Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Садові ялівці - звичайний, козацький, віргінський, фото

  1. Ялівець віргінський (Juniperus virginiana)
  2. Ялівець звичайний (Juniperus communis)
  3. Ялівець козацький (Juniperus sabina)

Ялівці в саду

зазвичай хвойні рослини для саду вибираються з урахуванням їх зимостійкості , І самими затребуваними з них є ялівці. Це легко пояснюється великою різноманітністю декоративних форм і порівняно невеликими розмірами, що дуже актуально для невеликих ділянок. Найвідоміші і поширені види можевельніка - м.віргінскій, м.обикновенний, м.казацкій.

Ялівець віргінський (Juniperus virginiana)

Ялівець віргінський (Juniperus virginiana)

Порівняно швидкоростуча деревце висотою до 2.5 м, крона яйцеподібна, легко переносить сильну обрізку і формує стрижку, що дозволяє використовувати його в живоплотах і в топіарних посадках. Зимостійкий, посухостійкий, тіньовитривалий, маловимогливий до складу грунту. На зиму кущ треба пов'язувати, щоб він не розвалився від снігу. Пересадку без грудки землі не переносить навіть в молодості, так як у ялівцю стрижнева коренева система.

Особливо ефектно виглядає ялівець віргінський восени, коли він прикрашений світло-блакитними шишкоягодами (обережно - вони отруйні). Непогано виглядає в солитерной посадці на газоні, добре поєднується з акацією, березою та іншими хвойниками - модриною, сосною, кіпарісовніком, туями.

Найпопулярніші сорти: Scyrocket з сріблясто-сірого хвоєю і Variegata - з біло-рябої.

Ялівець звичайний (Juniperus communis)

Ялівець звичайний (Juniperus communis)

Досить теневинослив, морозостійкий, стійкий до посухи, пристосується до будь-яких ґрунтових умов, хоча вважає за краще пісковики та вапняки, не виносить ущільнення грунту. Зростає повільно, любить простір, не виносить загущенности. На зиму кущі колонновидной форми пов'язують, щоб вони не розсипалися під вагою снігу.

Дорослі рослини пересаджувати вкрай небажано. Пересаджувати молоді екземпляри необхідно разом з грудкою землі (це правило відноситься до всіх хвойники).

З декоративних форм ялівцю звичайного незмінним успіхом користуються:

Depressa Aurea - кущ розпростертої форми з стирчать вгору короткими пагонами, заввишки зазвичай не більше півметра, зате в діаметрі простягає гілки на 1,5-2 м. Забарвлення хвої - золотисто-жовтий, до зими змінюється на жовто-коричневий. Як і всі стеляться форми, цей сорт не рекомендується садити на газоні, щоб не ускладнювати виконання робіт по стрижці газону і прополюванні.

Meyer - компактний, колонновідний чагарник, в зрілому віці досягає висоти 10 м.

Repanda - медленнорастущий чагарник стелеться форми, 0,3-0,5 м заввишки і завширшки сягає 2 м.

Green Carpet - ошатний кущ стелеться форми, Нерихлий, забарвлення хвої від світло-до темно-зеленою. Зимостійкий і витривалий сорт.

Дуже добре поєднується з трояндами, вересу , Ерік і різними декоративними квітучими чагарниками.

Ялівець козацький (Juniperus sabina)

Найпоширеніший вид серед ялівців. Чагарник стелеться або розпростертої форми висотою до 1.5 м. При розтиранні хвої видає характерний різкий запах. Так само як і всі ялівці не вимогливий до грунтів, зимостійкий, хоча в молодому віці кінчики пагонів можуть підмерзати, вітро- і посухостійкий. Розпростерті по землі гілки легко вкорінюються, завдяки чому, кущ швидко розповзається в боки, утворюючи густі зарості, але при цьому центральна частина поступово починає оголятися.

Часто рослини одного виду ялівцю приймають за різні, завдяки особливостям хвої. У чоловічих екземплярів вона ігловідние, а у жіночих - лусковидна.

Дуже популярні серед садівників золотисто-жовті форми ялівців - Gold Star, Gold Coast, Old Gold і інші, подібні до них. Ці гібриди іноді продаються під назвою ялівець середній. Вони дуже гарні в групах хвойніков різних форм і відтінків, використовуються в оформленні альпійських гірок . У тіні набувають більш яскраве забарвлення, на відміну від блакитно-зелених форм, які потребують сонячному місцезнаходження.

У тіні набувають більш яскраве забарвлення, на відміну від блакитно-зелених форм, які потребують сонячному місцезнаходження

Blue Carpet, Blue Alps, Blue Star мають коротку блакитно-сіру хвою, висота куща різна, максимум 1,5 м, ці різновиди ялівців нестійкі проти вітру, в зимовий час у них може підмерзати однорічний приріст, вони часто страждають від весняного сонця. Але всі ці недоліки з лишком окупаються багатством застосування блакитних форм в ландшафтному дизайні саду.

Але всі ці недоліки з лишком окупаються багатством застосування блакитних форм в ландшафтному дизайні саду

© 2010 - 2018, садимо Сад . Всі права захищені.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама