Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

3D-паркани: види, особливості вибору та монтажу

  1. Що таке 3D-сітка для огорожі Найчастіше поняття «3D-паркан» відноситься саме до огорожі з сітки гіттер,...
  2. Зварений паркан 3D: плюси і мінуси
  3. Комплектація зварних 3D-парканів
  4. Інші види 3D-парканів
  5. дерев'яні паркани
  6. металеві паркани
  7. Установка 3D-паркану зі стійками
  8. Забивання стійок в землю
  9. Повний бетонування
  10. часткове бетонування
  11. Установка стовпів без заливки бетоном
  12. Саморобні опори для парканів
  13. Каркас під евроштакетнік або профнастил
  14. Кріплення 3D-сітки до стовпів
  15. Установка дерев'яних парканів
  16. Рецепт шведської фарби
  17. кріплення профнастилу
  18. кріплення евроштакетніка
  19. Ціни на 3D-паркани
  20. Виробники 3D-парканів

Що таке 3D-сітка для огорожі

Найчастіше поняття «3D-паркан» відноситься саме до огорожі з сітки гіттер, або gitter, що в перекладі з німецької означає «грати». По міцності конструкції близькі до кованих, але вартість їх набагато менше.

Об'ємний ефект досягається за рахунок надання прутів вигинів в формі англійської літери V, які можуть розташовуватися вгорі, внизу і / або посередині секції. Ці «хвилі» ще називають ребрами жорсткості.

Оптимальний діаметр сталевих прутів - 4-8 мм. Буває і 3 мм, але надійність всієї споруди буде сильно кульгати. Прути перетинаються і утворюють осередки, найчастіше їх роблять прямокутними, розміром 5 на 20 см або 5 на 10 см. Зустрічаються паркани і з нестандартними за формою осередками - у вигляді ромбів, трапецій, квадратів.

Зварений 3D-паркан: нюанси виробництва

Найякісніші вироби виходять, коли метал покривають трьома шарами захисних засобів. Після зварювання полотно проходить кілька етапів очищення. Потім наносять цинк (мінімум 80 г / м), який оберігає матеріал від іржі.

Слідом йде нанокераміка - для додаткового захисту від корозії і впливів зовнішнього середовища (наприклад, від температурних крайнощів і УФ-променів).

І, нарешті, ПВХ або полімерно-порошкова фарба (від 100 мікрон), куди занурюють сітку. Фінішне покриття надає виробу декоративний вигляд і оберігає його від відколів, подряпин і інших пошкоджень, оскільки полімер має здатність пом'якшувати жорстке вплив ззовні.

Втім, є і економ-варіанти 3D-парканів без фарбування, просто покриті шаром цинку. Їх роблять по-різному: іноді спочатку оцинковують окремі прути, а потім зварюють, а іноді, навпаки, спочатку зварюють і після цього оцинковують. Такі огорожі теж виходять досить довговічними.

Найменш «живучі» панелі - нічим не оброблені. Їх можна пофарбувати самому після установки забору , Щоб загальмувати процес окислення металу.

Але фабричне покриття, тим більше багатошарове, це все ж не замінить. Нагадаємо, стрижні з'єднані методом контактного зварювання, мають багато горизонтальних перемичок, які підвищують міцність огорожі. Але в той же час зварні точки - це слабке місце будь-якого металевого виробу, і сітка гіттер - не виняток. Майстри на підприємствах обробляють їх антикорозійними покриттями особливо ретельно.

Щоб не купити товар кустарного виробництва, краще не покладатися на картинки з інтернету, а самому відвідати склад. Там попросіть сертифікати на продукцію.

Представлені зразки фахівці радять не тільки оглянути, але й пошкребти їх ножем. Так ви визначите товщину покриття ПВХ. У підробках часто використовують прути меншого діаметру, ніж потрібно, а потрібну товщину виробу додає великий шар полімерної фарби.

Які ще є невідповідності технології виробництва? Порушується процес цинкування сировини і нанесення полімеру, а іноді воно і зовсім покривається фарбою без попереднього цинкування. Осередки можуть бути більшими заводських, а їх кількість - менше, що впливає на міцність усього паркану.

Зварений паркан 3D: плюси і мінуси

ПеревагиНедоліки

Стильний зовнішній вигляд в порівнянні з багатьма іншими видами металевих огорож, особливо недорогих. Паркани з гіттера не пробачать порушень технології монтажу: можуть швидко покоситися і покритися корозією. Безліч кольорів і конфігурацій. Єврозабори легкі по вазі, тому їх легко транспортувати і монтувати без залучення фахівців. Вони зносостійкі, адже для додання конструкції більшої жорсткості вертикальні прути з'єднані горизонтальними стрижнями. Довгий термін служби. Виробники заявляють мінімум про 20 років і підкреслюють, що сертифіковані огорожі при правильній експлуатації не втрачають своїх візуальних і якісних характеристик 60 років і більше. 3D-паркани не перекривають огляд ділянки, візуально розширюють його і не блокують вентиляцію і надходження сонячного світла рослинам. При цьому витримують сильну вітрове навантаження: потоки повітря проходять крізь сітку і не чинять тиск на неї.

Комплектація зварних 3D-парканів

У продаж вироби надходять у вигляді готових для монтажу секцій заввишки 1,3 м, 1,5 м, 1,7 м, 2,03 м або 2,4, м і шириною 2,5 і 3 м.

У комплекті йдуть опорні стовпи і кріпильні деталі (хомути і скоби). Можна доповнити кріплення відривний гайкою і антивандальним болтом, позбавленим гострих граней і виступів, зате мають напівкруглу капелюшок. Після установки даних кріплень розібрати паркан допоможе тільки болгарка.

Фото: Instagram zabortorg1

Стовпи виготовляють аналогічним методом, що і сітку для огорожі, і проходять вони ті ж самі етапи обробки від корозії. Опори бувають круглого або квадратного перетину 60 на 40 мм, 60 на 60 мм, 80 на 80 мм. Усередині порожнисті, товщина стінок - в межах 3,5 мм. У металі є отвори - вони необхідні для фіксації гіттера.

Фото: Instagram zabortorg1

Верхні і нижні торці опор закривають заглушками, завдяки цьому всередину не потрапить ні волога, ні бруд.

Фото: Instagram park3d

Стовпи бувають різними по конфігурації. Ті, які призначені для бетонування, мають подовжену нижню частину. А у тих, що можна встановлювати на стрічковий фундамент , Бетон, асфальт і інші тверді поверхні, внизу приварене плоска підстава, яке називається фланець.

Інші види 3D-парканів

По суті, будь-яка опукле огорожу можна вважати тривимірним. Такі паркани роблять не тільки з сітки, а й з металу, дерева.

дерев'яні паркани

З цього матеріалу можна створювати найхимерніші конструкції, «граючи» з їх зовнішнім виглядом. Для роботи використовують щільну деревину хорошої якості. Це може бути сосна, дуб, ясен, осика, вільха, шовковиця, сибірська модрина. Цікаво, що остання з перерахованих порід не боїться головного ворога дерева - вологи. Навпаки, від води вона стає тільки міцніше.

металеві паркани

Їх найчастіше роблять з листів профнастилу.

Їх найчастіше роблять з листів профнастилу

Фото: Instagram hopper.ufa

Або ж з цього матеріалу нарізають вузькі штакетіни шириною 8-11 см і заввишки від 50 см до 3 м. Такий паркан отримав назву евроштакетнік.

Фото: Instagram centrzaborov.ru

Виробники заявляють, що їх вироби з профнастилу (неважливо, рейки це або цілісні листи) здатні служити не менше 50 років завдяки спеціальній обробці. Вона, як і в випадку з гіттер-сіткою, багатошарова. На сталь наносять цинк, антикорозійне покриття, ґрунтовку і кольоровий полімерний шар. Фарбують готовий виріб іноді з двох сторін, а іноді тільки з лицьової - для здешевлення.

Металеві листи і планки випускають як з обробленим верхнім краєм, так і з гострим. Останній варіант небажаний для низьких огорож - можна поранитися.

Також при покупці евроштакетніка потрібно враховувати, що окремі рейки можуть робити індивідуально і проганяти потім через прокатний верстат, усуваючи щербини по краях. А можуть нарізати їх з цілісного листа профнастилу і не проводити машинну обробку. Ціна виходить нижче, а зовнішній вигляд - гірше.

Установка 3D-паркану зі стійками

Послідовність дій:

  • Розчищення і завмер ділянки.
  • Вирівнювання території, якщо є перепад висот.
  • Визначення типу грунту.
  • Розмітка ділянки по всьому периметру, щоб визначити місця опорних стійок.

Якщо обраний паркан із сітки, то ширина прольотів залежить від розміру готових секцій. Якщо збираєте огорожу з дерева або металу, потрібно враховувати вагу матеріалу. Чим він більший, тим ближче повинні розташовуватися стійки.

Далі процес роботи залежить від типу опорних стовпів. Почнемо зі стійок, які потрібно занурювати в землю.

Їх можна забивати в ґрунт, можна вставляти в заздалегідь підготовлені лунки і бетонувати повністю або частково, а можна фіксувати методом бутованія. У будь-якому випадку під землю йде нижня частина стовпа довжиною не менше 1 метра.

Забивання стійок в землю

Здійснюється за допомогою кувалди. Щоб все стовпи розташовувалися рівно, потрібно за допомогою рулетки і рівня ідеально виставити опори по кутах ділянки, натягнути вгорі і внизу мотузку і по ній орієнтуватися.

Щоб не пошкодити метал молотком, під час забивання краще використовувати підкладку - нею може виступати товста дошка.

Повний бетонування

Такий метод хороший для легких піщаних грунтів.

Ручним або автоматичним буром під прямим кутом в землі «свердлять» отвори, рівні діаметру стовпа, і глибиною не менше півметра. А якщо грунт занадто сипучий, рухливий або підтоплюється водою - 1,5 м і навіть 1,7 м.

У самому крайньому випадку можна скористатися лопатою, але зробити нею підходять за розміром і формою круглі ямки, звичайно, не вдасться. Однак на ділянках, де багато коренів дерев або каменів, одним буром все одно не обійтися: доведеться поєднувати його і лопату.

Ями під стовпи засипають невеликим шаром піску і проливають водою - це потрібно для гарної утрамбовки.

Тепер підійшла черга установки стовпів і заливки розчином. Підтримуємо кожен стовп розпірками.

Потрібно почекати мінімум добу, а краще кілька днів, поки бетон схопиться, і тільки потім починати монтаж секцій, воріт, хвірток. Знімати відразу розпірки не обов'язково - нехай краще постоять близько тижня.

часткове бетонування

Глибина лунки становить 50 см. Плюс ще на півметра стовп вручну вбивають в землю, як описано вище. Верхню частину опори заливають бетоном.

Можна зробити і по-іншому. Викопати лунку в 1 м, половину засипати землею, решта забетонувати.

В обох випадках розчин не забуваємо протикати металевими прутами, щоб вигнати повітря. Тоді він стане міцніше.

Установка стовпів без заливки бетоном

Перший спосіб: з використанням гвинтових паль , Які вкручуються в грунт подібно саморізами на глибину 1,5 м. На ці палі кріплять болтами стовпи, що мають внизу фланець, або приварюють їх (місця зварювання потім додатково обробляють від корозії). Це найшвидший, але і найдорожчий варіант.

Другий: свердління буром лунок глибиною не менше метра. Далі встановлюють стовпи і проводять забутовки: поетапно насипають в отвори суміш щебеню і витягнутого грунту, кожен шар змочують водою. Цей спосіб підходить для невисоких огорож на рухливих і підтоплюються грунтах.

Також можливий монтаж покупних металевих опор на фланці, якщо є стрічковий фундамент або паркан буде стояти прямо на асфальті.

Також можливий монтаж покупних металевих опор на фланці, якщо є стрічковий фундамент або паркан буде стояти прямо на асфальті

Фото: Instagram 3d_zabor_mirex72

Для фіксації до твердого основи використовують анкерні болти.

Один з варіантів якісної установки забірних стовпів представлений на відео.

Саморобні опори для парканів

Якщо ви виготовляєте металеві стійки під паркан своїми руками, їх параметри будуть аналогічні описаним вище: товщина профільної труби приблизно 60 на 60 або 80 на 80 мм, стінки - близько 4 мм, висота дорівнює бажаної висоті огорожі. Плюс потрібно враховувати довжину нижньої частини, яка йде під землю - метр або більше.

Для дерев'яних стовпів беруть квадратні або круглі бруси з поперечним розміром до 100 мм, якщо висота огорожі не перевищить 2 м. А якщо вона більше, діаметр стійок потрібно пропорційно збільшити на 25-30%.

Нижні частини стовпів, які будуть в землі, варто обробити розігрітим бітумом. Це стосується як дерев'яних, так і металевих опор.

Це стосується як дерев'яних, так і металевих опор

Фото: Instagram mos.zabozy

Каркас під евроштакетнік або профнастил

На відміну від сітки гіттер, в даному випадку одними тільки вертикальними стійками не обійтися. Потрібні ще поперечні лаги зверху і знизу. А якщо паркан вище 2 м, то і посередині. Ці поперечини будуть надійно фіксувати металевий лист і планку паркану. Дерев'яні лаги не підходять, так як в місцях кріплення деревина може гнити. Найкраще брати квадратні труби розміром 40х40х2 мм.

Найкраще брати квадратні труби розміром 40х40х2 мм

Фото: Instagram rsk_gsc66

У продажу також є готові опори. Їх випускають вже з заглушками від попадання вологи і отворами, через які можна кріпити профнастил.

Після установки стовпів на них кріпляться лаги. Якщо застосовувався метод бетонування, потрібно чекати повного висихання розчину, щоб паркан не повело в сторону.

На території, що має ухил, лаги потрібно встановлювати зі зміщенням (як на фото).

Фото: Instagram cleaning_sochi

Коли каркас готовий, його покривають антикорозійним засобом.

Кріплення 3D-сітки до стовпів

Сітку небажано приварювати, оскільки тоді місця з'єднання доведеться додатково обробляти від іржі, і все одно це не забезпечить 100% -ного захисту.

Сітку небажано приварювати, оскільки тоді місця з'єднання доведеться додатково обробляти від іржі, і все одно це не забезпечить 100% -ного захисту

Фото: Instagram zabor_fensisstroy

Ще використовують скоби, для яких в стовпах свердлять отвори, потім вставляють болти і стягують елементи кріплення. Це теж не найкращий вихід, адже знову-таки пошкоджується метал.

Краще взяти хомути. Вони охоплюють опору з двох сторін і стягуються болтами, а матеріал залишається цілим і неушкодженим.

Все, паркан встановлений. Правда, комусь може не сподобатися те, що ділянку повністю проглядається з вулиці. В цьому випадку потрібно робити вибір на користь іншого огорожі або садити по периметру високі в'юнкі рослини, здатні наглухо заплести сітку.

Фото: Instagram bona_trade

А можна зробити комбінований паркан з профнастилу і 3D-сітки. Він дозволяє дотримати приватність по периметру і зберегти простір в іншій частині двору.

Фото: Instagram mos.zabozy

Установка дерев'яних парканів

Для них використовують дерев'яні і металеві стовпи, які закопують в землю або кріплять до заздалегідь забетонованих підставкам.

Весь матеріал - і парканні щити, і опори - обробляють захисними засобами від руйнівного впливу мікроорганізмів, вологи, повітря.

Зверху можна пройтися шведської фарбою, якщо конструкція повністю дерев'яна. Це засіб має декоративний ефект, хоча і не схоже на фарбу в звичному розумінні. Швидше, це консервант для дерева.

Рецепт шведської фарби

На 8 л готового продукту потрібно взяти 4 л води, довести її до кипіння, додати 300 г залізного купоросу і 200 г солі. Розмішуємо, поки все не розчиниться.
Доводимо до кипіння (і попутно змішуємо міксером для дрилі ще 400 г борошна з 2,5 л холодної води). Після закипання тонкою цівкою вливаємо в розчин борошно з водою і помішувати міксером. З появою перших бульбашок, доливаємо ще трохи води, додаємо будь-який сухий щелочеустойчівий пігмент. Ще трохи чекаємо, коли суміш починає «рухатися», додаємо 300 г натуральної оліфи (алкидную лити не можна, може спалахнути). Через кілька хвилин помішування вимикаємо.

Суміш виходить непривабливою, але за запевненнями майстрів вона здатна захищати паркан від руйнування протягом 15 років. Зверху можна покрити поверхню будь-якої звичайної фарбою.

До стовпів приєднують поперечні поперечини, тільки меншого перетину, ніж опори. До них і потрібно прибивати / прикручувати планки. Кінець кожного кріплення повинен виходити із зворотного боку лага, його потім акуратно загинають.

кріплення профнастилу

Листи прикручують спеціальними саморізами. Такі шурупи оснащені спеціальною підкладкової гумкою і мають велику шайбу. Все це зводить до мінімуму ймовірність пошкодження металу і появу корозії. Єдине, потрібно стежити за щільністю прилягання шурупа. Якщо його втиснути в метал, місце з'єднання швидко роз'їсть іржа.

Багато майстрів ратують за застосування витяжних заклепок: вони не вимагають доступу до зворотному боці поверхні і міцно утримують лист металу (його набагато складніше відірвати від труби, ніж прісверленний саморезом).

Фото: Instagram irivet.ru

Нагадаємо, профнастил має хвилясту структуру. Його кріплять до лагів на нижній хвилі, а листи з'єднують між собою на верхній.

Верхній торець забору фахівці рекомендують декорувати П-образної планкою. Вона додасть естетичний вигляд.

кріплення евроштакетніка

Рейки прикручують до лагам саморізами з розрахунку по два шурупа на кожну поперечину. Саморізи потрібні з нержавійки, інакше їх може торкнутися процес корозії, який перекинеться і на самі планки.

На лагах роблять мітки, де згодом потрібно просвердлити отвори. Потім до цього місця прикладають штакетіну і просвердлюють її вгорі або внизу. Фіксують саморезом, вирівнюють і свердлять на іншому кінці.

Як саме монтувати «дошки» - особиста справа кожного. Комусь подобається, щоб вони стояли впритул один до одного, а кому-то - з зазором в кілька сантиметрів.

Комусь подобається, щоб вони стояли впритул один до одного, а кому-то - з зазором в кілька сантиметрів

Фото: Instagram evroshtaketnik_stav

Ціни на 3D-паркани

Кінцева вартість євроогорож залежить від регіону, комплектації, характеристик матеріалу, розмірів конструкції.

Якщо мова йде про забір із сітки гіттер, вартість погонного метра починається від 500 рублів, на розпродажі реально знайти і за 350. Але знову ж таки - пам'ятаємо, що потрібно перевіряти якість виробу. Дешево - не завжди добре.

Ціни на сталеві листові паркани залежать від їх висоти, товщини металу і фінішного покриття, а також багатьох інших параметрів.

Профнастил обійдеться мінімум в 700 рублів за погонний метр. А ось евроштакетнік вважають поштучно. Найдешевші планки з обробленим (завальцован) краєм, шириною 85 мм, висотою 1 м коштуватимуть в районі 40 рублів.

Фото: Instagram zavod_profnastil

На кінцеву ВАРТІСТЬ дерев'яного паркану впліває Кількість використаних дощок. Якщо розташовувати їх торцями назовні і надавати об'ємну форму, матеріалу піде більше, ніж якщо прибивати їх горизонтально, наприклад в шаховому порядку. Одна огорожі дошка з сосни коштує мінімум 130 рублів (товщина - 2 см, довжина - 1,5 м, ширина - 10 см).

Виробники 3D-парканів

Дерево - найпоширеніший вид сировини, що обробляється і дрібними, і великими фірмами в різних регіонах Росії. Дошки знайти не проблема. Металеві листи для огорож також в надлишку виробляються в кожному регіоні.

Металеві листи для огорож також в надлишку виробляються в кожному регіоні

Фото: Instagram tichonson

Трохи складніша справа з сітками гіттер. Сертифікованих підприємств в Росії, які спеціалізуються на їх виготовленні, порівняно небагато. Поширюють вони свою продукцію або самі, або через дилерів. Серед великих федеральних заводів - ТОВ «Гуд Фенсі», ТОВ «ФАЛСТЕМ», ТОВ «ПроПеріметр», ТОВ «СібСтройСервіс» та інші.

Які ще є невідповідності технології виробництва?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама