Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кут нахилу розрахунок. Ухил покрівлі в процентах: як порахувати, вважати і визначити оптимальну, допустиму разуклонку

  1. Визначення ухилу при будівельних роботах
  2. Що впливає на кут нахилу даху?
  3. Вибір покриття в залежності від нахилу даху
  4. Розрахунок висоти коника
  5. разуклонку

При створенні проектної документації дуже часто ухил позначається не в градусах, а в процентах. Це дозволяє уникнути проблем з монтажем готової конструкції.

Ухил в градусах розраховується для крутих схилів дахів, так буде зручніше. Але коли мова йде про невеликий вугіллі, то використання відсотків для позначення значення ухилу допоможе уникнути помилок при розрахунку й монтажі.

Щоб дізнатися процентне значення ухилу на земельній ділянці , Можна скористатися такими способами:

  • найпростішим і точним способом визначення кута схилу буде нівелювання. За допомогою спеціального приладу вимірюються всі необхідні величини і шляхом простого співвідношення виробляються нескладні обчислення. Різниця висот ділиться на відстань, потім результат множиться на 100%. Сучасні нівеліри оснащені вбудованою пам'яттю, яка значно полегшує роботу заміряють;
  • виміряти ухил можна і на своїй ділянці без використання дорогого обладнання. На плані ділянки або топографічних картах часто позначаються висоти. На земельній ділянці ці місця намічаються, можна використовувати для цієї мети кілочки, потім відстань між ними вимірюється землемірних циркулем. Математичні розрахунки проводяться за тією ж схемою, що і при роботі з нівеліром;
  • використовуючи метод інтерполяції, значення ухилу у відсотках, можна обчислити по топографічній карті. Для цього також визначається різниця відміток, яка ділиться на відстань і множиться на 100%.


Для цього також визначається різниця відміток, яка ділиться на відстань і множиться на 100%

Визначення ухилу при будівельних роботах

Фахівці, що виробляють покрівельні роботи, дуже часто стикаються з необхідністю вимірювати ухили дахів. Знання цих параметрів дозволяє вибрати тип матеріалів, які будуть використовуватися, звіритися з рекомендованими значеннями для будівель, вибрати метод ведення покрівельних робіт.

Щоб не робити складні математичні розрахунки кожен раз, був розроблений спеціальний інструмент, який називається уклономіром. Це пристосування влаштовано досить просто. На рейку кріпиться спеціальна рамка, всередині якої закріплюється маятник, він має грузик і покажчик. Рейку встановлюють в горизонтальному положенні на вимірюваному ділянці покрівлі і за вказівником визначають на шкалі чисельне значення ухилу.

У разі, коли відомо значення ухилу даху в градусах, перевести його в відсотки можна скориставшись спеціальними таблицями. У них вже прописані процентні значення для кожного кута від одного до сорока п'яти градусів.

Як запив крокви під потрібним кутом і потрібних розмірів дивимося в відео:

Інструкція

Найзручніший спосіб визначити ухил - нівелювання. Цей інструмент дозволяє визначити і відстань між потрібними точками, і висоту кожної по відношенню до рівної поверхні Землі. Сучасні цифрові нівеліри оснащені пристроями, що запам'ятовують. Для визначення ухилу залишається тільки знайти між ними різниця.

Формулу для обчислення ухилу у відсотках в цьому випадку можна представити у вигляді простої дробі.Чіслітель її являє собою різницю відміток, а знаменник - відстань між ними. Все це множиться на 100%. Таким чином, формула виглядає так: i = Δh / l * 100%, де Δh - різниця між відмітками, l - відстань, ai - ухил.

Однак не завжди є сенс купувати досить складний і дорогий інструмент. Значно частіше доводиться користуватися тими засобами, які є в розпорядженні. З такими ситуаціями найчастіше доводиться стикатися під час дачних робіт. Виберіть дві точки, позначки яких вам відомі. Вони можуть бути, наприклад, позначені на плані ділянки, який складається при розбивці території. Може бути, під рукою виявиться великомасштабна карта, де позначення висоти також нерідко бувають. На самій ділянці відмітьте ці точки кілочками і виміряйте відстань між ними за допомогою землемірного циркуля. Далі користуйтеся тією ж самою формулою, що і при користуванні нівеліром. Відстань має бути виражене в метрах.

Якщо вам потрібно визначити ухил по топографічній карті, уважно подивіться на позначення. Там обов'язково є горизонталі та відмітки. Горизонталлю в топографії прийнято називати слід перетину фізичної поверхні Землі з її рівневої поверхнею, і всі крапки тієї чи іншої горизонталі мають однакову абсолютне значення висоти. Відмітка висловлює собою чисельне значення висоти тієї чи іншої точки. У правому нижньому кутку топографічної карти завжди знаходиться графік закладення, за яким можна дуже швидко визначити кут нахилу.

При роботі з топографічною картою врахуйте декілька моментів. Позначку точки знайдіть на найближчій до неї горизонталі. Якщо точка знаходиться на самій лінії, то чисельне значення її оцінки точно співпадає з значенням. Для точок, що знаходяться між горизонталями, застосовується метод інтерполяції. У найпростіших випадках знаходиться просто середнє значення. Відстань обчисліть за масштабом. Знайдіть співвідношення різниці відміток і відстані між точками і помножте дріб на 100%.

Тангенс кута - це відношення протилежного катета до прилеглого. Потрібно вміти визначати його, так як, знаючи тангенс кута, можна знайти і сам кут. Це можна зробити за допомогою тригонометричних формул.

Вам знадобиться

  • Тригонометричні формули, калькулятор, таблиця Брадіса.

Інструкція

Другий спосіб. Якщо вам дано тільки косинус кута. Існує така тригонометрическая формула: 1 + тангенс в квадраті = 1 / косинус в квадраті. Висловіть з цієї формули тангенс. У вас повинна вийти наступна формула: тангенс кута = корінь квадратний з (1 / косинус в квадраті-1). Порахуйте.

Третій спосіб. Якщо вам дано котангенс кута і синус двох таких кутів. Існує така тригонометрическая формула: котангенс + тангенс = 1 / синус двох таких кутів. Висловіть з цієї формули тангенс. У вас повинна вийти наступна формула: тангенс кута = 1 / синус двох таких кутів-котангенс. Порахуйте.

Четвертий спосіб. Якщо вам дано тільки котангенс даного кута і котангенс двох таких кутів. Існує така тригонометрическая формула: котангенс-тангенс = 2 * котангенс двох таких кутів. Висловіть з цієї формули тангенс. У вас повинна вийти наступна формула: тангенс кута = котангенс-2 * котангенс двох таких кутів. Порахуйте.

П'ятий спосіб. Якщо вам дано тільки косинус подвійного кута. Існує така тригонометрическая формула: тангенс в квадраті = (1-косинус подвійного кута) / (1 + косинус подвійного кута). Висловіть з цієї формули тангенс. У вас повинна вийти наступна формула: тангенс кута = корінь квадратний з [(1-косинус подвійного кута) / (1 + косинус подвійного кута)]. Порахуйте.

Шостий спосіб. Якщо вам дано прямокутний трикутник, і потрібно знайти тангенс будь-якого кута в ньому, і дано протилежний катет цього кута і прилегла. Тоді щоб знайти сам тангенс даного кута, просто розділіть значення протилежного катета на значення прилеглого. Тепер ви знаєте шість способів знаходження тангенса кута від самого простого до найскладнішого. Вам також знадобиться таблиця тригонометричних формул. Знайшовши тангенс, якщо потрібно, ви можете знайти сам кут. Це можна буде зробити за допомогою таблиці Брадіса. І навпаки, за значенням кута ви можете в ній подивитися його тангенс.

Відео по темі

Якщо вам потрібно обчислити ухил ската даху або ухил дороги, ваші дії будуть різними, хоча принцип розрахунку однаковий. Вибирати формулу для розрахунку ухил а слід в залежності від того, в яких одиницях потрібно отримати результат.


Вам знадобиться

  • - нівелір;
  • - рулетка;
  • - рівнемір;
  • - рівень;
  • - рейка.

Інструкція

В першу чергу фактично або подумки побудуйте прямокутний трикутник, в якому однією зі сторін буде опущений на землю перпендикуляр. Щоб побудувати такий трикутник на ділянці землі або дорозі, скористайтеся нівеліром. Визначте висоту в двох точках вимірюваного об'єкта над рівнем моря, а також відстань між ними.

Якщо потрібно знайти ухил невеликого об'єкта, розташованого на землі, візьміть рівну дошку або і, використовуючи рівнемір, розташуйте її строго горизонтально між двома точками. У нижній точці під неї доведеться підкласти підручні засоби, наприклад, цеглу. Померяйте рулеткою довжину дошки і висоту цегли.

Щоб знайти ухил ската даху, зайдіть на горище і від певної точки ската опустіть вниз нитку з вантажем, до самої підлоги. Виміряйте довжину нитки і відстань від опущеного вантажу до перетину ската з підлогою горища. Способи вимірювання можуть бути самими різними, аж до фотографування об'єкта та вимірювання сторін на фотографії - ваша мета при цьому дізнатися довжину двох катетів в отриманому прямокутному трикутнику.

Якщо у вас є досить докладна карта фізична карта місцевості, порахуйте ухил з її допомогою. Для цього відзначте крайні точки і подивіться, які позначення висоти там відзначені, знайдіть між ними різницю. Виміряйте відстані між точками і за допомогою зазначеного масштабу порахуйте реальне відстань. Зверніть увагу, всі відстань повинні бути виміряні в одних і тих же одиницях, наприклад, тільки в метрах або тільки в сантиметрах.

Розділіть протилежний катет (вертикальне відстань) на прилеглий (відстань між точками). Якщо вам потрібно отримати ухил у відсотках, помножте отримане число на 100%. Щоб отримати ухил в проміле, помножте результат ділення на 1000 ‰.

Якщо вам необхідно отримати ухил в градусах, скористайтеся тим, що отриманий при діленні катетів результат - тангенс кута нахилу. Порахуйте його арктангенс за допомогою інженерного калькулятора (механічного або онлайн). В результаті ви отримаєте значення ухил а в градусах.

джерела:

  • як визначити ухил

Розрахунок ухилу може знадобитися при землемірних роботах, при розрахунку ската даху, або для інших цілей. Дуже добре, якщо у вас є спеціальний прилад для даних вимірювань, але якщо його немає - не засмучуйтеся, досить буде рулетки і підручних засобів.


Вам знадобиться

  • - уклономіром;
  • - рівнемір;
  • - нівелір;
  • - рулетка;
  • - рейка;
  • - калькулятор;
  • - рівень.

Інструкція

Найпростіше вважати ухил за допомогою уклономера, якщо у вас його немає, спробуйте зробити цей нескладний прилад самостійно. Візьміть рейку і прикріпіть до неї рамку, в кутку рейки розташуйте вісь з маятником. Маятник зробіть з двох кілець, пластини, грузика і покажчика. При вимірі грузик буде рухатися між направляючими з вирізами. Усередині розташуйте шкалу з поділками, зробивши її за допомогою транспортира.

Щоб виміряти ухил за допомогою підручних засобів без створення спеціального приладу, подумки побудуйте прямокутний трикутник, похила сторона якого буде збігатися з нахиленою поверхнею, один катет буде паралельний землі, а другий - перпендикулярний. Тепер ваше завдання - знайти хоча б дві сторони цього трикутника.

На ділянці землі або дороги можна скористатися нівеліром. Визначте з його допомогою висоту точки над рівнем моря і знайдіть різницю, а відстань між точками поміряйте рулеткою. Якщо нівеліра немає, просто візьміть довгу дошку і розташуйте її строго горизонтально (вирівняйте рівнеміром або народним способом). У нижній частині для цього підкладіть під дошку цеглини або інші підручні засоби. Виміряйте довжину дошки і висоту цегли.

Якщо об'єкт знаходиться далеко, сфотографуйте його і поміряйте довжину сторін трикутника на фотографії. Знайдіть довжину двох катетів - горизонтального і вертикального.

Тепер розділіть довжину протилежного (вертикального) катета на довжину прилеглого (горизонтального). Щоб отримати ухил у відсотках, помножте на 100%, а якщо ви помножите результат ділення на 1000 ‰, то дізнаєтеся ухил в проміле.

Для того щоб знайти значення ухилу в градусах, знайдіть інженерний калькулятор. Це може бути звичайний електронний прилад з розширеними функціями або програма «Калькулятор» на комп'ютері (можна знайти і в інтернеті онлайн). Введіть отримане в результаті поділу катетів число і натисніть кнопку арктангенс (atan або atg). Ви отримаєте ухил поверхні в градусах.

При виконанні технічних креслень досить регулярно виникає необхідність провести пряму під якимось кутом до вже існуючої лінії. Цей кут і приймається за ухил. Принцип побудови ухилу однаковий для класичного креслення і для виконання завдання в програмі AutoCAD.


Вам знадобиться

  • - папір;
  • - креслярські приналежності;
  • - калькулятор;
  • - комп'ютер з програмою AutoCAD.

Інструкція

Проведіть вихідну лінію. Зручніше, якщо вона буде розташована вертикально або горизонтально, але на практиці так буває не завжди. Для того щоб зрозуміти, як взагалі вважається і чертится ухил, прийміть цю пряму за горизонтальну. Позначте на ній точку А. З точки А проведіть перпендикуляр вгору.

Відкладіть на обох прямих будь-яку кількість однакових відрізків. В даному випадку не важливо, який вони будуть довжини. Головне - щоб вони були однаковими по вертикальній і горизонтальній осях. Ухил зазвичай записується як відношення кількості таких відрізків по обох лініях.

Позначте горизонтальну пряму як l, а вертикальну - як h. Тоді ухил i дорівнюватиме відношенню висоти до довжини. Якщо уявити потрібну вам лінію ухилу як гіпотенузу прямокутного трикутника, утвореного горизонтальної прямої і опущеним на неї з кінцевої точки лінії ухилу перпендикуляром, то вийде, що ухил дорівнює тангенсу кута між лінією ухилу і прямий l, тобто порахувати його можна за формулою i = h / l = tgA.

Припустимо, вам потрібно накреслити ухил, позначений як m: n. Відкладіть від точки А на прямій, яку ви позначили як h, кількість однакових відрізків, рівне m. На прямій l відкладіть n таких же відрізків. З кінцевих точок проведіть перпендикуляри до їх перетину в певній точці, яку можна позначити, наприклад, як В. З'єднайте точки А і В. Це і буде потрібний вам уклін.

У завданнях дуже часто потрібно накреслити ухил під певним кутом, але при цьому співвідношення не дається. У цьому випадку можливі варіанти. Наприклад, ви можете відкласти від тієї ж самої точки А кут до горизонталі і провести через нього лінію ухилу. Можна і обчислити тангенс, а вже по ньому будувати ухил точно так же, як і в першому способі.

Комп'ютерні програми істотно полегшили життя кресляра і проектувальникам. Якщо у вас встановлений AutoCAD, процес креслення ухилу займе зовсім небагато часу. Деякі проміжні етапи, необхідні при кресленні ухилу на аркуші, при цьому опускаються.

Коли йдеться про покрівлю будівель, то під словом «ухил» мають на увазі кут нахилу оболонки даху до горизонту. У геодезії даний параметр є показником крутизни схилу, а в проектній документації це ступінь відхилення прямих елементів від базової ліній. Ухил в градусах не викликає ні в кого питань, а ось ухил у відсотках часом викликає замішання. Прийшла пора розібратися з цією одиницею виміру, щоб чітко уявляти собі, що це таке і, якщо буде потрібно, без особливих зусиль переводити її в інші одиниці, наприклад в ті ж градуси.

Розрахунок ухилу у відсотках

Спробуйте уявити АВС, що лежить на одному зі своїх катетів АВ. Другий катет ВС буде спрямований вертикально вгору, а гіпотенуза АС утворює з нижнім катетом якийсь кут. Тепер нам належить трошки згадати тригонометрію і розрахувати його тангенс, який якраз і буде характеризувати ухил, що утворюється гипотенузой трикутника з нижнім катетом. Припустимо, що катет АВ = 100 мм, а висота ВС = 36,4 мм. Тоді тангенс нашого кута дорівнюватиме 0,364, що за таблицями відповідає 20˚. Чому ж тоді буде дорівнює ухил у відсотках? Щоб перевести отримане значення в ці одиниці виміру, ми просто множимо значення тангенса на 100 і отримуємо 36,4%.

Як розуміти кут ухилу у відсотках?

Якщо дорожній знак показує 12%, то це означає, що на кожному кілометрі такого підйому або спуску дорога буде підніматися (спускатися) на 120 метрів. Щоб перевести процентне значення в градуси, потрібно просто обчислити арктангенс цього значення і при необхідності перевести його з радіан в звичні градуси. Те ж саме стосується і будівельних креслень. Якщо, наприклад, вказується, що кут нахилу в процентах дорівнює 1, то це означає, що співвідношення одного катета до іншого так само 0,01.
Якщо дорожній знак показує 12%, то це означає, що на кожному кілометрі такого підйому або спуску дорога буде підніматися (спускатися) на 120 метрів

Чому не в градусах?

Багатьох напевно цікавить питання: «Навіщо для ухилу використовувати ще якісь відсотки?» Дійсно, чому б просто не обійтися одними градусами. Справа в тому, що при будь-яких вимірах завжди має місце деяка похибка. Якщо в стануть застосовувати градуси, то неминуче виникнуть складнощі з монтажем. Взяти хоча б ту ж Похибка в кілька градусів при довжині в 4-5 метрів може відвести її зовсім в іншу від потрібного положення сторону. Тому в інструкціях, рекомендаціях і проектної документації зазвичай застосовуються відсотки.

Застосування на практиці

Припустимо, що проект будівництва заміського будинку передбачає пристрій Потрібно перевірити її ухил у відсотках і градусах, якщо відомо, що висота коника становить 3.45 метра, а ширина майбутнього житла дорівнює 10 метрам. Так як спереду дах являє собою то її можна розділити на два прямокутних трикутника, в яких висота коника буде одним з катетів. Другий катет знаходимо, розділивши ширину будинку навпіл.
Припустимо, що проект будівництва   заміського будинку   передбачає пристрій Потрібно перевірити її ухил у відсотках і градусах, якщо відомо, що висота коника становить 3
Тепер у нас є всі необхідні дані для розрахунку величини ухилу. Отримуємо: atan -1 (0.345) ≈ 19˚. Відповідно, ухил у відсотках дорівнює 34,5. Що нам це дає? По-перше, ми можемо порівняти це значення з рекомендованими спеціалістами параметрами, а по-друге, звіритися з вимогами Сніпа при виборі покрівельного матеріалу. Звірившись з довідниками, можна з'ясувати, що для укладання такий рівень нахилу буде занадто малим (мінімальний рівень дорівнює 33 градусам), зате такий даху не страшні потужні пориви вітру.

Фахівці знають, що на вибір покрівельного матеріалу впливає кут нахилу даху. Ухил покрівлі - як рахувати, цього питання якраз і присвячена наша стаття. Сподіваємося, в ній ви знайдете відповіді, на ваші запитання.

Для того щоб вода швидше стікала з дахів, її скати встановлюються під нахилом. Висловлюють ухил покрівлі у відсотках (ухили з невеликим кутом) або градусах.

Чим більше ці величини, тим крутіше дах. Заміряти їх можна за допомогою геодезичного інструменту (уклономіром). А що взагалі таке ухил покрівель? Це кут нахилу ската даху до горизонту.

Зазвичай розрізняють 4 види конструкцій дахів:

  1. Плоскі.
  2. Похилі.
  3. Пологі.
  4. Високі.

Звичайно, як таких плоских дахів не існує, інакше вода постійно застоювалася на них. Кут нахилу покрівлі не може бути менше 3 0.

Як вже було сказано вище, величина ухилу може вимірюватися в градусах і відсотках. Нижче ми наведемо таблицю співвідношень даних величин.

Перш ніж приступити до розгляду вплив кута нахилу даху на вибір покрівельних покриттів, пропонуємо дізнатися, які чинники впливають на цю величину.

Що впливає на кут нахилу даху?

від вибору правильного кута нахилу скатів залежить герметичність, надійність і довговічність даху. Але цю величину не беруть «зі стелі».

Для початку варто звернути увагу на наступні чинники:

  • Вітер. Чим вище кут нахилу, тим більше опору надає дах йому. Але якщо кут нахилу маленький, вітер може зірвати дахове покриття . Тобто сильно круті покрівлі робити небезпечно, але і зовсім без нахилу, теж погано. Тому фахівці рекомендують: для районів з несильними вітрами кут нахилу покрівлі вибирати від 35 до 40 градусів, для місцевостей з сильними поривами вітру від 15 до25 градусів.
  • Атмосферні опади. Навіть не фахівцю зрозуміло, що чим більше ухил, тим швидше вода і сніг залишають дах, що не затікаючи під стики покриття. Тобто покрівля більш герметична. Це теж слід враховувати.

З усього вище сказаного можна зробити висновок: кліматичні умови в місці будівництва даху істотно впливають на кут її нахилу.

Вибір покриття в залежності від нахилу даху


Вибір покриття в залежності від нахилу даху

При виборі, в обов'язковому порядку слід враховувати кут нахилу даху. Від цієї величини буде залежати не тільки вибір матеріалу, а й кількість шарів, які доведеться укладати (рулонні матеріали).

На малюнку 2 можна побачити мінімальний і максимальний кут ухилу, при якому використовується той чи інший вид покрівельного покриття.

Вертикальна шкала показує нахил даху в процентах, а напівкругла (в центрі схеми) в градусах. Дивлячись на таблицю з'ясовуємо, що:

  • Наплавляемие рулонні матеріали можна використовувати для дахів з кутом нахилу від 0 до 25%. При ухилі 0-10% укладання проводиться в три шари. Якщо це значення дорівнює 10-25%, можна укладати в один шар (матеріал з посипкою).
  • Азбестоцементні хвилясті листи (шифер), використовуються на дахах з ухилом до 28%.
  • Черепицю використовують для дахів з ухилом не менше 33%.
  • Сталеве покриття використовують при куті нахилу до 29%.

До відома! Чим більше ухил даху, тим більше матеріалу доведеться затратити на її покриття. Отже, пристрій плоского даху обійдеться дешевше, ніж пристрій покрівлі з кутом ухилу 45 градусів.

Знаючи величину ухилу даху, можна з легкістю порахувати, скільки матеріалу знадобитися і яка буде висота даху.

Розрахунок висоти коника


Розрахунок висоти коника

Після того як визначилися з конструкцією даху, вирішили який матеріал буде використовуватися, врахували всі кліматичні умови і визначилися з нахилом покрівлі, настав час дізнатися як порахувати висоту коника.

Зробити це можна за допомогою кутника або математичним способом. Для другого варіанту ширину прольоту будинку (h) ділять на 2. Отримане число множать на відносну величину.

Для її знаходження використовують таблицю, наведену нижче (рис.4). Як бачите, значення розписані для кожного кута нахилу. Щоб було зрозуміліше наведемо приклад. Ширина будівлі 6м, ухил даху 20 градусів. отримуємо:

6: 2 = 3м 3х0,36 = 1,08м

Висота коника 1,08 метрів. Використовуючи дану формулу можна дізнатися ухил даху (це буває треба при ремонті вже готової покрівлі). Як рахувати? В зворотньому порядку.

Кут ската покрівлі це відношення між висотою коника даху і половиною закладення.

Що ми отримуємо: 1,08: 3 = 0,36 множимо дане значення на 100 і отримуємо ухил даху в процентах: 0,36х100 = 36%, дивимося по таблиці і бачимо: 36% = 20 градусів, що й треба було довести.

Це рейка з прикріпленою до неї рамкою. Між планками розташовується вісь, до якої прикріплений маятник (два кільця, платівка, грузик і покажчик).

Усередині вирізу знаходиться шкала з поділами. При знаходженні рейки в горизонтальному положенні, покажчик збігається з нулем на шкалі.

Щоб визначити, рейку уклономера тримають перпендикулярно коника (під кутом 90 градусів). Покажчик маятника покаже шукану величину в градусах. Для перекладу у відсотки використовують вище приведення таблицю (рис.3).

Дуже часто, при будівництві дахів, можна почути словосполучення «разуклонку покрівлі». Що це таке?

разуклонку


разуклонку

Разуклонку даху це комплекс заходів, які виконуються для створення ухилу плоских даху, створення на ній ковзанів і розжолобків. Даний захід допомагає вирішити проблему з застою води.

Для плоских дахів мінімально допустимий ухил становить 1,5 градусів (бажано зробити більше) і він повинен бути зроблений так, щоб вода з даху стікала в спеціальні водоприймальні воронки. Для цього зазвичай використовуються цементні стяжки або керамзит.

Якщо мова йде про разуклонкой даху під час ремонту, а не будівництва будівлі, тоді краще використовувати інші матеріали (пінобетон, пінополіуретан, плитні матеріали), так як стяжка значно збільшить навантаження на покрівлю. А це вже загрожує непередбачуваними наслідками.

Що ще треба знати при виборі кута нахилу даху:

  • Схил в ендове повинен бути не менше 1%;
  • При менш 10%, якщо використовуються рулонні бітумні матеріали, верхній шар обов'язково повинен бути захищений гравієм (10-15 мм) або кам'яною крихтою (3-5 мм);
  • При використанні в якості покрівельного матеріалу шиферу або профнастилу, обов'язково виконується герметизація стиків між ними;
  • Від вибору кута нахилу даху буде залежати спосіб відведення дощових і талих вод.

Як ви вже зрозуміли від вибору кута ската даху залежить багато чого. Фахівці кажуть, що оптимальний ухил даху розраховується для кожного будинку індивідуально.

Треба до уваги взяти багато чинників: кліматичні умови, конструкція будівлі, який покрівельний матеріал буде використовуватися і т.д. Так що універсальної відповіді немає.


Чому ж тоді буде дорівнює ухил у відсотках?
Як розуміти кут ухилу у відсотках?
Багатьох напевно цікавить питання: «Навіщо для ухилу використовувати ще якісь відсотки?
А що взагалі таке ухил покрівель?
Що впливає на кут нахилу даху?
Як рахувати?
Що це таке?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама