Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Фасадна фарба.

  1. Особливості фасадних фарб.
  2. Види фасадних фарб.
  3. Витрата фасадної фарби.

Фасадна фарба застосовується для фарбування фасаду будівлі і виконує кілька важливих функцій, далі ми розберемося яких саме. Трудомісткий процес зведення будинку вашої мрії завершено, перед вами сірі поштукатурені стіни, виникає питання яку фарбу використовувати, щоб додати фасаду закінчений акуратний вигляд. Спробуємо розібратися в різноманітті типів фасадних фарб, представлених на будівельному ринку і можливості їх застосування в тих чи інших умовах.

Для розрахунку витрати фарби, ви можете скористатися калькулятором витрати фарби .

Особливості фасадних фарб.

У чому ж принципова відмінність фасадних фарб від покриттів, що використовуються для внутрішньої обробки приміщень? Особливими є умови навколишнього середовища, в яких фасадні фарби повинні зберігати свої декоративні властивості. Різка зміна температури і вологості повітря, вплив прямих сонячних променів, експлуатаційні навантаження, ось лише неповний перелік випробувань, які повинна витримати фасадна фарба.

Таким чином, фасадна фарба повинна володіти такими властивостями:

  • Еластичність (стійкість до температурних розширень);
  • Стійкість до сонячних променів (колір фасаду повинен залишатися незмінним);
  • Поверхня не повинна з часом стиратися.

Ще однією особливістю фасадних фарб є матове покриття, глянцеві структури тут зустрічаються вкрай рідко, оскільки невигідно підкреслюють дрібні вади поверхні.

Види фасадних фарб.

За матеріалом основи виділяють наступні види фасадних фарб: силікатні, вапняні, цементні, акрилові, силіконові. Нижче розглянемо перераховані види.

Силікатні фасадні фарби. Основа силікатної фарби це рідке скло, наповнювач в більшості випадків теж силікатна, фарбувальні частинки - природного походження. Безперечні переваги силікатних фарб це їх тривалий термін служби (більше 20 років), висока стійкість до впливу сонячних променів і атмосферних опадів. У числі плюсів варто відзначити, що стіна під оздоблювальним шаром не буде відволожуватися, оскільки фарба паропроницаема.

До недоліків силікатних фарб можна віднести низьку стійкість до виникнення тріщин, внаслідок своєї еластичності. До стирання даний вид фарб так само вельми низько стійкий.

Силікатні фасадні фарби.

Вапняні фасадні фарби. Основний компонент такої фарби це гашене вапно. До переваг вапняних фарб віднесемо хорошу паропрніцаемость, що вбереже стіни від вогкості, а так само здатність вапна вбивати бактерії. Явними недоліками таких фарб є їх низька стійкість до мокрих опадів і легке забруднення поверхні. Палітра вапняних фарб досить мізерна, в основному це білий колір або пастельні відтінки.

Вапняні фасадні фарби.

Цементні фасадні фарби. Білий портландцемент з додаванням фарбувальних частинок є основою цементних фарб. Багато в чому властивості даного виду фарб перегукуються з вапняними, але в свою чергу, не володіють здатністю вбивати мікроби. Грибкові освіти досить часто можна зустріти на стінах покритих цементної фарбою. Щодо вапняних фарб, цементні - більш стійкі до впливів водних потоків. Очевидним плюсом цих фарб є їх низька ціна.

Очевидним плюсом цих фарб є їх низька ціна

Акрилові фасадні фарби. Найбільшу популярність заслужили фарби, до складу яких входять акрилові смоли. Їх часте використання пояснюється розумним поєднанням ціни і якості.

Акрилові фарби дуже стійкі до стирання і володіють досить низькою здатністю до поглинання вологи з повітря, але їх паропроникність значно гірше, ніж у силікатних фарб. Найчастіше акрилові фарби мають водну основу, але є і фарби основою яких є органічні розчинники. Вибір на користь останніх, безумовно, варто робити, якщо забарвлення планується в зимовий час або відсоток зносу фасаду дуже високий.

Акрилові фасадні фарби.

Акрилові фасадні фарби

Силіконові фасадні фарби. знайома всім водоемульсіонка , Це і є фарба, основу якої становить силікон. Силіконові фарби мають масу переваг перед іншими. Фасад, пофарбований по штукатурці силіконової фарбою, має здатність відштовхувати воду, йому не страшні мокрі опади. Шар такої фарби володіє достатньою пористістю, щоб пропускати пар, тому вогкість на стінах виключена, не дивлячись на це, зберігається хороша паропрніцаемость. Силіконові фарби мають відмінне зчеплення з різного роду штукатурними складами. Висока стійкість до температурних перепадів і прямого впливу сонячних променів, що особливо актуально в наших кліматичних умовах. Частинки пилу не будуть накопичуватися на фасаді, оскільки поверхня не електризується. В ряду недоліків варто згадати дещо меншу еластичність і стійкість до зношування в порівнянні з акриловими покриттями. Серед розглянутих видів, силіконові фарби мають найкращі експлуатаційні характеристики, що, безсумнівно, виправдовує їх високу вартість.

Силіконові фасадні фарби.

Силіконові фасадні фарби

Витрата фасадної фарби.

Щоб в процесі обробки фасаду вам не довелося постійно докуповувати фарбу, необхідно заздалегідь правильно розрахувати її витрата. Для підрахунку необхідної кількості фасадної фарби вам будуть потрібні наступні дані: розміри по фасаду (довжина і висота стін, розміри прорізів) і значення середньої витрати обраної вами фарби (його виробники зазвичай вказують на банку).

Якщо у вас є креслення будівлі, буде простіше розрахувати площа фасаду, необхідно перемножити довжину і висоту кожної стіни передбаченої під фарбування, склавши результати, отримаємо загальну площу фасаду, з якої потрібно відняти площі віконних і дверних прорізів. Якщо конфігурація фасаду складна, то при підрахунку площ фарбування його потрібно розбити на прості форми і також в кінці підсумувати за вирахуванням отворів. Тепер розраховану площу фасаду множимо на середню витрату фарби для квадратного метра і множимо на кількість шарів фарби (зазвичай їх буває два), таким чином, отримаємо необхідну кількість фарби. Варто відзначити, що витрата фарби буде нижче якщо використовувана фарба досить рідка, при цьому якість фарбування буде найвищим за рахунок тонкощі шарів.

Так само, є ще ода тонкість: оштукатурений фасад перед фарбуванням краще покрити ґрунтовкою, оскільки витрата фарби виробники вказують для загрунтованих поверхонь, відповідно, при фарбуванні по штукатурці витрата значно збільшиться.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама