Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Печі для дачі на дровах - ТОП 5 в цьому сезоні

  1. Чавунні і сталеві печі для дачі на дровах
  2. Яку піч для дачі на дровах вибрати

Опалювальні печі для дачі на дровах починаються користуватися максимальним попитом перед початком сезону опалення - з серпня по листопад

Опалювальні печі для дачі на дровах починаються користуватися максимальним попитом перед початком сезону опалення - з серпня по листопад. В цей час менеджери в магазинах опалювального обладнання зашиваються з покупцями, а товарознавці і господарі магазинів не встигають замовляти товар у постачальників і виробників.

Однак не всі дров'яні печі розлітаються як гарячі пиріжки. Народ не дурний і розбирає тільки те, що дійсно підходить для сезонного або цілорічного опалення дачного будинку. А тому читайте, дивіться, вибирайте і купуйте те, що вибирають багато.

якщо брати цегляні печі для дачі на дровах, то це окрема історія. Про те, як вибирати пічника, який буде вам класти піч, що віддати перевагу, піч - камін або класичну «грубку, дивіться статті в розділі« Опалення ». Там є цілий ряд матеріалів присвячених цьому питанню.

Чавунні і сталеві печі для дачі на дровах

Ми ж в даному матеріалі розглянемо металеві, сталеві і чавунні, печі для дачі на дровах і деревних паливних брикетах, які дозволяють максимально швидко організувати опалення дачного будинку.

Отже, які варіанти пічок ми маємо для обігріву дачі?

  1. Сталеві печі найпростішої конструкції, так звані «вогняні ящики». По суті, це звичайні буржуйки, які складаються з топки, колосника, піддувала, дверцята для закладки палива і димоходу. Така піч дуже швидко пече дрова і моментально виділяє тепло. Дуже добре підходить для максимально швидкого нагріву зовсім невеликих будиночків - до 30 кв. метрів.
  2. Сталеві печі тривалого горіння. Можуть працювати на дровах, вугіллі, брикетах. Тривале горіння в цих печах реалізовано за допомогою «прідушіванія» горіння за рахунок перекриття піддувала і часткового перекриття шибера. У верхню частину печі подається повітря по окремому каналу невеликого перерізу, який підтримує помірне горіння закладки палива, не дає остаточно згаснути. Такі печі можуть опалювати до 100 кв. метрів площі дачі з хорошим утепленням.
  3. Чавунні печі тривалого горіння . Точно також працюють на дровах, вугіллі, брикетах, пелетах. Можуть мати варіант з підведенням додаткового повітря для допалювання піролізних газів.
  4. Чавунні і сталеві печі з водяним контуром і теплообмінником для опалення дачі. Ці печі, будучи «заправленими» незамерзающим теплоносієм, здатні обігрівати двоповерхові дачі або одноповерхові будинки з великою площею. Теплоносій, циркулює по системі опалення, можна «відправити» навіть для опалення лазні.

Теплоносій, циркулює по системі опалення, можна «відправити» навіть для опалення лазні

Яку піч для дачі на дровах вибрати

Питання вибору печі для обігріву дачі залежить, в першу чергу, від того, як часто і як довго ви живете на своїй дачі в літній і зимовий сезони, а також в міжсезоння.

Якщо ви приїжджаєте на дачу лише влітку, то питання вибору теплогенератора для її опалення не варто гостро. Ви можете собі дозволити поставити в дачному будинку піч будь-якої конфігурації, принципу дії та моделі. Навіть найпростіша сталева або чавунна буржуйка виконуватиме свої обов'язки на літній дачі «на відмінно».

Якщо ви будете відвідувати свій дачний будинок в міжсезоння, то для опалення в холодну погоду на вихідні чи свята вам більше підійдуть печі тривалого горіння на дровах, брикетах або вугіллі. У момент прямого горіння вони зможуть швидко нагріти будинок, а після, в режимі тривалого горіння або тління, така піч зможе підтримати комфортну температуру у внутрішніх приміщеннях.

Якщо ви живете на дачі постійно або приїжджаєте на тривалий термін в свій дачний будинок взимку, вам відмінно підійдуть печі або каміни тривалого горіння з теплообмінником і водяним контуром, які дозволяти рівномірно обігріти все приміщення - і ближні до грубки, і найдальші. Крім того, такий варіант набагато краще підходить для обігріву двоповерхової утепленій дачі, ніж піч з повітроводами.

Отже, які варіанти пічок ми маємо для обігріву дачі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама