Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вчені будуть добувати паливо з повітря

Вчених чекає новий прорив.

Фото: pixabay

Carbon Engineering - компанія з Канади, інженери якої запропонували нову технологію. Вона дозволить безпосередньо добувати вуглекислий газ з атмосфери. Матеріали їх праці вже опубліковані в науковому виданні Joule.

Вуглекислий газ видобувається з атмосфери шляхом низки хімічних реакцій. Повітря планують закачувати вентиляторами в особливі охолоджувальні вежі. Далі в конструкції стартує взаємодія з лужним розчином.

Рідина, заморозивши, потихеньку прогрівають. В результаті буде виділятися вуглекислий газ, який можна застосовувати, виробляючи бензин.

Коштувати таке пальне буде дорожче традиційних аналогів, проте пояснити ціну продукту можна буде його "екологічною чистотою".

Коштувати такий видобуток газу буде від 94 до 232 доларів за тонну. Carbon Engineering можна зіставити з проектами-аналогами, які видобувають з повітря вуглекислий газ. Новинка приблизно в 10 разів дешевше конкуруючих технологій.

При цьому заявляється, що методика не порушить баланс вуглекислого газу в природі, навпаки, знизить шкідливі викиди парникових газів на 20%. Протягом трьох років інженери хочуть звести перший завод, який видобуває вуглекислий газ за новою методикою.

Про те, як дніпровські вчені навчилися робити з опалого листя тверде паливо, дивіться на відео нижче:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: Соцпортал
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама