Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Усадка будинків з клеєного бруса

Як відомо, при будівництві будинків необхідно витратити деякий час для усадки, яке може вимірюватися місяцями, а то й роками

Як відомо, при будівництві будинків необхідно витратити деякий час для усадки, яке може вимірюватися місяцями, а то й роками. Так, наприклад, для конструкції зі звичайних дерев'яних колод може знадобитися рік для того щоб продовжити роботу над будівництвом. Це робиться для того щоб конструкція простояла впродовж цілого року в різних погодних умовах. У деяких випадках цей факт впливає на економію коштів, так як замовнику не доводиться відразу ж оплачувати всі будівництво, так як це можна зробити поетапно. З іншого боку, якщо вже людина зважився на будівництво власного будинку або лазні, то в такому випадку він повинен бути готовий до витрат, та й до того ж цілком можливо, що йому не захочеться чекати цілий рік. З іншого боку, оцилиндрованні колоди значно програють в характеристиках клеєного бруса і тому поважаючий себе людина і хто хоче кращого результату швидше вибере саме другий варіант.

Завдяки спеціальній технології виробництва матеріал для клеєного бруса вже спочатку проходить ретельну просушку в спеціальних камерах, а це в свою чергу означає, що після зведення конструкції він не буде деформуватися. рівень усадки будинки з клеєного бруса може досягти всього 1% (максимум), що в цілому навіть і не буде помітно. Цей факт є одним з основних переваг даного матеріалу, з якого можна побудувати двоповерховий будинок всього за кілька місяців, а баню і зовсім не кілька тижнів!

Показники усадки, що є результатом проведених вимірювань, насправді не перевищують навіть 0,5% в самих різних умовах. Але при цьому виробники дають гарантію своїм замовникам, що рівень просідання не перевищить 1%, так як припускають таку можливість через різні зовнішніх умов, зокрема рівня вологості і типу грунту. Варто також відзначити, що після будівництва клеєний брус не схильний до розтріскування і деформації, так як ще на етапі будівництва матеріал наводиться в таку форму, який він буде мати ще довгі роки без можливості будь-яких змін. Він відрізняється високим рівнем міцності, надійності та довговічності, що було вже не раз доведено на практиці. Комусь може здатися, що будівництво будинку або лазні з клеєного бруса може виявитися дорогим задоволенням, але насправді всі ці витрати є цілком виправданими, так як навіть по події років господареві не доведеться переживати за реконструкцію і ремонт свого будинку, який буде вже спочатку підготовлений до різних умов експлуатації, чого не скажеш про менш міцні будинки з простої, необробленої і більш дешевої спочатку деревини.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама