Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити і стикувати кути підлогового плінтуса

  1. Як зробити внутрішній кут підлогового плінтуса
  2. Що робити, якщо кут сходяться стін нерівний?
  3. Як стикувати зовнішні кути підлогового плінтуса
  4. Як стикувати кути підлогового плінтуса, якщо вони не мають 90º:
  5. Стикування плінтуса на нестандартних кутах
  6. Як запив кути плінтуса підлогового внутрішньо-зовнішнього кута:
  7. Стиковка пластикових плінтусів

Як зробити і стикувати кути підлогового плінтуса

Зміст статті

При монтажі підлогового плінтуса найскладнішим завданням є обробка кутових ділянок. Плінтусні планки належить розкроїти на окремі елементи згідно периметру приміщення. Фахівці рекомендують заздалегідь намалювати наочну схему монтажу на папері, розписати всі розміри, а також схематично зобразити, як зробити кути підлогового плінтуса. З такою підказкою під рукою оздоблювальні роботи будуть просуватися значно швидше.

Як зробити внутрішній кут підлогового плінтуса

Незважаючи, що зазвичай приміщення являють собою правильний прямокутник, їх кути можуть не відповідати 90º. Про ідеальних кутів сходження стін, як правило, забудовникам і ремонтникам доводиться тільки мріяти.

Як різати кути підлогового плінтуса, якщо все-таки пощастило, і у вашій квартирі є правильні кути, то щоб нарізати плінтусні планки, потрібно виконати наступні дії:

  • заготовку плінтуса потрібно помістити в стусло (спеціальний будівельний інструмент для обрізки планок під певним кутом);

Саме стусло (гарне) можна замовити ТУТ . Перед замовленням переконайтеся, що ширина Вашого плінтуса відповідає максимальній ширині стусла!

  • на бічній панелі інструменту шукаємо позначку 45º, вставляємо в відповідну борозенку ножівку, відпилюємо зайву частину заготовки;
  • далі обрізаний край ретельно обробляємо наждачним папером.

Важливо! При різанні плінтусний планки необхідно враховувати її розташування (сторону розміщення). Рекомендується виконувати розпив з деяким збільшенням, що дасть можливість в подальшому підігнати плінтусного планку максимально щільно. Якщо використовується дерев'яний плінтус, стик додатково обробляється спеціальною шпаклівкою під фарбування.

Що робити, якщо кут сходяться стін нерівний?

У цій ситуації допоможе гіпсова штукатурка і широка стрічка-серпянка.

  • На стику прилеглих стін приблизно на 10 см в кожну сторону наноситься невелика кількість гіпсового розчину.
  • Далі на кут прикладається армована стрічка, акуратно притискають дерев'яним бруском.
  • Розі надається правильна форма, надлишки розчину прибираються за допомогою шпателя.

Важливо! Працювати шпателем потрібно дуже акуратно, щоб не порушити положення стрічки-серпянки, але і не повільно, щоб штукатурка не засохла

Як стикувати зовнішні кути підлогового плінтуса

Коли зовнішні кути приміщення мають 90º, процедура різання плінтусний планки аналогічна процедурі для внутрішніх кутових з'єднань. Важливо при виконанні різання пам'ятати майбутню бік розміщення планки. Торці стиків пластикових плінтусів закриваються спеціальними заглушками. Якщо порізка планок була виконана не дуже вдало, виправити такий недолік можна за допомогою мастики, і потім прикрити заглушкою.

Як стикувати кути підлогового плінтуса, якщо вони не мають 90º:

  • спочатку плінтусного планку прикладаємо до першої стіні;
  • отчерчиваем олівцем (маркером) усі межі;
  • аналогічні дії проробляємо з другим плінтусом, прикладеним до іншої стіни;
  • при нанесенні розмітки повинен вийти ромб, як і в ситуації з внутрішнім кутовим з'єднанням, тільки він буде розташований зовні, відповідно діагональ - лінія розрізу заготовок;
  • після виконання розпилу торці планок зачищаємо наждачним папером;
  • далі встановлюємо плінтус, кутові стики перекриваємо заглушкою (для виробів із пластику). Стики дерев'яних плінтусів замазуються шпаклівкою під фарбування.

Після завершення кріплення плінтусних планок на кутових ділянках можна їх остаточно фіксувати по всьому периметру приміщення за допомогою саморізів, рідкими цвяхами, фінішними цвяхами або спеціальним клеїть складом.

Стикування плінтуса на нестандартних кутах

Якщо потрібно обробити закруглений кут, тоді плінтусного планку потрібно розрізати на 4-5 окремих частин, і для їх з'єднання використовувати спеціальні заглушки. Фіксація проводиться шпаклівкою або спеціальним клейовим складом.

Як запив кути плінтуса підлогового внутрішньо-зовнішнього кута:

  • прикладаємо до стіни першу половину планки, на підставі статі прокреслює олівцем (маркером) його кордон;
  • далі прикладаємо наступну половину планки, прокреслює дві точки: перша - це перетин з кордоном попередньої планки, друга - зі стінкою;
  • далі ці точки з'єднуємо між собою, виконуємо розпил;
  • торці розпилів пластикових зразків закриваються заглушками, дерев'яні попередньо зачищаються, потім замазують шпаклівкою.

Як відрізати кут підлогового плінтуса без стусла

Оздоблення плінтусом внутрішнього кута

  • на ділянку монтажу кладеться профіль, його потрібно уперти в пов'язану стіну;
  • на статевому підставі олівцем (маркером) проводиться контрольна лінія;
  • аналогічні дії виконуються біля одної стінки;
  • точка перетину двох контрольних відрізків - нижній зріз, місце сполучення в кутку - верхній зріз.

Оздоблення зовнішнього кута

  • в даному випадку виконуються аналогічні дії, тільки профіль виводиться за кут сходяться стінок;
  • там, де перетнуться контрольні відрізки - нижній зріз, верхній зріз - кутова грань.

Важливо! Для окантовки плінтуса необхідно намагатися тримати ножівку при розпилі під 45º.

Звертаємо увагу! Вкрай радимо все таки придбати стусло для обрізки кутів - варто воно не дорого, а зіпсувати або зробити нерівна і некрасива кут без нього цілком реально!

Стиковка пластикових плінтусів

Сьогодні для пластикових плінтусів роблять додаткові елементи: сполучні муфти, заглушки, куточки, які допомагають закривати зрізи планок. Тому при обробці кутів додатково підрізати плінтуса не потрібно.

Як проводиться монтаж плінтуса:

  • Змиритися довжина обох стін, по якій обрізаються планки.
  • До стіни плінтус прикручується саморізами ( докладніше як кріпити підлоговий плінтус ).
  • На розі пластикові планки з'єднуються спеціальним пристосуванням, виготовленим також з пластика.
  • Далі кут плінтуса закривається заклушкой-куточком, яку просто треба надіти на краю планок.

Важливо! При використанні різних заглушок для кутів і стикування пластикового плінтуса радимо Вам так само кріпити їх (крім стандартного кріплення) на невелику кількість клею або рідких цвяхів - це дозволить «намертво» зафіксувати куточок, і при невеликому фізичному впливі (наприклад, зачепилися мізинцем ноги за зовнішній кут)))) заглушка НЕ ​​вискачет (менша ймовірність зламати кріплення або саму заглушку з плінтусом).

СПОДОБАЛАСЯ СТАТТЯ?
Поділіться зі своїми друзями!

Схожі статті

Підлога

Як зробити суху стяжку підлоги своїми руками

Сьогодні вже ніхто не робить підлогу в будинку дерев'яним. Справа в тому, що це недоцільно, тому як дерево швидко псується, починає скрипіти, його з'їдають жуки і т.д. З цієї причини на зміну дерев'яним полам прийшли сухі суміші.

Підлога

Види плитки для підлоги, який вид краще

Види плитки для підлоги відрізняються матеріалом, розмірами, художніми прийомами. Оформлення плиткою актуально для будь-якого приміщення, від вітальні до ванної. Підібраний зі знанням справи, матеріал створить винятковий дизайн вашого будинку.

Підлога

Як кріпити підлоговий плінтус

Підлоговий плінтус допомагає прикрасити загальний вигляд покриття статевого підстави. Він не допускає потрапляння в шви між підлогою, стіною бруду, води, різного сміття, дозволяє ховати електропроводку. Виготовляють ці декоративні елементи найчастіше з деревини, полівінілхлориду.

Підлога

Що таке цементна стяжка для підлоги

Щоб підлогу в приміщенні був рівним і якісним, необхідно особливу увагу приділити цементному стягуванні. Саме від неї залежать багато факторів, які в майбутньому будуть характеризувати підлогову поверхню при експлуатації. Важливо попередньо дізнатися, яка буває стяжка підлоги, які особливості її типів і як їх варто облаштовувати.

Що робити, якщо кут сходяться стін нерівний?
СПОДОБАЛАСЯ СТАТТЯ?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама