Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно розрахувати кубатуру бруса додому?

  1. планування
  2. Як порахувати обсяг?
  3. Практичні поради або що треба знати при покупці матеріалу
  4. Вага, ціна та інші нюанси

Будь-яке будівництво починається з проекту. Точне знання габаритів майбутньої споруди, підбір матеріалу, складання кошторису і плану майбутніх робіт - шлях до оптимизирования витрат. Зайві матеріали або їх нестача - серйозна перешкода, яка гальмує процес, і псує настрій. Кожен планує зведення будинку з бруса зобов'язаний знати, як правильно порахувати його кубатуру і скільки одиниць в кубі.

Кожен планує зведення будинку з бруса зобов'язаний знати, як правильно порахувати його кубатуру і скільки одиниць в кубі

планування

Брус прекрасний матеріал для будівництва житлового будинку, лазні і будь-який інший споруди. Він володіє високими технічними і експлуатаційними характеристиками, простий в роботі, естетичний і екологічно безпечний. Будинок з це не тільки стіни, але і конструкція даху, міжкімнатні перегородки, ганок і інші архітектурні нюанси, для яких потрібно матеріал певного перерізу.

Від складності архітектури, габаритів будівлі залежить кількість придбаного матеріалу. Даний матеріал вимірюється кубами, так само і продається, ціна оголошується за 1 м ³, ось чому так важливо знати, скільки одиниць в кубі. Асортиментні позиції численні, він може відрізнятися по довжині, перетину. Відповідно від цих значень залежить кількість одиниць. Все запам'ятати неможливо, але знати принципи, мати під рукою підказку важливо, щоб не потрапити в неприємне становище, коли продавець вільно чи мимоволі дезінформує покупця.

Все запам'ятати неможливо, але знати принципи, мати під рукою підказку важливо, щоб не потрапити в неприємне становище, коли продавець вільно чи мимоволі дезінформує покупця

Важливо! Використовуйте розрахункові таблиці при покупці матеріалу, шпаргалка в кишені - хороший спосіб не прорахуватися.

Багато надходять так, беруть розміри будинку, прораховують одиниці бруса виходячи з його габаритів, переводять все в куби.

Як порахувати обсяг?

Обсяг обчислюється множенням ширини і висоти. Здавалося, все просто, але при покупці великих обсягів деревини різної довжини можна заплутатися. Слід використовувати таблиці переведення погонних метрів в кубічні. Для себе покупець визначився, якого розміру (довжина, ширина перетину, висота) брус потрібно йому для тих чи інших заходів. Тепер можна розрахувати кубатуру.

Брус 100х100мм перетин квадратне, сторона квадрата 100мм. Переводимо міліметри в метри, 0,1м, Множимо 0,1 на потрібну кількість заготовок, і необхідну довжину, отримуємо кубічну вираз, кубатуру. Потрібно купити 20 одиниць перетином 100мм, довжиною 6м, розрахунок виглядає так:

Розраховуємо обсяг одного бруса, 0,1 х 0,1 х 6 = 0,6

Шукаємо загальну кубатуру, 0,6х20 = 1.2

Ще приклад. 30 брусів перетином 15-х150 тієї ж довжини 6м.

переводимо в метри 150мм = 0,15

Обсяг одного бруса 0,15х 0,15 = 0, 0225х0,6 = 0, 135

Шукаємо загальний обсяг 0,135х30 = 40,5

Разом сорок з половиною кубів.

І ще приклад для закріплення матеріалу. Потрібно 40 брусів 120х100мм довжиною 3м.

Переводимо в метри, знаходимо обсяг однієї одиниці, отримуємо повний обсяг.

0,12х0,1х3 = 0,036х40 = 1,44. Півтора куба.

Щоб порахувати кількість одиниць в кубі слід провести зворотну дію, тобто поділ. Після нехитрих обчислень отримаємо кількість в 1 м ³ одиниць бруса.

Перетин Обсяг одиниці Штуки

100х100

0,06

16,6

100х150

0,09

11.1

150х150

0,135

7.4

200х200

0,24

0,24

Важливо! Рівної кількості одиниць в кубі не виходить ніколи. Все прорахувати до сантиметра неможливо, навіть для геніального архітектора, все одно трохи да не вистачить, доведеться докуповувати, але швидше за все, докуповувати доведеться з іншої партії. Застосування деревини з різних партій небажано, невелика різниця в обробці поверхні може ускладнити стикування. До цих проблем слід додати наявність шлюбу, чудес не буває, а шлюб обов'язково присутній. Висновок. Купувати матеріал треба на 10% більше від запланованого. Надлишків не буде.

Практичні поради або що треба знати при покупці матеріалу

Пиломатеріал сьогодні не дешевий, продавці відпускають товар, керуючись ціною за кубометр, покупці оперують погонних метрах. Існуючі будівельні стандарти довжини вводять в оману і продавця і покупця додатково. Потрібно все рахувати самостійно, не довіряючи консультантам, які не завжди, до речі кажучи, компетентні.

Приклад. Потрібно брус 100х50мм, загальна довжина 80 погонних метрів, щоб порахувати обсяг, знайти кубатуру слід перевести значення в метри і помножити на довжину 0,1х0,05х80 = 0,4м³ Вартість матеріалу обчислюється множенням на отримане кількість.

Потрібно брус 100х50мм, загальна довжина 80 погонних метрів, щоб порахувати обсяг, знайти кубатуру слід перевести значення в метри і помножити на довжину 0,1х0,05х80 = 0,4м³ Вартість матеріалу обчислюється множенням на отримане кількість

Перевірити вірність кількості продукції, що відпускається потрібно так. Потрібен чотирьох метровий брус 100погонних метрів. Спочатку шукаємо обсяг одиниці товару, потім пропонований продавцем обсяг ділимо на отриманий обсяг одного бруса. Повинно бути 25 одиниць. Порахувати до 25 просто. Довіряй але перевіряй.

Такі круглі значення на практиці зустрічаються рідко, різати брус ніхто не буде, але і дарувати магазину пиломатеріал не розумно. Оптимальний варіант - доплата за цілу кількість.

Розрахунок профільованого бруса проводиться аналогічно. У розрахунок приймається відстань від нижньої межі до верхньої. Вирушаючи за матеріалом, беріть з собою рулетку. Потрібно перевіряти перетин, довжину, навіть сантиметр може обернутися проблемами і збитками.

Важливо! Суттєвим момент технологічних відхилень довжини заготовок на 5-7см. За ці надлишки покупець платити не повинен. При великих обсягах закуповується бруса такі «хвости» потягнуть на значні суми.

Вага, ціна та інші нюанси

Знати скільки важить куплений обсяг потрібно для правильного вибору транспортного засобу, на якому він буде доставлятися з магазину на будівельний майданчик. Вага багато в чому залежить від ступеня вологості. Якісний матеріал повинен мати залишкову вологість в районі 12-15%. Кубометр сухої сосни важить 500кг, волога деревина важить близько 900кг. Суха ялина 1м³ важить 450кг, сира 800кг. Сухий дуб - 800кг, сирої - 1050кг, суха модрина 650кг, сира 850кг. До речі, ці цифри корисні при проектуванні, знаючи вагу будинку простіше визначитися з типом фундаменту і оптимізувати витрати на його організацію.

Вартість формується по-різному, впливає фактор попиту, найбільш затребуваний брус 150х150 має кілька завищену ціну. Зрозуміла різниця в ціні бруса клеєного і профільованого, з сосни або модрини. У різних регіонах спостерігаються коливання вартості. В середньому матеріал 150х150 варто 4000-6000 рублів. У Москві і Московській області куб цього бруса коштує дорожче 10000-12000 рублів.

Будівництво будинків з бруса справа витратна, але теплий, благодатний матеріал відповість економією коштів на його експлуатації. Вибір будівельного матеріалу на користь бруса правильний.

Як порахувати обсяг?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама