не всі наші клієнти можуть зорієнтуватися в багатому світі насосних систем для подачі води.

Все ще не знаєте, яку насосну станцію купити для дому? Зателефонуйте або напишіть нашим фахівцям. Вони допоможуть вибрати відповідний за всіма показниками продукт. Переплачувати і жалкувати не доведеться!

Що таке насосна станція і які існують її види?
У неї є види?
Які тоді?
І по факту: як вибрати відповідну в усіх сенсах станцію для дачі, будинки або колодязя?
Що таке насосна станція і які існують її види?
Робимо остаточний вибір: яка насосна станція краще для будинку?
Все ще не знаєте, яку насосну станцію купити для дому?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама