Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вивчити англійську мову в Мінську безкоштовно? Ласкаво просимо в «English Club»!

Мало хто знає, що в Мінську є відмінна можливість покращити свою англійську Мало хто знає, що в Мінську є відмінна можливість покращити свою англійську. Причому абсолютно безкоштовно. На базі молодіжного освітнього центру «Фіальта» щоп'ятниці проводиться "English Club». Приходити можуть усі охочі, незалежно від рівня своїх знань.

Назвати «English Club» курсами іноземної мови не можна. Це скоріше неформальні зустрічі молодих людей. Учасники дивляться фільми, обговорюють різні теми виключно англійською мовою. На початку зустрічі організатор Степан Вольський попереджає: «So, if you came, you must speak only in English here» ( «Якщо ви прийшли, то тут ви повинні говорити тільки по-англійськи»).

Уявіть, що ви турист, який приїхав в Лондон. Вам потрібно дістатися від вокзалу до готелю, дізнатися, де можна перекусити, оглянути достопремечательностей і попросити кого-небудь вас сфотографувати. При цьому ймовірності зустріти російськомовного людини майже немає. Якщо мова ви майже не знаєте, пояснюватися доводиться жестами, вставляти при цьому знайомі слова і вирази, щоб вас зрозуміли і вам допомогли. По суті тут створюються ті ж умови. Незалежно від того, який у тебе словниковий запас, чи знаєш ти граматику, тобі треба якось висловити свої думки. Але нічого страшного на самій-то справі немає. Хлопці трохи що підкажуть, допоможуть, навчать.

Ніяких нудних вивчень правил і зубріння слів. Ви просто спілкуєтеся як друзі. При цьому ніхто нікому нічого не винен. Не хочеш брати участь в обговоренні, прийшов просто подивитися, послухати, посидіти - будь ласка.

Багато стикаються з тим, що в школі, начебто, щось вчили, письмова мова в порядку, а от з тим, щоб взяти і заговорити по-англійськи, проблема. «English Club» допомагає таким людям подолати страх і почати користуватися своїми знаннями.

Якщо склалося враження, що в клубі збираються тільки люди, у яких з мовою зовсім справи кепські, ви не праві. Серед постійних учасників - студенти та випускники факультету міжнародних відносин, МЛУ, і інших вузів. Крім того учасники мають можливість поспілкуватися з мовним носієм - волонтером з Австрії Максом. Іноді приїжджають гості з Америки та Німеччини.

Взагалі, ідея створити такий клуб з'явилася у Степана Вольського ще в листопаді позаминулого року. Перша зустріч пройшла в лютому 2011 року. За рік з появою досвіду рівень організації покращився. Не сказати, що програма усталилася, що заняття проходять одноманітно. Будь-яка ініціатива і пропозиції тут вітаються. Всіх вислухають, візьмуть до відома. У всіх учасників спільна мета - зробити «English Club» краще.

Проводиться «English Club» щоп'ятниці о 19:30 за адресою вул Проводиться «English Club» щоп'ятниці о 19:30 за адресою вул. Мясникова, д. 35. Рідко, але бувають випадки, коли зустрічі переносяться. Тому краще періодично відстежувати новини в офіційній групі вконтакте: http://vk.com/club24495767. А про сам молодіжному освітньому центрі «Фіальта» та інших проектах докладніше можна дізнатися на сайті http://www.fialta.org/.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама