Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сходи з поворотом на 180: як розрахувати універсальну модульну конструкцію (фото і відео)

  1. Загальна характеристика
  2. Виготовлення сходів з поворотом
  3. проектування
  4. Виготовлення та збирання елементів конструкції
  5. висновок

Все наявне різноманітність сходів для приватного будинку можна поділити на 3 основні групи. Це маршових сходів і комбіновані конструкції. Найбільш популярним серед них є перший вид.

Він включає в себе такий цікавий підвид, як поворотна сходи на 180 градусів. Про її різновидах і технології її створення ми вам зараз і розповімо.

Про її різновидах і технології її створення ми вам зараз і розповімо

Виріб з поворотом на 180º

Загальна характеристика

Даний предмет розміщується в отворах, що мають прямокутну форму, близьку до квадратної. Наприклад, це може бути виїмка розміром 180х200 сантиметрів.

Поворот на 180º може бути реалізований різними способами:

  • за допомогою використання невеликої сходового майданчика, що має прямокутну форму. Вона розділяє всю конструкцію на дві частини, іменовані маршами. Майданчик монтується в сходовому отворі і від неї вгору і вниз відходять маршові сходи. Такий виріб є нескладним в монтажі, але займає багато місця;

Використання майданчики

  • застосування забіжних ступенів сходів - це наступний спосіб повороту. Він економить простір і робить зовнішній вигляд більш естетичним;

Поворот з використанням забежних елементів

  • використання полувінтовие типу конструкції - воно додає сходам елегантність. Але, разом з тим, такий виріб є складним у виготовленні і його ціна досить висока;
  • комбіновані варіанти - можуть зустрічатися випадки, коли для повороту застосовується і майданчик і забіжні щаблі.

Останнім часом досить популярним видом таких конструкцій стали модульні сходи з поворотом на 180. Вони складаються з елементів-модулів. Завдяки цьому їх можна зібрати легко і швидко як дитячий конструктор.

Завдяки цьому їх можна зібрати легко і швидко як дитячий конструктор

модульне виріб

Сходинки в модулях виготовлені з сосни за спеціальною технологією. З її допомогою значно збільшується їх термін служби. Крім того, такі деталі менше піддаються деформації.

Поворот на 180 градусів в модульних конструкціях досягається тими ж способами, що і описані вище. Але найчастіше для цього використовується майданчик.

Перевагою такого виробу крім простоти збірки є легкість конфігурування. Тобто, пропоновані планувальні рішення можуть комбінуватися по-різному. Це дозволяє вписати таку річ в будь-який інтер'єр.

Модульні сходи з поворотом на 180 градусів збирається з металевих елементів. При складанні їх вставляють один в одного і фіксують в такому положенні.

Конструкція з модулів дозволяє створювати універсальні драбини. У них при необхідності можна збільшувати або зменшувати висоту. Так само можна встановлювати різний кут нахилу конструкції. Його величина може складати від 35 до 45 градусів.

У продажу є різні варіанти виконання таких виробів. Залежно від технічних характеристик і марки виробника, універсальний комплект сходів з поворотом на 180 градусів може мати дуже різну вартість. Вона може складати від декількох десятків до декількох сотень тисяч рублів.

Виготовлення сходів з поворотом

складові елементи

В першу чергу, необхідно знати, що будь-яка сходова конструкція складається з наступних основних елементів:

  • опорні балки - можуть бути у вигляді косоура, сходовій тятиви або стовпа. Вони є несучим елементом всього вироби;
  • ступені - складаються з верхньої площини, яка називається «проступить» і бічний частини, що називається «подступенок»;
  • перила - складаються вони з верхнього елементу - поручня і підпирають частин - балясин.

проектування

приклад проекту

Перший і дуже важливий етап роботи - це проектування.

В ході нього, насамперед ми повинні відповісти на такі основні питання:

  1. яка буде висота нашої сходи;
  2. яка повинна бути її ширина;
  3. чому дорівнює ширина ступенів; (Див. Також статтю Норма ширини сходинки, а також інші стандарти її характеристик)
  4. яку слід встановити висоту подступенка;
  5. який буде кут нахилу у сходової конструкції.

Розрахунок поворотних сходів на 180 градусів почнемо з відповіді на перше питання. Для цього вручну, за допомогою рулетки виміряємо необхідну висоту майбутнього виробу.

Для відповіді на три наступних питання, займемося розрахунками.

Щоб визначити необхідну ширину ступені і висоту подступенка скористаємося однією з наступних формул:

  1. 2а + b = 64 сантиметри;
  2. a + b = 47 сантиметрів;

При цьому:

  • а - це висота подступенка;
  • b - позначає ширину ступені.

Припустимо, параметр «а» у нас дорівнює 12 сантиметрам. Виходячи з першої формули, ми отримуємо: 2 * 12 + b = 64cм. Звідси b = 64-2 * 12 В результаті, ширина щаблі у нас виходить рівної 40 см.

Але це занадто багато. Тому тут можна скористатися формулою під номером два. З неї ми отримуємо: 12 + b = 47 см. Разом, b = 35

Практика показує, що найбільш зручні ті сходи, у яких висота ступенів становить від 14 см до 17 см., А ширина - від 29 см до 35 см. В цілому ж, перший параметр повинен знаходитися в проміжку від 12 см до 20 см. Другий повинен бути дорівнює першому або бути більше нього.

Порада!
Проектуючи поворотні сходи на 180 градусів, не робіть висоту ступенів більше їх ширини.
За таких сходах буде просто незручно ходити.

Правильний варіант - зліва

Не варто забувати і про відстань від нашого вироби до інших конструкцій, розташованих вище. Наявний проміжок до стелі повинен становити не менше 1900 міліметрів.

Враховуємо проміжок до перекриття

Ширину і висоту ступенів можна визначити і іншим способом. Для цього варто скористатися наведеною нижче таблицею.

Таблиця для підрахунків

Загальна ширина сходів, як правило, становить від 1м до 1,5м. Для приватного будинку ширше робити не варто.

Якщо ви вирішили розрахувати сходи з поворотом 180 градусів, в конструкції якої будуть використані забіжні щаблі, то в процесі подальшого проектування робимо наступне:

  1. Креслимо окружність, радіус якої дорівнює ширині сходів плюс ½ відстані, наявного між сходовими маршами. Або ж, можна взяти радіус, рівний 1,13 від ширини;
  2. Далі, з одного і з іншого боку окружності креслимо прямі марші із заздалегідь визначеною шириною і довжиною. Після цього, через середину маршів проводимо лінію руху і розмічаємо прямі ступені;
  3. Потім, через вищу точку кола та її центр проводимо лінію аж до нижчої точки окружності. Одержаний відрізок позначаємо як ВС. Він обов'язково повинен проходити через середину центральної забежние ступені. Вона буде першою, і саме від неї буде вестися відлік ступенів;
  4. Останню пряму щабель позначимо відрізком DE. Після цього, від центральної забежние ступені отчерчиваем інші забіжні елементи.

Виготовлення та збирання елементів конструкції

Для зручності в роботі варто своїми руками виготовити лекало. З його допомогою ми будемо розмічати косоури. Їх потрібно 3-4 штуки. Цієї кількості буде цілком достатньо для забезпечення міцності всієї конструкції.

Разметив косоури, приступаємо до вирізання зубів. Для цього візьмемо електричний лобзик або ж звичайну ручну пилку. У процесі роботи слід бути обережним і акуратним, щоб не допустити вихід розрізу за лінії розмітки. Отриману в результаті деталь можна використовувати як лекало для інших косоуров.

Закінчивши з процесом вирізання даних заготовок, з їх кутів знімаємо фаску. Робиться це в тих місцях, де будуть прилягати щабель і подступенок. Це потрібно для більш надійного контакту деталей один з одним.

Це потрібно для більш надійного контакту деталей один з одним

На фото - збірка вироби

Наступним кроком нашої роботи стане вирізання ступенів і пріступців. В процесі роботи не забуваємо врахувати товщину подступенка, а також те, що проступить має над ним виступ в 2-4 сантиметри.

Підготувавши ці деталі, кріпимо їх за допомогою цвяхів або саморезов. Для цього скористаємося шуруповертом або дрилем.

Завершивши установку ступенів, переходимо до монтажу балясин і поручня. Вони потрібні для забезпечення безпеки під час спуску і підйомі по сходах.

В якості заключного етапу робіт наша інструкція передбачає нанесення лакофарбового покриття. Воно захистить поверхню зведеної конструкції від несприятливих зовнішніх впливів.

висновок

Сходи з поворотом в 180º розміщують в міжповерхових отворах, що мають прямокутну форму. Поворот реалізується за допомогою, забежних ступенів, сходової площадки або полувінтовие типу конструкції. Можуть бути використані і комбіновані варіанти.

Вирішивши обзавестися такою конструкцією у себе вдома, можна купити вже готовий модульний варіант такого виробу. Або ж звернутися із замовленням в приватну фірму.

Слід зазначити, що поворотні сходи цілком під силу виготовити і домашньому майстру. Рекомендації з проектування і збірці, викладені вище, допоможуть вам це зробити правильно.

Для наочності можна подивитися відеоролик, наявний на нашому сайті. У представленому відео в цій статті ви знайдете додаткову інформацію з даної теми.

У представленому відео в цій статті ви знайдете додаткову інформацію з даної теми

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама