Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Робочий день монтажника вікон: За хорошу роботу клієнт завжди запропонує чай

  1. Робота монтажника пластикових вікон - не легка. Зараз в кожній квартирі, будинку, офісі можна помітити...

Робота монтажника пластикових вікон - не легка. Зараз в кожній квартирі, будинку, офісі можна помітити працю цих фахівців. Вони монтують не тільки вікна, але і балконні скління, двері, ролети, а також багато інших виробів. Хоча роботу монтажників можна побачити практично скрізь, мало хто уявляє, як проходять їхні робочі будні.

Мене звати Сергій. Я працюю монтажником вже багато років. Зараз працюю на заводі вікон «КБЕ-Гарантія». Хочу розповісти вам про один робочий день монтажника пластикових вікон.

Вранці все як у всіх. Підйом, сніданок, збір дітей в школу і так далі. Потім я їду на завод.

Мій робочий день починається з планерки о 8.15, яка займає зазвичай півгодини. Під керівництвом начальника монтажної дільниці ми обговорюємо відгуки наших клієнтів по минулим монтаж, розбираємо всі питання, які виникли за минулий робочий день. Потім йде розподіл монтажів на день - яка бригада, який виріб і де встановлює.

У мене з напарником ще залишилася незакінчена робота - завершити обробку балкона. Саме скління ми встановили вчора, але не встигли до темряви. Будемо доробляти сьогодні.

Збираємося на монтаж - отримуємо на складі необхідні вироби та комплектуючі, завантажуємо на вантажівки. Вранці на території заводу завжди метушня і рух - бригади готуються до монтажу, працівники складів видають вироби, ранні клієнти, які придбали вікна або іншу продукцію на самовивезення, приїжджають за ними на своїх машинах. Водії нашого автопарку виганяють транспорт з теплих боксів, оглядають, подкачивают колеса. Загалом, все щось роблять і роблять це швидко.

Їдемо до адреси нашого монтажу. У місті насичене рух, але той час, коли всі їдуть на роботу - вже пройшло, і машина доставляє нас з напарником до потрібного місця досить швидко.

Квартира на п'ятому поверсі. Ліфти є не в кожному будинку, тому як пощастить. Заносимо отримані матеріали - укоси, монтажну піну і все інше. Машина нас чекати не буде - помчить назад на завод, розвозити інші бригади.

Починається звичайний робочий процес. Монтажником я працюю вже досить довго, в 2018 році виповниться 10 років. Спочатку працював в Іркутську, потім переїхав в Читу. Досвід великий, і зараз робота по обробці балкона рухається швидкими темпами.

Фото: надано рекламодавцем Ремонт, будівництво, оздоблювальні роботи. Як побудувати і облаштувати будинок. Фото: надано рекламодавцем Ремонт, будівництво, оздоблювальні роботи. Як побудувати і облаштувати будинок. Фото: надано рекламодавцем Ремонт, будівництво, оздоблювальні роботи. Як побудувати і облаштувати будинок. Фото: надано рекламодавцем Ремонт, будівництво, оздоблювальні роботи. Як побудувати і облаштувати будинок. Фото: надано рекламодавцем Ремонт, будівництво, оздоблювальні роботи. Як побудувати і облаштувати будинок.

Якщо чесно, кожен монтаж має свої особливості. Не буває такого, що працюєш прямо по шаблону, хоча установка виробів проводиться тільки по ГОСТу. Навіть при монтажі двох однакових вікон в одній і тій же квартирі будуть відмінності. Різні отвори, різні будинки, різні вироби. Тому досвід у монтажника так само важливий, як і у водіїв і пілотів. Чим він досвідченіший - тим вище ймовірність того, що все буде встановлено так, як треба, і виріб прослужить клієнтам довго і без проблем.

На заводі все монтажники з великим досвідом роботи. Крім цього, вони працюють бригадами, і дуже важливо для гарного результату розуміти свого напарника і спрацюватися з ним. Деякі розуміють один одного не те що з півслова - з півпогляду. Як ми з моїм напарником В'ячеславом. Він теж професіонал своєї справи і має великий стаж роботи. При цьому - дуже відповідальна людина.

Взагалі, робота цікава. Як правило, нам доводиться багато спілкуватися з клієнтами. А там, де є спілкування з людьми - завжди цікаво. Буває, звичайно, і складно. На цьому монтажі господарі квартири не присутні, але найчастіше замовники дивляться за нашою роботою. Люди зустрічаються різні - різні бувають і ситуації. Але нам з напарником частіше трапляються приємні замовники.

Гарного монтажника можна відрізнити по такому цікавому ознакою - клієнти завжди запропонують йому чай. Це закономірність, перевірена часом.

Хороший монтажник - це не тільки професіонал своєї справи. Важливо також бути розуміючим і доброзичливою людиною, розуміти клієнта. Монтувати кожен виріб так, як ніби робиш це для себе. Загалом, важливо бути хорошою людиною і з позитивним настроєм займатися своєю роботою. Тоді і люди будуть ставитися до тебе і твого праці з повагою.

Якось одна з бригад заводу ставила вікно у бабусі. Їй так сподобався злагоджений працю хлопців, що вона практично не давала працювати. Те чаю запропонує, то на обід покличе, скаже: «Передохніте, хлопці, втомилися адже». Природно, у таких людей і перебувати приємно, і робота йде на лад.

У будь-якому випадку монтажник відчуває відповідальність за свою роботу. Я і мій напарник теж. Адже в установці вікон багато нюансів. Для цього існує спеціальний ГОСТ, які визначають, які матеріали, в якому порядку слід використовувати. Який тип монтажної піни застосовується в теплу пору року, а який - в зимовий. Ну і так далі.

І багато в Читі фахівців, які встановлюють вікна, не дотримуючись ГОСТ. Іноді просто від незнання, іноді, тому що так зручніше і дешевше, особливо так званим «шабашників». Встановлювати вікна, не дотримуючись стандартів, виходить швидше, хоча в довгостроковій перспективі, через пару забайкальських зим, виріб, поставлене не за ГОСТом, обов'язково почне продуватися. Природно, ми в своїй роботі ГОСТ строго дотримуємося як при монтажі у приватних клієнтів, так і на будівництвах, коли ми монтуємо вікна і балконні скління в споруджуваних будинках.

Нарешті робота закінчена. Балконне скління варто, обробка теж. Коли господиня квартири повернеться з відрядження, буде задоволена.

У нас не залишається часу взяти другий замовлення на сьогодні, тому ми повертаємося на завод. Залежно від складності замовлення і кількості виробів, бригада встигають за день встановити вироби по одному-двом адресам.

По приїзду розбираємо інструменти, упорядковуємо форму і так далі. На заводі збираються ті бригади, які також закінчили свою роботу.

Розповідаючи свої враження, ми йдемо з заводу. Так закінчується один робочий день монтажника.

Сергій Асєєв 2017-10-25 9:00, 25 жовтня 2017
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама