Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дерев'яний паркан (плетінка)

  1. Плетений паркан з дерева: переваги та види
  2. Плетений паркан з «фальш-стовпами»
  3. Плетений дерев'яний паркан з металевими стовпами
  4. Плетений паркан з дерева з цегляними стовпами
  5. Ціна на паркан з дерева (плетений)
  6. Установка плетеного паркану з дерева
  7. Інструменти і матеріали
  8. етапи робіт

Дерев'яний паркан (плетінка) - це міцне і естетичне огорожу. Такі споруди менш поширені, ніж аналоги з паркану або суцільні моделі, т. К. Зведення обходиться трохи дорожче.

Спочатку «плетінки» виготовлялися з виноградної лози або тонких гілок. Сьогодні сучасні технології дозволяють звести ефектну і привабливу конструкцію зі струганих дощок. Таке огорожа не тільки прикрасить територію ділянки, але і надійно захистить майно власника нерухомості.

Фотографія №1: дерев'яний паркан (плетінка)

Плетений паркан з дерева: переваги та види

Плетений паркан з дерева поєднує в собі:

  • надійність і довговічність, правильно оброблені елементи споруди довгий час будуть зберігати презентабельний зовнішній вигляд; огорожу прослужить не одне десятиліття;
  • екологічну чистоту, в процесі зведення можна використовувати тільки природні матеріали, штучними будуть тільки кріплення, фінішні покриття і стовпи;
  • ефектний зовнішній вигляд, споруди виглядають дуже красиво;
  • простоту монтажу, конструкції з металевими або дерев'яними опорами зводяться досить швидко;
  • низьку собівартість, установка плетених огорож, що не включає в себе будівництво монолітно-стрічкового фундаменту і цегляних стовпів обходиться недорого.

Крім цього, надійні, довговічні, екологічні і привабливі плетені паркани з дерева висотою від 3 м надійно захищають окреслені території.

Плетений паркан з «фальш-стовпами»

Плетений паркан з «фальш-стовпами» - вибір вірних традиціям власників нерухомості. Огородження виглядають так, як ніби вони виконані повністю з дерева. Якщо установка проведена за всіма правилами, а на опори і дошки нанесені захисні покриття, паркан прослужить покладений термін.

Необхідно буде лише періодично обробляти дерев'яні елементи.

Необхідно буде лише періодично обробляти дерев'яні елементи

Фотографія №2: плетений тин з дерев'яними стовпами

Плетений дерев'яний паркан з металевими стовпами

плетений дерев'яний паркан з металевими стовпами - це найпопулярніший різновид, т. К. Установка таких огорож обходиться найдешевше. Стовпами зазвичай служать профільні труби 60 * 60 мм.

Опори забиваються в землю і бетонуються точковим методом. За рахунок цього забезпечується високий рівень надійності. Періодичної обробки зажадають лише дерев'яні прольоти.

Періодичної обробки зажадають лише дерев'яні прольоти

Фотографія №3: плетений тин з дерева з металевими стовпами

Плетений паркан з дерева з цегляними стовпами

Плетені паркани з дерева з цегляними стовпами зустрічається найрідше. Такі конструкції мають найвищі експлуатаційні показники і говорять про статус і достатку власників нерухомості. Споруди виглядають дуже ефектно.

Зведення такого забору вимагає будівництва монолітно-стрічкового фундаменту і цегляних стовпів. Монтажні роботи займають довгий час і вимагають великих капіталовкладень. Виконати установку своїми силами практично неможливо.

Виконати установку своїми силами практично неможливо

Фотографія №4: плетений тин з дерева з цегляними стовпами

Ціна на паркан з дерева (плетений)

Ціна на паркан з дерева (плетений) залежить від:

  • виду огорожі (типу опор);
  • протяжності і висоти споруди;
  • необхідності установки і кількості додаткових конструкцій (воріт, хвірток та ін.);
  • використовуваної породи деревини;
  • якості фінішних покриттів.

Всі ці фактори впливають на вартість монтажних робіт. Не слід скупитися і нехтувати правилами установки. Помилки в процесі будівництва і застосування матеріалів низької якості можуть значно скоротити термін служби готового виробу.

Установка плетеного паркану з дерева

Розглянемо процес установки плетеного забору з металевими і дерев'яними стовпами, т. К. Ці види користуються найбільшою популярністю. Монтажні роботи можна виконати силами двох чоловік.

Слід відразу зазначити, що якщо ви не впевнені в своїх знаннях і уміннях, зверніться за допомогою до професіоналів. Вони зможуть правильно розрахувати необхідну кількість матеріалів, врахують всі особливості грунту на ділянці і зведуть надійне і довговічніше огорожу швидко і якісно. Ви отримаєте гарантію, заощадите гроші, час і нерви.

Якщо ви все ж хочете звести паркан самостійно, вивчіть розміщену нижче інструкцію.

Інструменти і матеріали

У процесі зведення плетеного забору не обійтися без:

  • струганих дощок;
  • опор (дерев'яних або металевих стовпів);
  • ємності з лопатою, піску, цементу, щебеню та води (для точкового бетонування профільних труб);
  • спеціальної просочення або розігрітого бітуму (для обробки дерев'яних опор);
  • дрилі;
  • рівня і схилів;
  • саморізів;
  • бурової установки;
  • мотузки і кілочків;
  • грунтовки і фінішних покриттів.

етапи робіт

  1. Розмітка ділянки. По периметру майбутнього огородження натягується мотузка. Кілочками різного розміру відзначаються місця розташування стовпів і проміжних вертикальних штакетин.

    Крок установки основних елементів в більшості випадків становить від 2,5 до 3 м. Відстань визначається таким чином, щоб обидва кінці дощок могли бути трохи заведені за стовпи. Проміжні штакетіни розташовуються всередині прольотів.

    Проміжні штакетіни розташовуються всередині прольотів

    Фотографія №5: розмітка ділянки

  2. Установка стовпів. За допомогою бурової установки викопуються отвори. Оптимальна глибина - 1,2 м. На дно засипається невеликий шар піску.

    • Якщо використовуються дерев'яні стовпи, то їх нижні частини необхідно обробити спеціальним просоченням або розігрітим бітумом. Після цього опори розміщуються в поглибленнях. Отвори засипаються сумішшю щебеню та піску і ретельно утрамбовували.

      Фотографія №6: установка дерев'яного стовпа

    • Металеві профільні труби забиваються в землю. Це надає конструкціям ідеальну жорсткість.

    Це надає конструкціям ідеальну жорсткість

    Фотографія №7: установка металевого стовпа

    Слід переконатися в тому, що опори стоять строго вертикально. Це дозволить уникнути проблем в процесі установки прольотів.

  3. Плетіння проміжних секцій. Дошки поступово одягаються зверху на опори і проміжні штакетіни і кріпляться до стовпів за допомогою саморізів. Між нижнім краєм забору і землею залишається просвіт в 100-150 мм.

    Зображення №1: схема плетіння секцій

  4. Фінішна обробка. Елементи готового плетеного забору можуть бути покриті:

    • оліфою;
    • емальованими фарбами;
    • лаками;
    • спеціальними просоченнями;
    • і іншими складами.

    Чим краще оброблені дерев'яні елементи, тим довше вони збережуть презентабельний зовнішній вигляд.

    Фотографія №7: приклад готового огородження

Як бачите, зведення плетеного забору - досить складна і копітка робота. Якщо ви хочете заощадити власні час і сили і уникнути можливих помилок, зверніться в надійну будівельну компанію з бездоганною репутацією.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама