Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Опалювальні печі для дачі

  1. Як вибрати піч для дачі
  2. Які бувають види опалювальних печей для дачі
  3. Види дров'яних печей
  4. Опалювально-варильні печі
  5. Печі-каміни

Багато районів нашої країни не мають можливості проведення газу. Тому найдоступнішим видом опалення для заміських будинків або дач є дров'яне. таке опалення доступно кожному, до того ж воно економічне. Різновидів дров'яних печей велике безліч. У нашій статті розглянемо докладніше всі види таких опалювальних приладів.

опалення

зміст:

1. Як вибрати піч для дачі
2. Які бувають види опалювальних печей для дачі
3. Види дров'яних печей
4. Опалювально-варильні печі
5. Печі-каміни

Як вибрати піч для дачі

Звичайно, піч, як і будь-яке інше обладнання повинно максимально відповідати бажанням і вимогам власника. При покупці необхідно звернути увагу не тільки на вигляд печі, але і на технічні характеристики:

  • При виборі слід врахувати, яку площу приміщення може опалювати дане обладнання.
  • Великим плюсом буде для варки поверхня печі. Зручно готувати на такій плиті в холодну пору року. Бувають плити різних розмірів, раціональніше вибрати більший варіант для приготування кількох страв.
  • Якщо ви плануєте готувати їжу в печі, то слід звернути увагу на висоту печі для комфортного приготування їжі.
  • Якщо ваш будинок невеликого розміру, то вибирати варто компактну піч, яку з легкістю можна помістити в вашому приміщенні. А також при установці печі не варто забувати про вихід труби, яка не може стикатися з перекриттям або кроквами.
  • Якщо у вас відсутня електрика або бувають часті проблеми з ним, то відмінним варіантом буде піч зі скляними дверцятами. Таким чином, вона може виступати в ролі каміна і освітлювати приміщення в разі відсутності електроенергії.
  • Трубу слід розташовувати в залежності від її виведення назовні. Можливо, вивести димохідну трубу через дах або ж стіну будинку.

Які бувають види опалювальних печей для дачі

Для опалення приміщення виділяють кілька видів дров'яних печей. Найбільш затребуваною є так звана піч-голландка.

У ній виділяють кілька позитивних моментів:

  • Зручна форма печі. Вона може бути тільки прямокутної;
  • Велика топка і відсутність колосників і піддувал;
  • Так як піч має три підйомних і три опускних каналу, які розташовані один над одним, то гази будуть рухатися послідовно по каналах і виходити з печі.

До недоліків можна віднести:

  • Через малого надходження кисню дрова не можуть активно згоряти. Кисень надходить тільки через дверцята топки.

Не менш популярними є печі довгого горіння, які називаються Булерьян.

Переваги печей Булерьян:

  1. Маленький витрата палива, простота використання і легкість установки.
  2. За допомогою системи воздуховодов можна розподілити рівномірно тепло в різних приміщеннях. Нагрівання будинку відбувається досить-таки швидко.
  3. При одноразової закладці дров, така піч може обігрівати приміщення протягом 12 годин.
  4. Висока ККД, яке становить майже 80%.

недоліки:

  1. Печі Булер'ян можуть працювати тільки на дровах.
  2. Приміщення для установки такої печі повинно бути великим. Так як розміщення обладнання вимагає багато місця. До стіни або меблів має дотримуватися відстань рівне 1 метру.
  3. Димохідну трубу слід утеплювати в незалежності від матеріалу, з якого вона виготовлена. Можливим варіантом, при якому піч не доведеться встановлювати посередині кімнати, є, обшив її металевими листами. Таким чином, піч буде безпечна.
  4. В будь-які погодні умови такі печі сильно димлять. Димохідну трубу слід встановлювати на відстань понад 3 м верху печі.
  5. Налагодити роботу печі не дуже легко, тому краще довірити цю справу професіоналові. Якщо ж ви вирішите налаштувати положення заслінки і піддувала самостійно, можливо погіршення роботи печі. Піч при одній закладці буде працювати менше годин, ніж при правильному налаштуванні.
  6. Через високу температуру печі в окремих ділянках, може виникнути горіння пилу. Піч може досягати температуру рівній 120 °.

Види дров'яних печей

Печі можна розділити за функціями і принципом роботи. Розглянемо докладно типи дров'яних печей:

Опалювально-варильні печі - обладнання, яке не тільки опалює приміщення, але і дає можливість приготування їжі. Такий вид опалювального обладнання дуже зручний. Не варто замислюватися про покупку електричної плити або привозу газового балона. А також такий варіант дозволяє економити. Вам не потрібно витрачати на приготування їжі свої кошти. При згорянні дров для варки поверхня нагрівається і можна приступати до приготування їжі без додаткових витрат.

При згорянні дров для варки поверхня нагрівається і можна приступати до приготування їжі без додаткових витрат

Опалювальні печі мають невеликі розміри і прості в монтажі. Такі печі оснащені функцією обігріву приміщення. Вони довго зберігають тепло і швидко опалюють будинок.

Піч-камін. Така піч добре обігріває приміщення і відмінно вписується в будь-який інтер'єр будинку. А також в каміні можна приготувати їжу.

Опалювально-варильні печі

Найвигіднішими і популярним варіантом є опалювально-варильна піч. Для будинку з площею 60 м2 відмінно підійде піч-шведка. Вона стала досить популярною останнім часом. Вона має невеликі розміри, на ній зручно готувати їжу, а також вона вимагає невелика кількість дров. Ще в такій печі можна розташувати сушку для одягу, але ж цього так не вистачає в дачному будинку. Єдиним мінусом такої печі є невелика тепловіддача.

Багато хто до цих пір віддають перевагу російським печей. Такий варіант практичний і багатофункціональний. Такі печі опалюють приміщення, мають лежанку, на якій так приємно полежати в холодні зимові дні. А також в такій печі можна приготувати їжу і навіть висушити одяг. Найголовнішим недоліком такої печі є велике споживання дров. А також розтопити російську піч не дуже легко, за процесом готування їжі не завжди можна спостерігати.

Печі-каміни

До печей і камінів можна одночасно віднести каміни-моноблоки. Тому була створена окрема група печей-камінів.

Такі печі мають жаростойкое скло замість чавунних дверцятами. Тому стежити за полум'ям дуже легко. Така дверцята нагадує камін. За внутрішнім пристроїв і характеристика такі печі більше схожі на каміни. Пов'язано це з відсутністю вигинів на всьому пусти руху газів.

У нових печах-камінах можна вибрати робочий режим. Конвекція - це основний спосіб теплопередачі для печей-камінів.

При звичайному режимі можна дивитися за полум'ям. А в режимі тривалого горіння відбувається система, при якій обмежується подача повітря. При майже повному закритті заслінки, дрова будуть тліти, а не горіти. У такій ситуації горіти дрова при одній закладки будуть близько 7 годин. У робочому режимі такі печі працюють з закритими дверцятами.

Читайте також:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама