Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Тераси і веранди до будинку (фото)

  1. Веранда і тераса: фото готових проектів
  2. правильне освітлення
  3. Проекти будинків з терасою
  4. Відкрита тераса - кращий відпочинок для душі
  5. Вибираємо оптимальний критий навіси для будинку
  6. Закрита веранда - тепло і затишок круглий рік
  7. Красиві тераси і веранди для дачі

Ніщо так не прикрашає зовнішній вигляд будівель, як красиві тераси і веранди прибудовані до будинку Ніщо так не прикрашає зовнішній вигляд будівель, як красиві тераси і веранди прибудовані до будинку. Хоча головне їхнє призначення далеко не поліпшення естетичного вигляду, а збільшення корисної площі будівлі. Не помітити настільки великої популярності даних прибудов, дизайнери звичайно не могли і сьогодні, підібрати для себе готовий проект разом з ілюстрованим фото не складе ніяких труднощів. Досить звернутися в хорошу студію дизайну де вам запропонують безліч варіантів виконання з застосуванням обробки різними матеріалами. Зрозуміло коштувати це буде недешево, тому при наявності будівельних навичок, можна спробувати розробити проект і звести терасу і веранду самому. Однак і переоцінювати свої сили теж не можна. Допустивши помилки виправити їх потім буде не так-то просто, якщо взагалі можливо.

Веранда і тераса: фото готових проектів

Отже, перш ніж почати обговорення необхідно спочатку розібратися, що таке тераса і, що таке веранда, чим вони відрізняються один від одного і мають щось спільне.

Тераса - це відкритий майданчик у вигляді настилу з дощок або іншого матеріалу, що примикає до стіни будинку. Вона може знаходитися, як з одного, так і з усіх боків будинку, описуючи його контур цілком. Зазвичай на ній, встановлюються невеликої висоти балясини (перила), які є захисним і декоративним елементом для огорожі тераси.

Відкрита дерев'яна тераса з імпровізованим місцем відпочинку всередині

Відкрита дерев'яна тераса з імпровізованим місцем відпочинку всередині

Немає нічого кращого, ніж насолоджуватися природою на відкритому повітрі

Веранда - це образно кажучи «закрита тераса» з такими ж конструктивними особливостями, тільки на відміну від останньої у неї є двері , вікна і дах . Вона не має загального опалення з будинком, винятком може бути автономне. Найчастіше веранда використовується в якості літньої кухні, їдальні або кімнати відпочинку.

Будинок із затишною верандою на березі річки - то про що можна мріяти

Будинок із затишною верандою на березі річки - то про що можна мріяти

По можливості намагайтеся максимально використовувати природне освітлення в веранді

Незважаючи на те, що кожна споруда має своє конструктивні ознаки, з точністю сказати, що саме є верандою і, що є терасою складно. На цей рахунок існує і у фахівців розходяться думки.

Наприклад ніж можна назвати прибудованих до будинку конструкцію, що має підлогу, дах і перегородки, але не має вікон і дверей, однозначної відповіді не дасть ніхто. Так по суті це і не важливо. Головне, щоб конструкція була функціональною, привабливою і досить надійною.

Підвісні гойдалки і м'які крісла створять ідеальні умови для відпочинку

Підвісні гойдалки і м'які крісла створять ідеальні умови для відпочинку

Терасу з двома рівнями можна розбити на дві різні зони

Уважно розглядаючи фото проектів, які вам пропонують дизайнери, важливо переконатися, що прибудова буде повністю вписуватися в загальну стилістику з будинком і ділянкою.



Ідеальним варіантом вважається, коли прибудова виготовлена ​​з тих же матеріалів, що і сам будинок, так вони краще гармонують один з одним. Однак ця умова не є обов'язковим і при правильному підході досягти прекрасного поєднання можна, використавши будь-які матеріали. Прикладом цього є проекти будинків з терасою фото яких представлені на нашій сторінці.

Прикладом цього є проекти будинків з терасою фото яких представлені на нашій сторінці

Головним атрибутом відкритої тераси є зручні крісла зі штучного ротанга

Головним атрибутом відкритої тераси є зручні крісла зі штучного ротанга

На відкритій терасі можна облаштувати обідню зону з невеликою кухнею

правильне освітлення

Для комфортного вечірнього та нічного проведення часу на терасі, потрібно добре висвітлити її простір. Женучись за красою, важливо не забути і про безпеку, адже на відміну від будинку, тераса знаходиться під відкритим небом і піддається впливу опадів. Сплануйте розміщення освітлювальних приладів таким чином, щоб вони освітлювали не тільки основну зону, але і прилеглі до неї місця (сходинки, доріжки).

Не робіть освітлення занадто яскравим і б'є в очі. Тільки приглушене світло, який приємний для ока, створить по-справжньому неймовірну і теплу атмосферу наповнену романтикою.

Чудово сплановане освітлення тераси

Чудово сплановане освітлення тераси

Одним з найпопулярніших відтінків для сучасних терас вважається колір венге

Прилаштувати терасу можна, як до першого, так і до другого поверху будинку. Другий варіант вимагає складніших розрахунків, так як на перший план виходить не естетичний зовнішній вигляд, а безпеку. Всі основні конструктивні вузли тераси повинні бути надійно і міцно закріплені, щоб забезпечити безпечне перебування на ній максимально допустимої кількості людей.

Наявність перил у надбудованої тераси обов'язкова умова. Причому це повинні бути не декоративні балясини встановлені в більшій мірі для краси, а повноцінне огорожу, що дозволяє зробити конструкцію абсолютно безпечною.

Причому це повинні бути не декоративні балясини встановлені в більшій мірі для краси, а повноцінне огорожу, що дозволяє зробити конструкцію абсолютно безпечною

Оригінальний дизайн відкритої літньої тераси з приголомшливим освітлення

Оригінальний дизайн відкритої літньої тераси з приголомшливим освітлення

Затишна і стильна тераса організована під навісом даху

C освітленням веранди все набагато простіше. Тут немає відкритих ділянок незахищених від опадів, тому можна використовувати звичайне стельове освітлення. Найкраще для веранди використовувати стандартну форму плафонів (циліндр, сфера). Догляд за ними мінімальний, до того ж вони підійдуть до будь-якого стилю.

Класичний стиль веранди - білі стіни і великі, просторі вікна

Класичний стиль веранди - білі стіни і великі, просторі вікна

Якщо веранда планувалася як місце для відпочинку, в її центрі найкраще розташувати невеликий столик, навколо якого розмістити м'які крісла та дивани

Проекти будинків з терасою

Вибираючи відповідний проект будинку з терасою, слід враховувати безліч різних чинників. Наприклад, якщо сім'я велика і в ній є діти з великою різницею у віці, то краще зупинитися на терасі з двома або трьома рівнями, з'єднаних невеликими сходами між собою. Кожен з цих рівнів можна відвести під різну зону, що враховує інтерес і потреби кожної вікової групи.

Для молодої пари найкраще підійде конструкція напівкруглої або зігнутої форми з тихим і спокійним містечком для усамітнення. Людям же похилого віку буде цілком достатнього стандартної тераси прямокутної форми, прибудованої до однієї з стін будинки.

Якщо природного обдування не вистачає можна встановити додатково вентилятор

Якщо природного обдування не вистачає можна встановити додатково вентилятор

Тераса прибудована до будинку з чудово спланованим дизайном

Для ще більш комфортного проведення часу на відкритому повітрі, власники заміських будинків облаштовують свої літні споруди підвісними гойдалками, які ідеально підходять, як для дітей, так і для дорослих.

Виготовити гойдалки можна самостійно або придбати в спеціалізованих магазинах. Сьогодні на ринку представлена ​​величезна кількість моделей, що мають різні форми, вид і дизайн, тому підібрати щось підходяще для себе, зможе кожен бажаючий.

Сьогодні на ринку представлена ​​величезна кількість моделей, що мають різні форми, вид і дизайн, тому підібрати щось підходяще для себе, зможе кожен бажаючий

Розкішні підвісні гойдалки виготовлені в класичному стилі

Розкішні підвісні гойдалки виготовлені в класичному стилі

Повітряне підвісне крісло з оригінальним плетінням добре підходить для будь-якого типу терас

Хороший проект веранди або тераси повинен враховувати безліч дрібниць, таких як:

  1. Чи не будуть повітряні потоки утворювати протяги, створюючи тим самим дискомфорт для оточуючих;
  2. Поміститися чи всі меблі, яка планувалася купуватися для даної споруди;
  3. Чи достатньо добре сплановано освітлення і чи відповідає воно всіма правилами пожежної безпеки;
  4. Чи дотримані правила необхідного кута сходів і відстань між її ступенями для безпечного і зручного підйому і спуску.

Хоча передбачити всі нюанси досить складно, уникнути непотрібних помилок і неприємних наслідків з ретельно продуманим проектом все ж можна.

Хоча передбачити всі нюанси досить складно, уникнути непотрібних помилок і неприємних наслідків з ретельно продуманим проектом все ж можна

Оригінальний помаранчевий столик і зручний кутовий диван як не можна до речі підходить даному інтер'єру

Оригінальний помаранчевий столик і зручний кутовий диван як не можна до речі підходить даному інтер'єру

Оригінальне використання горщиків з рослинами на терасі

Якщо дозволяє площа терасу можна облаштувати невеликий зоною для приготування барбекю або розмістити на ній відкритий камін . Адже будь-яку страву ставати набагато смачніше, якщо приготувати і скуштувати його на свіжому повітрі.

Фантазія людини не знає кордонів - дана тераса тому яскраве підтвердження

Відкрита тераса - кращий відпочинок для душі

Найбільш улюбленим прийомом оформлення терас - це облаштування її в якості додаткової вітальні. Сама суть облаштування тераси практично нічим не відрізняється від оформлення вітальні в будинку. Все той же столик, м'який диван і зручні крісла, з однією лише різницею, що меблі виготовлені з ротанга, пластика і алюмінію. Для зручності використовуються м'які подушки в чохлах, які в разі забруднення легко можна зняти і випрати.

Якщо опорні стовпи критої тераси досить міцні, а конструктивна частина перекриття здатна витримати великі навантаження, на її даху можна облаштувати відкриту терасу.

Невеликий затишний будиночок з двома прекрасними терасами

Невеликий затишний будиночок з двома прекрасними терасами

Тераса з усіма зручностями може повністю замінити вітальню і кухню

Чим зазвичай прикрашають і який матеріал використовують для оформлення тераси? В першу чергу звичайно тут все буде залежати від обраного стилю, взятого за основу оформлення інтер'єру. Також важливо враховувати площу, форму, і конструктивні особливості тераси.

Для того щоб підкреслити індивідуальність і особливий характер прибудови, для обробки найкраще використовувати широкий дерев'яний плінтус і різьблені поручні з декоративними балясинами. Для відкритих терас фахівці рекомендують застосовувати модрину, дуб, кедр, тик і інші тверді породи деревини, які завдяки своїй унікальній щільній структурі не схильні до гниття і не бояться вологи.

Для відкритих терас фахівці рекомендують застосовувати модрину, дуб, кедр, тик і інші тверді породи деревини, які завдяки своїй унікальній щільній структурі не схильні до гниття і не бояться вологи

Чудові клумби з красивими квітами стануть кращою прикрасою для будь-якої тераси

Чудові клумби з красивими квітами стануть кращою прикрасою для будь-якої тераси

Невеликий гамак, при вмілому оформленні стане відмінним місцем для читання книг

Невеликий гамак, при вмілому оформленні стане відмінним місцем для читання книг

Для обідньої зони на терасі краще встановити невеликий навіс, що захищає її від опадів

Вибираємо оптимальний критий навіси для будинку

В окремих регіонах Росії, де опади влітку випадають досить часто, від затії будівництва відкритої тераси краще відмовитися. Для комфортного відпочинку в будь-яку погоду, терасу слід обладнати навісом, який буде захищати господарів не тільки від дощу, але і від палючого сонця в спекотні дні.

Як матеріал для даху, що вкриває терасу, найкраще використовувати м'яку черепицю , Яка крім того, що має приголомшливий зовнішній вигляд, є досить безшумним покриттям. для обробки стель добре підійде дерев'яна вагонка або панелі імітують брус , З вмонтованими в них точковими світильниками.

Світла простора тераса з приголомшливим видом на басейн

Світла простора тераса з приголомшливим видом на басейн

Головним завданням тераси є створення стилістичної єдності із загальним зовнішнім виглядом будинку

Також добре виглядають прозорі дахи, виконані з матеріалів на основі полімерів або просто виготовлені з модулів склопакетів. Прозора покрівля має такі переваги:

  • Візуальне розширення простору;
  • Відмінне природне освітлення в денний час доби;
  • Конструкція виходить повітрям, легкої і має приголомшливий зовнішній вигляд.



Для оформлення затишного і красивого інтер'єру, як декор можна використовувати всілякі підвісні горщики з квітами, кошики, плетені і ковані вироби з ротанга і металу і інші аксесуари.

Для оформлення затишного і красивого інтер'єру, як декор можна використовувати всілякі підвісні горщики з квітами, кошики, плетені і ковані вироби з ротанга і металу і інші аксесуари

Чудове кольорове оформлення літньої тераси

Чудове кольорове оформлення літньої тераси

Оригінальний і сучасний навіс для тераси

Закрита веранда - тепло і затишок круглий рік

Ідеальним варіантом вважається, коли будівництво веранди передбачається на стадії розробки проекту. Так, кошторисна вартість на її зведення буде значно нижче, ніж подальше прилаштовуванням її до вже існуючого будинку.

Оптимальне розташування прибудови - навпаки лицьового фасаду, де розташовані вхідні двері, що дозволяє об'єднати обидва приміщення.

Благородні і спокійні відтінки створюють по-справжньому затишну атмосферу

Благородні і спокійні відтінки створюють по-справжньому затишну атмосферу

Білий колір додасть легкості і легкості вашої веранді

Останнім часом все більшою популярністю стали користуватися розсувні перегородки , Які крім порівняно недорогий ціни, досить прості в монтажі і при наявності мінімальних столярних навичок їх можна легко встановити своїми руками. Розвівши перегородки, ви отримаєте повноцінну літню терасу, в класичному її вигляді.

При обробці стін, перевагу слід віддавати світлим тонам. Установка великих вікон з трьох сторін дозволить домогтися максимального природного освітлення, що додасть веранді прибудованої до будинку ще більше візуального простору.

Установка великих вікон з трьох сторін дозволить домогтися максимального природного освітлення, що додасть веранді прибудованої до будинку ще більше візуального простору

Чудове поєднання білого і фісташки кольору

Чудове поєднання білого і фісташки кольору

Яскраві подушки додадуть інтер'єру свіжості і додадуть комфорту

Веранди прибудовані до будинку фото яких ви вже встигли розгледіти, є досить простими конструкціями, з полегшеним каркасом. Під них не потрібно зводити потужний фундамент , утеплювати стіни , Підлогу або стеля . Тому виділена сума на її будівництво навряд чи утворює діру в вашому сімейному бюджеті.

Вкладені кошти з лишком окупляться позитивним і веселим настроєм, отриманим в результаті проведення часу в чудовій прибудові під назвою - веранда.

Вкладені кошти з лишком окупляться позитивним і веселим настроєм, отриманим в результаті проведення часу в чудовій прибудові під назвою - веранда

Теплі пастельні тони надають інтер'єру особливий затишок

Теплі пастельні тони надають інтер'єру особливий затишок

Камін не тільки гріє приміщення, але і збирає навколо себе душевну компанію

Так як опалення для веранди не передбачено, відмінним альтернативним джерелом тепла може послужити електричний або водяна тепла підлога , Покладений під керамічну плитку .

Так як опалення для веранди не передбачено, відмінним альтернативним джерелом тепла може послужити електричний або   водяна тепла підлога   , Покладений під   керамічну плитку

Красиві тераси і веранди для дачі

Завданням літніх прибудов є не тільки збільшення загальної площі будинку за рахунок додаткових квадратних метрів, а й отримання приміщення в якому завжди буде приємно розслабитися на зручних гойдалках або кріслі, прийняти сонячну ванну, позасмагати, насолодитися ароматом запашних квітів і відчути ласкаве дотик літнього вітерця.

Ну а ввечері зібратися великою, веселою і дружною компанією, запросивши в гості сусідів і близьких друзів, щоб все скуштували і оцінили смак ваших фірмових свинячих реберець, приготованих на свіжому повітрі.

Простора і розкішна тераса обладнана всім, що потрібно для незабутнього відпочинку

І пам'ятайте, тільки вклавши душу, в оформлення інтер'єру ви отримаєте найпрекраснішу прибудову для відпочинку, прийому гостей і проводження сімейних свят.

Нічим не обмежуйте вашу фантазію, творіть, пробуйте, експериментуйте і у вас все вийде ...



Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама