Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як обрізати кути стельового плінтуса. Основні прийоми підрізування галтелів стельового плінтуса

  1. Як обрізати кути стельового плінтуса: загальні правила
  2. Які інструменти можна використовувати для вирізки кутів
  3. Як без стусла обрізати плінтус
  4. Стикування плінтуса за допомогою декоративних кутів
  5. Замазування стиків стельових плінтусів

Правильно сформувати кути стельового плінтуса дуже важливо: цей елемент оздоблення завжди на виду. Погана стикування може зіпсувати враження від ремонту. Але справа ця не проста: обрізавши плінтус під 45 градусів, ви не отримаєте бажаного результату (залишаться зазори). Вашій увазі поради фахівця про те, як запив кут стельового плінтуса.

Як обрізати кути стельового плінтуса: загальні правила

Обрізка повинна проводитися по зовнішньому краю плінтуса, а також з внутрішньої (при формуванні зовнішнього кута) або лицьового боку (для внутрішньої стикування). Якщо все виконано правильно, фактура карниза не буде порушена. У домашніх умовах найчастіше використовуються оздоблювальні матеріали з пінопласту. Технологія стикування елементів полягає в наступному.

  1. За допомогою транспортира вимірюється кут між стінами. У тому випадку, якщо він строго дорівнює 90 °, різати краю потрібно під 45 °. Дія виконується з обома елементами.
  2. Якщо стики між стелею і стінами не рівні, радіус кута слід розділити навпіл. При цьому багет, який буде кріпитися з лівого боку, обрізається справа, а правий елемент, відповідно, ліворуч.
  3. Краї деталей внутрішнього кута обрізають так, щоб верхня частина була коротше нижньої. Краї зовнішнього кута формують по-іншому: нижня частина у них коротше верхньої.
  4. На відміну від плінтусів з пінопласту, дерев'яні деталі потрібно точно підганяти один до одного і до сусідніх поверхнях, прикладаючи і підрізаючи по лінії примикання.

На відміну від плінтусів з пінопласту, дерев'яні деталі потрібно точно підганяти один до одного і до сусідніх поверхнях, прикладаючи і підрізаючи по лінії примикання

Стельовий плінтус (кути): фото демонструє прийоми підрізування і стикування елементів:


Які інструменти можна використовувати для вирізки кутів

  1. Зручно різати кути за допомогою стусла і торцювання електропили. Невеликі обсяги робіт можна виконати ручною ножівкою з дрібними зубами.
  2. При необхідності зміни напрямку різання застосовують електролобзик.
  3. Обрізати вузький плінтус з пінопласту можна за допомогою будівельного ножа або ножівки по металу.
  4. Розмітку на плінтус наносять простим олівцем, сліди якого перуть після монтажу.

Розмітку на плінтус наносять простим олівцем, сліди якого перуть після монтажу

Ріжемо стельовий плінтус (зовнішній кут): відео з поясненнями буде гарною підмогою починаючому майстрові.

Як без стусла обрізати плінтус

Припустимо, терміново потрібно наклеїти стельовий плінтус. Як зробити кут без стусла? Це можливо, хоча доведеться витратити більше часу. Діяти слід в такому порядку.

  1. Обидві частини плінтуса обрізаються спочатку під прямим кутом.
  2. Виконується розмітка положення елементів на стіні і наноситься лінія їх стикування. В результаті побачимо дві пересічних лінії. Точка їх перетину проектується безпосередньо на деталі плінтуса.
  3. Планується прикладається до стелі і чертится лінія різу від одного краю до іншого.
  4. Доопрацювання деталей виконується канцелярським або будівельним ножем.
  5. На папері зображується віртуальне стусло з нанесенням ліній під потрібними кутами. Жолобники плінтуса прикладається до такого стусла і виконується різання (при цьому лезо ножа слід тримати вертикально).

Як вирізати кут стельового плінтуса: відео з коментарями фахівця допоможуть розібратися з цією проблемою.

Порада! Оскільки далеко не завжди має ідеальну форму внутрішній або зовнішній кут, плінтус стельовий матиме помітні щілини в місцях стикування. Щоб вони були менш помітними, перед наклеюванням плінтуса на його торці слід нанести гіпсову шпаклівку. Після стикування елементів зайву шпаклівку прибирають гумовим шпателем. Всі щілини будуть заповнені і місце з'єднання буде менш помітним.

Не просто приклеїти і правильно зістикувати галтелі з малюнком. Як надходити в такому випадку? Відповідь підкаже відео.

Стикування плінтуса за допомогою декоративних кутів

Стикування плінтуса за допомогою декоративних кутів

У тому випадку, якщо стіни ідеально підготовлені, а зовнішні і внутрішні кути рівні 90 °, можливе використання спеціальних декоративних елементів для стикування галтелів плінтуса. Переваги такого способу:

  • простота монтажу: немає необхідності «набивати руку», вдосконалюючи техніку підрізування деталей плінтуса;
  • економія часу: для стикування елементів їх потрібно просто обрізати під прямим кутом і приєднати декоративну частину.

Самі декоративні частини для стикування галтелів призначені:

  • для внутрішніх кутових з'єднань;
  • для зовнішніх (зовнішніх) кутових з'єднань;
  • для з'єднання прямих деталей.

для внутрішніх кутових з'єднань;   для зовнішніх (зовнішніх) кутових з'єднань;   для з'єднання прямих деталей

Такий спосіб з'єднання є єдиним варіантом в разі монтажу пластикового плінтуса, підрізування якого без щілин виконати неможливо.

Замазування стиків стельових плінтусів

Як би не акуратно була виконана робота, стики між галтелями плінтуса будуть помітні. Цей дефект можна ліквідувати в такий спосіб.

  1. На стики плінтуса наноситься клей.
  2. Після з'єднання елементів надлишки клею видаляють чистою ганчіркою. Роблять це після повного висихання клею.
  3. Зазори між плінтусом, стелею і стіною затираються сумішшю гіпсовою шпаклівки і втиснути фарби за допомогою гумового шпателя.

Такий спосіб придатний для маскування дефектів при з'єднанні дерев'яних плінтусів, а також галтелів з пінополіуретану, пінопласту, пінополістиролу. У деяких випадках можна використовувати герметик білого кольору.

Користуючись викладеними в статті порадами і необхідними інструментами, ви зможете самостійно обрізати і зістикувати галтелі стельового плінтуса.

Як зробити кут без стусла?
Як надходити в такому випадку?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама