Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

У Маріуполі бригади ММК ім. Ілліча допомогли відновити скління в 588 квартирах і 28 приватних будинках, які постраждали від арт-обстрілу

У Маріуполі бригади ММК ім. Ілліча допомогли відновити скління в 588 квартирах і 28 приватних будинках, які постраждали від арт-обстрілу

Співробітники ММК ім. Ілліча продовжують відновлення дитячих установ і житлових будинків в Маріуполі, постраждалих від арт-обстрілу 24 січня. До ак пові мив генеральний директор ММК ім. Ілліча Юрій Зінченко, бригади підприємства вже три тижні поспіль працюють в мікрорайоні "Східний", усуваючи наслідки артобстрілу. На сьогоднішній день ММК ім. Ілліча допоміг відновити скління в 588 квартирах і 28 приватних будинках. Щодня ремонтні бригади іллічівців вставляють скла в середньому в 50 квартирах.

Вчора були закінчені всі роботи в дитячому садку № 165. Тут засклені всі вікна з дерев'яними рамами - всього 873 квадратних метрів, замінені сім склопакетів, вставлені три нових металопластикових вікна, замінені сім дверей, з них одна вхідна і укладено 60 квадратних метрів лінолеуму. 26 рулонів руберойду було витрачено на відновлення пошкодженої ділянки покрівлі. Залишилося навести порядок, провести прибирання - і можна буде відкривати дитсадок для відвідувань. Планується, що своїх вихованців садочка прийме в четвер, 19 лютого.

"У школі № 5, де у нас також був великий обсяг робіт, вчора також закінчили скління. В цілому іллічівці вставили близько 2 тисяч квадратних метрів скла, встановили приблизно півтори сотні склопакетів. Паралельно провели ремонт системи електропостачання та частковий ремонт м'якої покрівлі - на це пішло близько 20 рулонів руберойду. На вихідних тривають оздоблювальні роботи. Співробітники ЦРЛ проводять штукатурку, фарбування навчальних кабінетів і приміщень 1 і 2 поверхів школи, демонтують будівельні ліси, прибирають сміття, - повідомив Зінченко. - А ось щоб відновити найбільш постраждалий від обстрілу дитячий садок №160, нам буде потрібно ще час. Зараз наші ремонтники завершують обробку заново збудованих простінків зруйнованого харчоблоку, укладають на підлогу кахельну плитку. Змінюється електропроводка і сильно зношені системи водопостачання та каналізації, на черзі - встановлення нового обладнання для харчоблоку. Словом, реконструкція в розпалі ".

Також триває прийом дзвінків від жителів, що потребують допомоги у відновленні житла, на "гарячу лінію". Уже зафіксовано 1073 заявок та прийнято більше 2000 дзвінків.

Уже зафіксовано 1073 заявок та прийнято більше 2000 дзвінків

Share this news: To top Home

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама