Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вибрати 3д шпалери для стін

  1. Як досягається ефект 3D
  2. Переваги оздоблювального матеріалу
  3. Види 3D шпалер
  4. Рекомендації по вибору
  5. Фото в інтер'єрі

Деякий час назад користувалися популярністю фотошпалери

Деякий час назад користувалися популярністю фотошпалери. Ще подекуди можна зустріти берізки або озеро на стіні. Виглядає такий інтер'єр не дуже презентабельно. Але ви здивуєтеся, дізнавшись, що фотошпалери зараз переживають друге народження і новий пік популярності. А все завдяки використанню нових технологій. Тепер фотошпалери дозволяють створити панорамний 3D ефект, за рахунок високої якості друку на полотні і застосування спеціальних розробок. Це останнє слово в світі оздоблювальних матеріалів, адже недарма кажуть, що все нове - це добре забуте старе.

Як досягається ефект 3D

Як досягається ефект 3D

3D ефект багатьом знайомий по особливому формату фільмів, які дивляться в спеціальних окулярах. Малюнок на звичайних шпалерах ми сприймаємо плоским, позбавленим обсягу. Малюнок 3д шпалер здається тривимірним, тобто які мають не тільки ширину і висоту, а й глибину. Якщо зображена доріжка, що йде вдалину, то вона бачиться як реальна стежка, кінець якої віддалений від спостерігача. Якщо зображені листя, то здається, що якісь з них розташовані ближче, а якісь далі. Може навіть з'явитися відчуття, що зображені об'єкти опуклі, і малюнок сходить зі стіни в простір кімнати. Все це - гра світла, яка досягається за рахунок нанесення особливих заломлюючих і відбивають світло частинок. Вибір освітлення для приміщення, в якому на стіни наклеєні фотошпалери, грає не останню роль. Зокрема, існують навіть деякі правила щодо розміщення джерел світла.

Шпалери можна клеїти не тільки на стіни, але і на інші поверхні, в тому числі нерівні, наприклад дверцята шафи-купе.

Переваги оздоблювального матеріалу

Переваги оздоблювального матеріалу

ті 3д шпалери для стін , Які випускаються сьогодні, відповідають всім вимогам сучасного якісного ремонту. вони:

  • не вицвітають і мають підвищену зносостійкість завдяки використанню в складі поліестеру;
  • відповідають всім параметрам пожежної безпеки, що досягається за рахунок обробки ґрунтовкою. Вона захищає 3D шпалери від вогню, а сама не запалюється;
  • не притягають пил і в той же час легко очищаються, їх можна навіть мити миючими засобами;
  • виготовляються з екологічно чистих матеріалів, а тому використовуються для обробки будь-яких приміщень, в тому числі дитячих кімнат.

Види 3D шпалер

Види 3D шпалер

Якщо говорити саме про 3д шпалерах, то їх розуміння дещо ширше, ніж просто фотобоі.

  1. Є шпалери, наклеюючи які, не потрібно підбирати малюнок. Вони називаються стандартними. Це здасться дивним, адже мова все-таки йде про роботу з зображенням. Але так воно і є, адже і звичайні шпалери бувають такими, де не потрібно підганяти малюнок.
  2. Поодинокі шпалери є якесь фрагментарне зображення, яке наклеюють на стіну, комбінуючи їх з традиційними оздоблювальними матеріалами.
  3. Панорамними шпалерами обклеюють повністю всю стіну, а то і дві або обклеюють весь периметр кімнати. При цьому виникає повний ефект присутності в зображеному місці.

При цьому виникає повний ефект присутності в зображеному місці

Інша класифікація - технологічна.

  1. Флуоресцентні. Вдень ці шпалери виглядають звичайно, але все змінюється з приходом темряви, під світлом люмінесцентних ламп на шпалерах проявляється світиться неоном зображення. Створять чарівну атмосферу в дитячій або спальні.
  2. Стереоскопічні. Передають 3D ефект найбільш реалістично. Буквально можливо розглянути зображення з різних ракурсів.
  3. Світлодіодні. Ці шпалери не можна назвати шпалерами в повній мірі, так як це, скоріше, ціла система з безліччю світлодіодних лампочок.

Вартість 3д шпалер досить висока, але це варто того. Найдорожчими є світлодіодні шпалери. Це стосується не тільки їх початкової вартості, а й обслуговування. На жаль, світлодіодні шпалери можуть вийти з ладу, все-таки тут ми маємо справу не зі звичайним полотном з нанесеним зображенням, а з лампочками і, відповідно, безліччю електричних контактів.

Рекомендації по вибору

Рекомендації по вибору

Шпалери виготовляються методом широкоформатного друку на папері, вінілі, флізелін. Паперові шпалери найбільш екологічні. Їх доцільно клеїти в спальнях і дитячих кімнатах. Вінілові шпалери на флизелиновій основі більш стійкі до механічних впливів, вологості, легше очищаються. Їх рекомендується вибирати для ремонту в прихожих, кухнях.

Що стосується малюнків, то на цей рахунок у кожного є свої переваги і побажання, але слід дати кілька загальних рекомендацій. Відштовхуйтеся, перш за все, від призначення приміщення.

  1. Для спальні краще вибрати шпалери заспокійливих пастельних відтінків або з пейзажами. Якщо 3D шпалери наклеюються тільки на одну зі стін, то обробка інших стін повинна бути близька за кольором.
  2. З приводу оздоблення стін у вітальні можна пофантазувати. Тут добре будуть виглядати шпалери з абстрактним яскравим малюнком, міськими хмарочосами, футуристичними пейзажами. Головна вимога - мінімалізм обстановки. Якщо використовуються 3D шпалери, треба прибрати з поля зору все відволікаючі предмети: великогабаритні речі, яскраві світильники. Приміщення не повинно бути зобов'язаним.
  3. На кухні краще обробити 3D шпалерами стіну, біля якої стоїть обідній стіл або кухонний фартух. Пам'ятайте, що теплі кольори підвищують апетит, а холодні блакитні тони приглушують.

Майте на увазі, що ефект 3D стає помітним тільки при знаходженні на певній відстані від стіни: чим більше зображення, тим далі від стіни необхідного встати, щоб побачити всю красу і вразити об'ємністю.

Вибираючи в якості оздоблювального матеріалу 3D шпалери, будьте готові до того, що для отримання якісного результату доведеться наймати професіоналів, так як по-перше потрібна ретельна підготовка стін, по-друге, - працювати з широким полотном незручно, для цього потрібен досвід, інакше можна зіпсувати дорогий матеріал, по-третє, - треба буде продумати освітлення, зробити це правильно зможете тільки знає всі тонкощі людина.

Фото в інтер'єрі

Фото в інтер'єрі

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама