Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Установка фундаменту для теплиці, яку підставу вибрати для побудови з бруса, віконних рам, покрокове будівництво фундаменту для теплиці з полікарбонату

  1. зміст:
  2. Навіщо теплиці потрібен фундамент
  3. Види фундаментів для теплиць
  4. стрічковий
  5. плитний
  6. Стовпчастий
  7. свайний
  8. Підведемо підсумки
  9. Фундамент для теплиці з полікарбонату - фото і покрокова інструкція
  10. робимо креслення
  11. вибираємо місце
  12. пристрій фундаменту
  13. Як встановити теплицю з полікарбонату на фундамент

фундамент для теплиці - це основа, яка забезпечить стійкість, цілісність, міцність споруди. Чи будуєте ви своїми руками або є можливість купити готову конструкцію і виконати самостійний монтаж на ділянці, майданчик повинен бути обладнана відповідно до специфіки споруди.

зміст:

У статті розповімо, навіщо потрібно підставу, який краще фундамент для теплиці з полікарбонату, скла, з каркасом з бруса, для металоконструкцій, легких будівель з дощок, плівки, старих віконних рам і т.д. І наведемо детальну покрокову інструкцію, як зробити фундамент під теплицю з полікарбонату своїми руками.

Навіщо теплиці потрібен фундамент

Підстава забезпечує надійність, безпеку і стаціонарність споруди. Але легкі споруди на ділянці носять тимчасовий характер, тому резонно виникає питання: а взагалі, в принципі потрібен фундамент під теплицю з полікарбонату або інших матеріалів і навіщо? Відповідь однозначна - потрібен, це база, яка виконує ряд важливих завдань:

  • фіксує тепличний каркас, утримує його при поривах вітру, сильних зливах, при затопленні ділянки і від пр. атмосферних сюрпризів;
  • ізолює конструкцію від зіткнення із землею, захищає матеріали від шкідливих впливів грунту, значно подовжує термін служби споруди;
  • допомагає зберегти усередині до 10% тепла, сприяє сприятливому мікроклімату і заощадити на обігріві;
  • перешкоджає проникненню всередину теплиці туману, холодним потокам повітря;
  • допомагає захистити конструкцію і урожай від шкідливих комах і гризунів.

Як зробити фундамент для теплиці своїми руками, фото легкої споруди на стрічці

Види фундаментів для теплиць

Всього існує 4 типи фундаментів і кожен з них може бути облаштований під теплицю:

  • стрічковий;
  • стовпчастий;
  • фундамент;
  • плитний.

Вибір підстави залежить від специфіки грунту на ділянці, його рельєфних особливостей, масштабності споруди, кліматичних умов в регіоні і мн. ін. Далі поговоримо докладно про кожен вид фундаменту під теплицю і матеріалах для його пристрою.

стрічковий

Стрічковий фундамент - найбільш затребувана база майже для всіх видів будівель. За принципом зведення, це може бути:

  • незаглиблений - лежить на твердому грунті, досить зняти верхній, родючий шар, зазвичай виконує роль ростверку для пальових фундаментів;
  • мелкозаглубленний - укладається в траншею глибиною 700-800 мм, на спеціально підготовлену подушку, такий пристрій не бажано, якщо на ділянці високі грунтові води;
  • заглиблений - утапливается на 200-400 мм нижче рівня промерзання грунту, цей параметр індивідуальний, залежить від регіону, середній показник 1200-1400 мм, точну інформації можна подивитися по таблиці.

До відома: Не будемо заглиблюватися в технічні нюанси, але при влаштуванні стрічкового фундаменту важливо дотримуватися правила: в поперечному перерізі висота повинна бути більше ширини (товщини), а загальна довжина конструкції виконується в пропорції 1,5-2: 1 до її ширині.

Фундамент для теплиці з цегли , Схема пристрою правильного підстави

Оптимальне співвідношення, глибини і висоти: 700: 300-400 мм. Перед тим як зробити фундамент під теплицю, необхідно визначитися з матеріалами для стрічки:

  • Монолітно-бетонна, що складається з армуючого каркаса і залитий розчином.
  • Підстава зі спеціальних готових бетонних блоків , Пов'язаних між собою арматурою.
  • Бутового споруда з каміння і глини.
  • Стрічка з цегли, піноблоків, бажано все-таки залити монолітно-бетонну основу, на ньому вибудовувати цоколь.
  • Конструкція з підручних матеріалів: товстого бруса, пляшок, полін і т.д.

Незаглиблений фундамент для теплиці з полікарбонату, з бруса на бетонних підставках

Корисно знати: Швидше і дешевше зробити фундамент під теплицю з бруса своїми руками. але дерево погано переносить фізико-хімічні та біологічні впливу, в грунті насичується вологою, з'являється грибок, ознаки гниття. Щоб продовжити термін служби, фундамент для теплиці з бруса краще влаштовувати з твердих порід дерева, наприклад, модрини, каркас обов'язково просочити захисними складами, покрити бітумною мастикою, машинним маслом, обклеїти руберойдом.

Один з недорогих способів, на що поставити теплицю з полікарбонату

плитний

Плитний фундамент - міцне, надійне підгрунтя для будівництва на ділянках з високими грунтовими водами і нестабільним грунтом, піраміди в пісках мають саме таку базу. Теплицю можна встановити на плиті двох різновидів:

  • Плаваюча - бетонна площадка лежить майже на поверхні.
  • Підстава з ребрами жорсткості - комбінована конструкція з бетонних стрічок, зверху до них прив'язана монолітна плита. Якщо стрічковий фундамент повинен обов'язково замикатися по контуру, то в разі плити - це вимога відсутня.

Для організації плити викопується котлован глибиною 300-700 мм, на дно вкладається піщано-щебенева подушка, вкривається геотекстилем, руберойдом, це допомагає уникнути замулювання. Оптимальна товщина фундаменту залежить від передбачуваних навантажень: для госпбудівель і легких парників - 100 мм, для великих стаціонарних теплиць, розрахованих і на зимовий період, 200-250 мм.

Як правило, роблять плитний фундамент під теплицю з бетону, але можуть використовуватися покришки, наповнені землею та інші підручні матеріали.

Схема облаштування плитного підстави

Стовпчастий

Стовпчастий фундамент - це простий, недорогий, швидкий спосіб влаштувати підставу. Стовпи заглиблюються на 700-800 мм, для невеликих будівель може бути і не втоплений в грунт. Оптимальна відстань між стовпами 1,5-2,0 м.

Стовпчастий фундамент для теплиці можна зробити з матеріалів:

  • Кладка цегли, бутового каменю.
  • Використовувати готові Т-образні бетонні стовпи.
  • Встановити, армувати і залити розчином металеві, азбестові, руберойдові труби.
  • Для організації незаглибленного стовпчастого фундаменту підійдуть піноблоки, плоскі бутові камені, навіть дерев'яні пеньки.

Схема пристрою стовпів

Істотний недолік стовпчастого фундаменту для теплиці - зазор між рівнем землі і підставою споруди, через який всередину потрапляє холод. Такі умови суперечать функціоналу споруди, тому периметр слід утеплити: зробити цегляну обв'язку, зашити дошками і т.д.

Фундамент для теплиці з піноблоків, високу підставу вбереже брус від шкідливих впливів

свайний

Фундамент палі - ідеальне рішення для будівництва теплиці на болотистому або нерівному ділянці. Влаштовується нижче за рівень промерзання грунту на 200-300 мм. Є 2 типу паль:

  • забивні - труби, шпали, швелер;
  • гвинтові - стовпи, оснащені лопатями, які занурюються в землю круговими рухами за допомогою бура або спецтехніки.

Важливо: Свайний тип підстави не вимагає бетонних робіт, час на монтаж фундаменту витрачається значно менше, ніж на інші види, але своїми руками закрутити опори строго вертикально дуже складно, тому рекомендується скористатися послугами фахівців. Якщо ви робите фундамент палі під теплицю самостійно, при порушенні геометрії опори слід витягнути і закрутити в іншому місці.

Оптимальна установка паль 1,5 - 2,0 м один від одного. Після монтажу верхні оголовки відпилюються за розміром і зв'язуються ростверком, який і забезпечує цілісність і міцність конструкції. Ростверк може бути з бруса, шпал або монолітно-бетонний.

Організація пальового фундаменту для теплиці з монолітно-бетонних ростверком

Підведемо підсумки

Якщо вибирати підстави під скляні конструкції, плівкові будови, базу під спорудження зі старих віконних рам, готові збірні металоконструкції, фундамент під теплицю з полікарбонату, який краще з певною упевненістю сказати неможливо. Слід спиратися на геодезичні дослідження, якість грунту, розміри і матеріали, від них залежить вага споруди, кліматичні умови.

Для капітальних теплих будівель рекомендується виготовити стрічковий фундамент - це варіант придатний практично для всіх умов. Тимчасові і легкі теплиці, при прагненні заощадити, можна сміливо встановлювати на точкове стовпчасті підставу.

Внутрішній устрій стрічкової бази для теплиці

Фундамент для теплиці з полікарбонату - фото і покрокова інструкція

Будемо влаштовувати стрічковий фундамент під теплицю, розмір 3 * 6 м, з високим цоколем з цегли і утепленням по периметру.

робимо креслення

Перед будівництвом теплиці слід вибрати проект або зробити креслення своїми руками, із зазначенням розмірів і основних вузлів конструкції. Тут же визначаються матеріали, їх кількість, основні етапи робіт. Краще скористатися типовим проектом і адаптувати його під власні умови.

Типовий ергономічний проект теплиці

вибираємо місце

Вибір місця залежить від індивідуальних особливостей ділянки. Теплицю краще будувати з південної і максимально безвітряної боку, за будинком. Розчищаємо майданчик від сміття, коренів дерев, бур'янів. Огороджувати периметр кілочками, натягуємо мотузку, перевіряємо геометрію. Діагоналі повинні бути рівні. Знімаємо верхній, м'який шар грунту.

пристрій фундаменту

Викопуємо по периметру траншею глибиною 800 мм. Дно вирівнюємо. Застеляємо руберойдом на 2 шари, можна прокласти геотекстиль. Засипаємо щебінь, піщаник, шари по 100-200 мм, трамбуємо подушку.

Встановлюємо армирующий каркас. Буде два горизонтальних пояса, по два паралельних прута в кожному, вертикальні зв'язки через кожні 300-500 мм. Арматура рифлена, з поперечним перерізом 8-12 мм. Укладаємо на дно камінці, висотою 50 мм, або підставки.

Кладемо 2 нижніх горизонтальних прута, відстань між ними 200 мм, прокладаємо гладкі тонкі прути перпендикулярно для кращого збереження форми каркаса. На кутах арматуру загинаємо на суміжну сторону, з заходами 500 мм і більше. Так само в іншого боку, виходить подвійний перехлест для посилення конструкції. Забиваємо вертикальні прути, пов'язуємо деталі дротом. Монтуємо таким же чином верхній горизонтальний пояс.

Як правильно в'язати арматуру

Відстань між горизонтальними поясами залежить від висоти фундаменту для теплиці. Якщо стрічка по висоті 400 мм, значить між верхніми і нижніми прутами має бути відстань 300 мм, +50 мм на бетонний шар з кожного боку. Ширина розраховується так само, якщо загальний розмір 300 мм, значить каркас 200 мм. Не забувайте, висота обов'язково повинна бути більше ширини стрічки.

Встановлюємо в траншею опалубку, це можуть бути збиті щити з дошки, вологостійкої фанери, пластикові міцні панелі. Для правильної геометрії робимо зв'язку з верху обрешітки брусками, а з зовнішнього боку встановлюємо розпірки, вони утримають конструкцію при заливці бетоном.

До відома: Щоб максимально зберегти тепло в теплиці, убезпечити будова від шкідливих впливів, висота фундаменту повинна бути розрахована таким чином, щоб він на 1/3 височів над рівнем землі.

Стрічку слід заливати одномоментно, щоб не утворилося швів і містків холоду. Пропорції розчину для фундаменту під теплицю: цемент (сполучна) - 1 частина, пісок - 3 частини, щебінь, фракція до 40 мм (краще 10-20 мм) 4-5 частин, вода 4-5 частин, до консистенції густої сметани. Спочатку ретельно перемішуються сухі компоненти, потім додається вода.

На фото, як правильно залити підставу для теплиці з полікарбонату своїми руками

У обрешітку заливаємо суміш, трамбуємо, видаляємо повітря. Бульбашки в застиглому бетоні призведуть до руйнування. Розчину необхідно затвердіти, до повного становлення - 4 тижні, тільки потім навантажувати фундамент.

Прибираємо опалубку, проклеюємо боки руберойдом або обмащуємо бітумною мастикою на 2 шари, зверху кріпимо листи пінопласту, можна замовити утеплення - напилення ППУ. Зверху листи закриваємо 2 шарами руберойду, шви внахлест по 100-200 мм, герметизируем скотчем, зварює паяльною лампою. Робимо зворотну засипку грунту. Для горизонтальної гідроізоляції поверх фундаменту під теплицю укладається руберойд.

Як встановити теплицю з полікарбонату на фундамент

По свіжому бетоні в центр стрічки, по кутах і через кожен метр рекомендується встановити і випустити назовні арматуру для металоконструкцій або спеціальні куточки з привареними анкерами, для кріплення брусків, до них і буде кріпиться каркас теплиці . Якщо заставні не були передбачені в процесі заливки фундаменту під теплицю, то каркас можна фіксувати анкерними болтами.

Спосіб кріплення каркаса до фундаменту

Установка теплиці з полікарбонату на фундамент має ще один важливий етап: щоб уникнути протягів, полою, вимерзання, щілину, що утворилася при примиканні підстави теплиці до фундаменту, закладають еластичними герметиками, укладають в зазор прокладку з гумовими краями. Це особливо важливо, якщо конструкція утеплена і в ній планується вирощувати урожай круглий рік. Облаштовуючи зимову теплицю не забудьте про додаткове освітлення та опалення.

загрузка ... загрузка ... загрузка ... Схожі статті

  • Інструкції, як встановити теплицю з полікарбонату своїми руками, фото поетапної побудови та встановлення каркасу, поради, на що встановити теплицю з полікарбонату

    Установка теплиці з полікарбонату своїми руками на ділянці дозволяє виростити свій екологічно чистий урожай - це набагато безпечніше овочів з ринку, Установка теплиці з полікарбонату своїми руками на ділянці дозволяє виростити свій екологічно чистий урожай - це набагато безпечніше овочів з ринку, ...

  • Як зробити фундамент для теплиці з бруса своїми руками: способи обробки, вибір кріплень, а також поради по монтажу теплиці на брус з відео інструкцією

    Встановлювати теплицю на грунт - не практично, каркас швидко почне псується під впливом агресивного середовища, влаштовувати стрічкове, свайне, Встановлювати теплицю на грунт - не практично, каркас швидко почне псується під впливом агресивного середовища, влаштовувати стрічкове, свайне, ...

  • Будівництво теплиць своїми руками: вибір проекту, креслення і матеріалів, а також будівництво теплиці з полікарбонату своїми руками, відео інструкції

    Будівництво теплиць, парників на присадибній ділянці - запорука рясного врожаю з ранньої весни до заморозків Будівництво теплиць, парників на присадибній ділянці - запорука рясного врожаю з ранньої весни до заморозків. Ніхто не буде сперечатися, що, вирощені ...

Але легкі споруди на ділянці носять тимчасовий характер, тому резонно виникає питання: а взагалі, в принципі потрібен фундамент під теплицю з полікарбонату або інших матеріалів і навіщо?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама