Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Зимовий водопровід на дачі з колодязя

  1. підбираємо обладнання
  2. Земляні роботи
  3. монтаж водопроводу
  4. Запуск і перевірка

Там, де необхідно зробити зимовий водопровід на дачі з колодязя, схема допомагає швидко зрозуміти, яке обладнання знадобиться і де розташувати основні вузли системи Там, де необхідно зробити зимовий водопровід на дачі з колодязя, схема допомагає швидко зрозуміти, яке обладнання знадобиться і де розташувати основні вузли системи. Найпростіший зимовий водопровід на дачі з колодязя, схема якого представлена ​​на цій сторінці, можна зібрати швидко і мінімальними витратами.

підбираємо обладнання

Подивіться, які частини зимового водопроводу на дачі будуть потрібні, щоб забезпечити водою дачний будинок в цілорічному варіанті:

  1. Насосна станція або погружной насос .
  2. Трубопровід від колодязя в будинок.
  3. Керуюча автоматика.
  4. Запірна арматура і фітинги.
  5. Кабель для харчування насоса або насосної станції.

Коли ви живете в дачному будинку, то краще використовувати занурювальний насос або насосну станцію в самому колодязі, коли обладнання знаходиться нижче рівня промерзання грунту.

Якщо насосна станція буде знаходитися у вас в неопалюваному дачному будинку, то залишки води в її механізмах швидко приведуть станцію в непридатність.

Якщо насосна станція буде знаходитися у вас в неопалюваному дачному будинку, то залишки води в її механізмах швидко приведуть станцію в непридатність

Земляні роботи

Щоб завести водопровід з колодязя в будинок, вам буде потрібно траншея, глибина якої буде більше, ніж глибина промерзання грунту в вашому регіоні. У такому варіанті вам не буде потрібно додатково утеплювати водопровід від колодязя в будинок.

Вихід трубопроводу з землі, який буде у вас в цоколі будинку, утеплити потрібно буде в будь-якому випадку . Найкраще використовувати для цих цілей Піноплекс - матеріал з мінімальним поглинанням води, який не боїться гниття.

Якщо у вас трубопровід буде приходити в дачний підвал, то на всій ділянці в підвалі його також краще утеплити.

монтаж водопроводу

Після того, як траншея готова, можна починати монтаж дачного водопроводу. Спочатку встановлюється насосне обладнання в колодязі. Від нього подає трубопровід тягнеться в будинок. У будинку встановлюється приймальний вузол, який забезпечує роботу реле і керуючих систем.

В обов'язковому порядку обладнується зливний вузол, якщо у вас водопровід буде облаштований в неопалюваному дачному будинку. Взимку потрібно зливати воду із системи кожен раз, коли ви залишаєте надовго свою дачу.

Запуск і перевірка

Після того, як закінчений монтаж, можна робити пробний запуск і контролювати систему на наявність протікань.

Якщо все в порядку, можна робити зворотне засипання траншеї грунтом. Ні в якому разі не можна робити зворотне засипання до початку перевірки. В цьому випадку ви не будете мати можливість швидко виправити помилки монтажу - вам доведеться розкопувати траншею назад.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама