Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

WEB САД - Архів форуму - Жива огорожа. Туя Брабант.

Дерева і чагарники

Жива огорожа. Туя Брабант.

Планую на весну посадку Жи з туй Брабант. Зараз уздовж цього паркану (сітка-рабиця), розташованого з півночі на південь (моя східна сторона) ростуть спірея Вангутта, шипшина Канина, Вейгела, гортензії волотисте і деревоподібна. Все це добре навесні-влітку, а ось взимку - очі б не дивилися ... Вообщем планую їх "відсунути", а на їх місце - туї висадити. Переглянула всі теми і статті по Жи, перегорнула ще раз журнали (сподобалися статті В.Грішенковой в ж-ле "Стильний сад" №№ 9, 10 за 2005 рік), "побродила" по сайтам розплідників ... У мене виходить, що при посадці через 70 см, потрібно 22 саджанця, з них - 14 шт посадити мені буде досить легко, тому що кущі в цьому місці ще не розрослися. Ось вийшов моє перше запитання:
1) Планую купити 22 шт + 3 шт (на випадок випаду), з них 14 шт., Якщо не буде якогось екстриму з погодою, посаджу відразу ж - навесні. А ось решта 8 шт. + Запас хочу прямо в горщиках прикопати в резерв і пересаджувати із звільненням місця для них. Біди не повинно бути? Як туї переносять такі катаклізми?
2) Друге питання про вибір саджанців.
Природно, хочеться оптимізувати витрати, але і зовсім крихіток садити не хочеться ... Знайшла ось таку пропозицію:
- висота 70 - 90 см в 3 л 340 руб,
- 100 - 120 см в 3 л 380 руб,
- 100 - 130 см в 4 л 420 руб,
- 120 - 150 см в 7,5 л 720 руб.
Останній рядок - за розміром най-най, але ось ценаааа для моєї посадки виходить вже майже на межі фолу ... хоча можна і осилити.
Перший рядок (70-90 см в 3 л), на мій погляд, начебто хороше співвідношення коренів і крони, але аж надто маленькі ... зовсім ніби не хочеться.
Виходячи з розмір / ціна схиляюся до середніх рядках, але ось хотілося б все-таки зрозуміти: яке з наведених вище пропозицій оптимально по співвідношенню розмір саджанця / розмір горщика?
Порадьте будь ласка, а то у мене ну зовсім ніякого досвіду в покупці / посадці хвойних немає.
Вибачте, щось довго вийшло ...

Пошук по темі >>

1

З першого питання: якщо купуєте туї в контейнерах- вони абсолютно спокійно почекають в прикопа своєї черги. Тільки поливати не забувайте - в контейнерах часто субстрат швидко пересихає.

2

Ви заощадите добре, якщо будете купувати з грудкою, а не в контейнері. А зайвих посадите у себе в контейнери і прикопати в напівтінистому місці.

3

філіфьонка,
З грудкою продаються, в основному, розміром побільше. З того, що мені попалося (на цей момент) з грудкою найдешевші - 125-150 см - за 35 євро ... інші ще дорожче !!!

4

Лаврентьєва Світлана, а можна я трохи поотговаріваю, хоча про це і не просили? :))
Довгі монотонні огорожі з туй, на мій погляд, доля громадських місць, де є фоном для чогось, а не приватних невеликих ділянок. Зрозуміло, що зелень туй зараз здається симпатичніше рабиці. Але пройде кілька років, ви витратите купку грошей і багато часу, а в результаті отримаєте монотонну зелену стіну (10, 20 метрів завдовжки ?, яка буде домагатися лізти в усі сторони. Так само, як зараз рабицю, вам захочеться її оживити, візуально розбити , закрити. Ви повернетеся до того, що маєте зараз, але з витраченими грошима і менше місця для посадок (туї займуть більшу площу, та ще й тінь дадуть). Моє скромне непрошеннео пропозицію :)) - зробіть змішану огорожа, посадіть різних кущів і дерев різного габітусу (ми вам швиденько рідумаем, яких), поставте решітки з в'юнами. Можна зробити композицію, яка буде радувати цілий рік, не стане дорожче штабелів Брабант.
А якщо суто по темі, то.
1. прикопують в горщиках, зверху по грунті в горщиках кладіть лутрасил, а на нього кидайте оберемки скошеної трави. Проблема поливу при цьому скоротиться на порядок. Поливати потрібно буде, звичайно, але не так про це турбуватися, випаровування буде менше ніж раз на три.
2. Ви збираєтеся стригти туї? Напевно так, бо інакше Брабант розростуться немислимо. Якщо стригти, то починати це робити треба б раніше і нижче, щоб низ не оголювалися. Значить, великі саджанці в общем-то і не потрібні. Влітку в ОБІ продавалися метрові (або трохи менше) брабантята по 250 здається рублів - саме воно.

5

off Звичайно, про смаки не сперечаються, але, в саду набагато цікавіше виглядає змішана посадка для закриття рабиці. Можна придумати масу цікавих рішень, при цьому, при бажанні, можна постійно оновлювати декорації.
По темі:
Я десь читала, що Брабант все одно знизу оголюються :( Чи не оголюються тільки Смарагд. Але, це тільки теоретичні знання. Брабант у мене не росте, а Смарагди всього-то років зо три.

Lara

Москва 10.02.2007 18:24:02

6

Лаврентьєва Світлана, я теж дуже хочу посадити живопліт з туй, кращий варіант мені підказали - це обговорюваний тут Брабант. Я хочу засадити ними північну сторону своєї ділянки на кордоні з сусідом. Але я розраховував відстань між ними як 50 см. (Мало?) І порахував, що мені їх потрібно буде 60 шт. Виходить дійсно дорогувато, найдешевше, що я знайшов в продажу, це по 160 руб. оптом від 50-70 шт. на північному Садоводі, в одній з фірм. Загалом чим більше береш, тим дешевше. Тому краще на ринку купувати і безпосередньо з продавцем про знижку домовлятися.
З грудкою землі, без контейнера я бачив у продажу туї минулої весни в ОБІ, вони лежали прямо штабелями в великих залізних контейнерах і були дійсно значно дешевше контейнерних.
Lara, начебто дійсно все оголюються з віком, але от з яким, на мою думку, що на наше життя вистачить))))) А потім читав, що саме для того щоб низ не оголювалися, туї треба щорічно стригти, тоді вони будуть пухнастими і саме тому (ну ще тому, що росте дуже швидко) для огорожі найбільше підходить Брабант.
Леля, іноді такий складний вибір зумовлює життєва необхідність. Я наприклад хочу вічнозеленої огорожею "загородитися" від сусіда.
Звичайно влітку огорожа з кущів все це закриє, рік тому вже був посаджений глід 25 шт. Але листяних дуже короткий вегетаційний термін, а оглядати все це неподобство навесні і восени теж не хочеться (((((((
Звичайно кращий засіб - це триметровий паркан, які відразу поставили сусіди з іншого боку, але у нас вже є сітка-рабиця по всьому периметру, як у Лаврентьєвої Світлани, ставити з одного боку паркан, некрасиво, на всю ділянку не хочеться, та й накладно дуже , ділянка 24 сотки. Та й сам паркан стільки тіні непотрібної дає, краще вже на цьому місці щось росте. Був у мене ще варіант з огорожею з ялин різних сортів, але що з неї буде надалі я слабо собі уявляю. Ось така сумна проблема. Може мені теж хтось підкаже інший варіант, заздалегідь перепрошую перед Вами Світлана за використання Вашої теми)))))).

alexrus

Москва 10.02.2007 20:27:53

7

alexrus, оголюються внизу туї швидше, якщо їм бракує світла. Звідси висновок - не варто садити так часто (50 см), тим більше що така протяжність огорожі - посадіть рідше, дайте їм більше простору. Тим більше що зростає Брабант дійсно швидко - навіщо собі зайві проблеми заводити зайвої стрижкою? Тільки спочатку подумайте - чи не стане шкідливий сусід заперечувати проти "затінення його ділянки" (для нього це ж південна сторона, хоч він і не ростить нічого) - краще дотримати формальні норми відстані від забору, щоб йому причепитися було ні до чого.
З питання дизайну - це вже кожен вирішує сам.

8

Брабант і деякі інші сорти, наприклад Колумна, досить швидко набирають масу і в разі великої кількості їх можна купити невеликими. У мене з названими сортами такий досвід: років 4 тому я купив на північному Садоводі по 300 руб. по 1 екз. і ще тисс і взяв від кожного по кілька черешків. Зараз Брабант і Колумна з живців по 80-90 см, Тиса рази в два менше. Маточник Брабант десь 170-180 см.

9

У мене 21 туя-дворняжка відокремлює стоянку для машин { 11280 }, П'ять ростуть біля паркану, поруч з воротами і дев'ять прикривають город від госпчастині і вітрів { 53832 } .П'ять і вісім посаджені навесні 2002 року, куплені в Івантеевскій розпліднику, висота була близько метра. Сорт невідомий, за словами продавщиці, ці туї були привезені до них з Чехословаччини в 60-х роках. У минулому році почала їх стригти, висоту буду підтримувати до 2-х метрів. Дуже вдячний матеріал для огорожі, завжди виконує свою функцію. :))

Anetta

Москва 10.02.2007 21:41:13

10

У моєї знайомої, куплена як Брабанта, туя підгоріла по весні, після чого мені її безвоздмезно віддали на постій. За літо 2005 року туя дала приріст, ну не брешу, 50см. Ну, думаю, утру подружці ніс. А навесні 2006 туя обгоріла (або обмёрзла) до рівня снігу, залишилися нижні гілки 40 см, стовбур обрізала на той же рівень. За літо туя толком не оговталася, ось вирішую викинути її відразу або ще трохи помучитися.

11

А що якщо чергувати туї з ялинами? Наприклад, з блакитними? Буде по крайней мере, різноманітність за кольором і формою. Причому, не через одну, а через 2-3. Або сосен додати? А вже перед ними висадити цікаві чагарники.

Nigma

Москва 10.02.2007 22:43:25

12

краща пропозиція за ціні- ОБІ осінь, розпродаж. Метрові обійдуться в 160 руб. Хоча думаю, і в сезон можна спробувати домовитися з ними ж про дрібному опті.
Розбити монотонність довгої стіни з туй можна різновисотних стрижкою - як кріпосні зубці або що завгодно.

Seriy

Москва-Київ 10.02.2007 22:44:54

13

Агрофеня, навряд чи це була Брабант. У мене вони і не замерзли минулої зими, і не обгоріли.

Nigma

Москва 10.02.2007 22:45:35

14

На півдні Франції дуже багато живоплотів з туї та мені вони дуже подобаються, якісь пташки навіть примудряються в них робити гнездишкі.Постараюсь завтра помістити фото - цілі вулиці зборів туї, красиво! Теж хочу відокремитися від сусіда.
alexrus, у мене аналогічний сусід, коли читала опис Вашого сусіда хотілося кивати головою, мовляв, ага, і у мене такий же.

15

FaNatka, значить ми з вами друзі по нещастю))))) А як до речі поживають ваші разокученние троянди, до вас на кшталт нинішні морози так і недошлі, або Ви їх все-таки нетрогалі?
Васька, значить можна садити рідше, см. 70-80 напевно, 1м. це вже багато? А я якось бачив у продажу в уже готові огорожі з туй в дуже довгих контейнерах (типу балконних ящиків) і вони були посаджені рівно 50 см. Але якщо брати більше, то значить менше садити, що звичайно радує)))) Васька, я хотів посадити на відстань приблизно 1 м. від сітки і мені здається, що я в цьому випадку закон не порушу (хоча я впевнений, що він в цьому не розбирається і йому все одно). У законі сказано з приводу крупномірів (чи то 2 метри, толі 4м. Від забору) Але якщо я її буду весь час стригти на висоті 2 м. Щоб вони в ширину росли, це ж вже не будуть крупномерами ????? Або так не вийде в нашому кліматі?
Так дійсно для нього це південна сторона і адже ще і ростить !!!!!!

alexrus

Москва 11.02.2007 2:17:31

16

Anetta,
Ваша огорожа з туї мене оч порадувала! Всього і треба то почекати ... 3 роки, а потім буде щастье :)
Правильно мене зрозумів alexrus - потрібно від сусідів загородитися, та й ще б загородитися всесезонно. У мене проблема в тому, що в результаті будівельного пориву сусіда його вікна виявилися в двох метрах від мого паркану. А сусіди у мене такі прості-прості ... і такою дрібницею, як штори (хоча б у вечірній час, коли світло в будинку включають) взагалі не заморочуються! У мене ділянка близько 15 соток, прямокутної, витягнутої форми. Доріжки для прогулянок прокладені, а от увечері (особливо восени-взимку) особливо і гуляти тепер не хочеться. Їм чомусь зручно, а мені на власній ділянці тепер доводиться весь час біля свого будинку (він у мене в південному куті ділянки варто) крутитися, а коли побродити захочеться ... ну вообщем зовсім незатишно! Так звана "бардачний" частина кордону з цим сусідом у мене теж є, але там вже мені довелося відразу глухий паркан поставити. Вообщем, ну їх ... цих сусідів !!!
Огорожа хочу саме однотонну, а на тлі її хочу розмістити групами (ширина посадки там може бути близько 6 метрів) спіреї весеннецветущие (ну дуже їх люблю !!!) гортензії волотисте, є ще гортензія деревоподібна. Хочу ще прикупити спирею березолістную і дерен білий аргеномаргіната. Дерен хочу надалі "тримати" у вигляді кульки а спірейкі - плакучими. Бузина ще золотиста така у кого-то на фотографіях форумчан мені сподобалася ... боюся тільки, щоб зовсім строкато не вийшло, та й треба буде, напевно, нововисаджені туям побільше сонечка залишити?

17

alexrus,
а ми з вами друзі по нещастю, але тільки на половину паркану :)))))

18

alexrus,
мені здається, що відстань в 70 см для Брабант буде оптимальним. А ось про відстані при посадці за правилами садівничих товариств: чагарники в 1 метрі від забору, великі дерева - 3 м. Я до цієї ідеї з туями все дисципліновано дотримувалася, правда і сусід вважає, що у нього все за планом: належить хозблок будувати в метрі від забору, він і побудував так, а що цей хозблок потім став 2-х поверховим ... ну це дрібниці. А що з даху цього хозблока навесні лід лавиною сходить на мою ділянку ... ну так "це природа, що з неї возмёшь!" Відразу обмовлюся: хозблок сусіда і лід з даху - це інша частина цієї кордону ... туї там не виростуть.

19

Згодна з Larой [ 5 ].
1. На користь Smaragd.
У мене на ділянці зона патіо відділена від саду дворядній огорожею з Smaragd -Створіть своєрідний кабінет - і від сторонніх поглядів, і від вітру добре, а головне - не треба вже так багато примірників для створення щільної стіни. Доглядати, врешті-решт, легше. Огорожі 5 років. Висота близько 2 м. Садила вкоріненими живцями висотою 40 см. Огорожа Не будете стригти волосся - вона компактна.
При покупці також стояло питання вибору, але врахували наступний недолік brabant: побуріння хвої до осені і часте рясне плодоношення, що приводить до прореденію крони. Для додання компактності brabant необхідна формує стрижка. У smaragd хвоя темно-зелена, глянцева, щільна, на зиму зберігає забарвлення. Дворічні саджанці коштують однаково.
2. До питання розмір - вартість.
Також як і інші рослини, туї краще садити молоденькими. Це скоротить випад, що для огорожі важливо. При поганому догляді (укоріненні) туї навесні горять, а вкривати огорожа від горіння неестетично, втім, як і дивитися на горілу.
Имхо, з грудкою не беріть. Перед посадкою замочіть в Корневином прямо в горщику, кому може зруйнуватися. Головне на цьому етапі надійність вкорінення.
Саджанці не беріть на розпродажі. Хороший варіант, але не для огорожі. Тільки свіжий матеріал і прямо з коліс.
3. До Прикопі.
Прикопані хвойні в горщиках згоріли влітку на другий рік. Прикопа "першого" року відмінно прижився.

20

Все прикопані у мене хвойн перші в контейнерах завжди відмінно себе почували і відчувають. Місце треба правильне вибрати і доглядати.
Друге примітка: Якщо, виймаючи рослину з контейнера, ви не бачите такої картини { 45348 }, То ви купили банальний "ком", висаджений перед продажем в контейнер. Банально переплатили. Ось він то і развалется у вас під час замочування в Корневином.
Смарагд дійсно краще Брабанта. Але він має вузьку вершину і огорожа з нього виглядає як зуби у вилки. Якщо треба суцільну зелену масу, то треба садити Брабант і стригти його.

Пошук по темі >>
Пошук по темі >>

2007 Катюша: Питання про Бузький 2007 Катюша:   Питання про Бузький   45 Михайло М 45 Михайло М.: Про 2 сібірськіх кедра 41 grain: Княжик и вілт 10 Любава: блакитна бузок 30 VKR: Рододендрон - почвосмеси и температурний режим 225 Ольга, Москва: Хвойні в горщик. Життя после Нового Року. 99 Маріука: Декоративна яблуня біля паркану 13 Papay: Статі чи фісташніку украшением нашого саду? 22 Floans: Rhododendron wardii 11 irinaa: Обрізаті або зніщіті стару бузок? 21 Busja: Яблуні з насіння 37 logri: княжик альпійській 37 Примула: Огорожа Із барбарисом 24 marikas: розмножіті глід 47 varvarasergeevna: Сумах оленерогій 33 SElen: Pinus Wallichiana Densa Hill 9 Михайло М.: Утеплення дерев торфом 90 Tinna: катальпа 47 Seriy: Зимове жівцювання хвойних 18 Михайло М.: сірий горіх 14 Михайло М.: Укриття хвойних від весняного сонця 108 Busja: Дейция Амурська и дейція гладка 9 Михайло М.: Калоцедрус нізбегающіе 21 irinakir: бузок Мейєра 10 Ірен: Високі туї 87 Астілька: жимолость Брауна 42 Франческа: Керрі, все про неї 17 Mussy: хвороби хвойних 53 alfgsh: Гліцинія - поділіться досвідом 20 gal841: Щеплення на модринного - перезімує чи? 17 Майя: А хороші сусіди клематіси и Віноградовнік аконітолістній? 22 Чузик: Клематіси без опори 38 websad: жива огорожа 97 kaktus: Мигдаль махровий - це що? 29 doc: Про стійкість посадкового матеріалу питання 74 Ммаша: гінкго 88 nataflori: Місце для деревоподібних півоній 30 матрона: Торішня морозобоін на вербі 14 Kysja: блакитні хвойні 50 Лелек: Зелена арка 38 Nera: Несвоєчасна обрізка сосни 59 marasha: Іва Хакуро Нішікі 58 Murena: Міхуропліднік Диаболо - проблеми 45 Ириса: Жівці чи Модрина? 56 Майя: Поговоримо про штамбах 49 oksana38: Розведення каштанів 65 Тверічанка: Верес, чи підійде грунт 12 Любава: Який кизильник посадити? 64 Ластівка ОК: Бузок з чим? 66 aspov: Сосна звичайна Венстербіт, Бенвронесіс? 14 Дада: Зійшов кедровий стланик 16 Клепа: Допоможіть знайти заміну обліписі 63 Marinka: Нужен совет по розміщенню клематиса 17 NN .: І знову про деревовидні півонії 47 giboshi: Арка з лабурнума. Що і як? 10 Любава: обрізка спіреї 79 Fleur: подвійна азалія 6 Леля: посів хвойних 22 Nera: туя складчаста 36 Natalia N .: розміри хвойних 56 MariaJ: хвойний мікс 43 chumachok: Рододендрон, питання піонера 27 Murena: Ялівець Мейєр. Безпроблемний? 47 Murena: Коли вкривати будлеї Давида? 42 irinaa: Тис з насіння 14 Kysja: Чи можна самій виростити кедр? 29 Nigma: Личинки на сосні 15 NataGuk: Що робити з клематисами? 37 зима: аралія маньчжурська 12 авта: живцювання ялиці 15 julia: порудів тисс 17 Elya: Коли вкривати рододендрони? 129 ZG: ялина Бревер 3 Ojika: Формування червоного дуба 41 Naka: Дейция підготовка до зими 26 трена: Як розрізнити хвойні? 9 Murena: Декоративно-їстівні чагарники 80 авта: Жасмин: посадка і обрізка 46 Чумиза: Вкривати чи вейгелу 33 LLL: несвоєчасне живцювання 17 Вотрен: Живцювання туї західної - у кого є досвід? 16 тарусса: Дівочий виноград на стіні 32 katiflora: кизильник Даммера 11 she03: Осінній забарвлення листя 89 websad: Гортензії крупнолисті - підготовка до зими 162 websad: волотисті гортензії 125 newvolk: Екзохорда - садити чи ні? 13 vardanyan: криптомерія японська 17 зима: ялівець Скельний 3 Верба: Література по формуванню хвойних 12 katiflora: Колонновидні сорти барбарису Тунберга 40 к-2: рододендрон повзучий 12 Spring2: Розкажіть про потрясли душу клематисів 305 oksana_pil: посів ліщини 20 Вотрен: Бирючина - як зимує 43 ferbija: гинуть туї 25 ЕленаКу: Азалія khap-Hill 9 she03: Сусідство хвойних і плодових 65 karela: Клен дланевідний на зиму 6 Лаврентьєва Світлана: Жива огорожа з туї Брабант. Підводимо підсумки. 55 Siberia: пересадка кедра 17 katiflora: гірська сосна 12 ленчік39: Велика береза 8 MYU: Ялівець Блю Карпет 56 MariaJ: Впала арка з клематисом 36 Лелек: Проблеми з саджанцями верби 12 Чумиза: Гортензія деревоподібна. Як мінімізувати? 31 Naka: Цвітіння рододендронів восени 7 Артик: Клематиси Franziska Maria і Fireflame 43 Sweetlana-2: Що трапилося з ялівцем? 29 Murena: Зацвіла магнолія Сюзан! 11 яснотка: Ряболистий дівочий виноград 17 Примула: бузок 45 філіфьонка: Желтолістние туя для сонячного місця 29 irinaa: Зайці з'їли саджанці 3 natmel: Допоможіть вибрати дерево 10 irinaa: Азалія захворіла 18 rodovod: Добавка до рододендрони 11 Nigma: два клена 24 fox21ru: Кольквіція - чи варто вирощувати? 5 irinaa: Допоможіть визначити вид чагарнику 10 irinaa: Вирощування кедра з насіння 13 Руза: Оливкові дерева в Підмосков'ї 22 kitsune: гігантська секвойя 42 трена: барбариси Тунберга 26 Va_: Горобиновий стланик? 25 orchid: Що з бузком? 47 gmu: Чи вносити добрива при осінній посадці 18 GeorgeL: Гортензія в контейнері. Панацея? 23 kusinda: Жимолость-каприфоль 18 kolga: Допоможіть з клематисом 5 Веснянка: Що трапилося з гортензією Endless Summer? 187 fox21ru: Дейция шорстка - відмирають навесні верхівки гілок 5 KolMar: Насіння Betula nana, коли сіяти? 4 Віктор С .: Скосили ялицю ...-: ((( 26 kaktus: під кленом 9 lilia: Досвід вирощування schizophragma 8 lumpi: Ceanothus 14 alex100: Що посадити у південній боку тераси, якщо навесні туди сходить сніг з даху? 22 Тичинка: Тополя сріблястий 47 Теша: гуммі 12 СветаД: Деревні в ботанічному саду університету Турку 15 szergej: японські азалії 34 Melly: Сланкі форми дерев 6 Зимовий: Яблуні Недзвецкого і ягідна 11 трена: Ель коника 37 lubov: Пагони-альбіноси у дерену Елегантіссіма 12 agg: затінити водойму 26 Мікуся: Барбарис Тунберга "Марія" 8 Маріука: Про сумах в Пітері 46 мич: ялівець китайський 26 KatyaL: Рододендрон: опадає листя 16 СветаД: пірамідальні осики 38 Мар'яночко: спірея 19 astrophytum: Хворіє манчжурский клен 5 miltik: Новорічна ялинка для саду 29 SGore: Сосна Веймутова, варто морочитися? 30 Lali: Як обрізати бузок? 7 Tatyana65: Пересадка гірської сосни 24 Марголіт: Бузок жовтіє! 16 зима: Лох сріблястий 34 aspov: Підйом ділянки, що не згубити дерева? 11 Aleks: Корисні таблиці для форумчан 65 Міла Жасмин: Багаторічні садові рослини на балконі 30 Tatyana65: Дерево з цікавою щепленням 33 bljajbtroj: Що з клематисом? 53 Margola: туя вересковідная 11 bitrix: хвороби липи 8 lgd04: обрізка спіреї 52 Маня: Як омолодити живопліт? 5 gl: ажурна тінь 20 Гузель: туя Смарагд 41 СветаД: хвороба ялиці 20 Nigma: Заглиблення при посадці 27 cnn: невідомий барбарис 4 ZG: Тополя 7 Tatyana65: Бирючина пестролистная - померла? 13 plb: Як допомогти гортензії 148 Tatyana65: Бересклет форчуна Emerald 'n' Gold 8 Ольга, Москва: Розкажіть, будь ласка, про ваші клени 40 Murena: Коли і як сіяти сосну? 12 svetka: Керрі японська 9 Vegeta: Що трапилося з деревовидним півонією? 9 bljajbtroj: Гингко білоба 30 please_SOS: короїд 8 nush: кедр 30 liga l: Cornus controversa 6 nelly: Хвойні проблеми 37 AGU_2: Актинідії - встигла розглянути! 30 logri: види рододендронів 36 джерельце: Підрощені саджанці туй 33 Віктор С .: Сосна "Гріффіта". Чи є шанс? 25 Elia: Стрімко в'януть пагони 34 LLL: Поросль у деревовидного півонії 20 пелюстка: бузина чорна 14 laurus: Дерево поруч з будинком 51 Angela: Чи можна ще врятувати штамбову вербу? 39 Оленою: хворіє ялівець 23 черв'ячок: На що хворий рододендрон 45 Ekatrin: бузок 47 Murena: модрина 21 oksana38: Червоний клен Кримсон Кінг 16 Скумпія: Індійський горіх 7 Юля: калина Карльса 6 doc: Що це у кедрів? 19 лихнис: Проблеми з бузком 47 Сло: Що на ялинці? 50 vashper: Туепсіс долабрата - що за звір такий? 21 Рижик: барбарис Еректил 30 svetka: Ліщина - рідкісний вид 21 dima: Про Ерік і тим'яну 30 Nigma: Партнер для рододендрона 19 Tatyana65: Як розмножується пурпурна верба? 10 logri: Знову про гортензію 24 маківка: кедровий стланик 8 oksana_pil: самшит 14 bitrix: Як виростити дуб 14 Tatyana65: Форзиція "Northern Gold" 9 punya: вітростійкі чагарники 18 Nigma: Чи не цвіте барбарис 15 Mmarrija: Хвойні які не горять 65 Еліна: Чи буває глід без шипів? 8 ZG: Сосни веймутова і валліхіана: відмінності? 12 Дада: Щось незрозуміле в контейнері з туями 31 Giboshi: Прижилася чи ялина? 11 makaronka: Рослина для північної стіни 35 MariaJ: Тис після снігопаду 11 TatianaCher: Сосна гірська без коренів 38 doc: Чи не високо чи посаджені молоді д.піони? 6 Галча: Черемуха 21 gmu: Що можна зробити з осикою? 8 LLL: Рододендрон на газоні: як посадити 75 ZG: Сосна жовта (Pinus ponderosa) 33 Кучерява Сью: Оголюється знизу туя Брабант 10 ВІРА: Проблеми з туями "Смарагд" 30 Andy06: ялівець звичайний 29 Веселка: Хвороба і шкідники на соснах 36 Mmarrija: Туя східна і кипарисовик. Безперспективні? 24 Юрась: гібіскуси 76 Ольга, Москва: Весняне формування листяних порід 43 Нелена: Черемуха-Антипко (магалепка) 2 Нелена: Чи сильно розростається глід 30 філіфьонка: щеплення хвойних 92 nelly: аралія маньчжурська 22 Марія граб: Іва плакуча 6 websad: Про щеплених лиственницах 15 Маріука: Партнер для гаультерія 25 ЕленаКу: калина складчаста 7 Катюша: Огорожа з барбарису звичайного 5 Анюта: перстач 37 aspov: Туя Смарагд до яких розмірів реально виростає в Підмосков'ї 51 Таніт: Масове самознищення кедрів 11 ZG: кипарисовики 29 ardi: Пурпурний клематіс- допоможіть підібрати сорт 23 Kiev: Рододендрони вічнозелені: чи обов'язково вкривати? 49 Helen Hunt: Японські азалії, рододендрони. весняний огляд 9 77багіра: береза ​​Юнга 11 Фіма: Актинідія - за і проти 52 Маргаритка: клен Garnet 21 Фіма: Чи зростатиме буддлея 36 ferbija: Різдвяна ялинка 22 Elia: Гине саджанець клематиса 60 Belka_e: Ваші улюблені рододендрони 133 Ворон: лікуємо ялівець 32 ZG: Ялиця Нордмана (кавказька) 8 lubov: Бордюр з ялинок 21 Tsvetaev: Дерен білий Елегантіссіма 69 Енджі: берези 18 Fleur: омолодження клематисів 49 oksana_pil: щеплення мигдалю 13 Busja: Верба козяча. Як розмножити? 42 зима: Декоративний глід Paul Scarlett 34 TatianaCher: Чи можна так сформувати дерева в Підмосков'ї 25 szergej: Кампсис в Підмосков'ї 48 Murena: Бузок і хвойні 15 Юрась: Тамарікс 23 Murena: Калина зморшкуватолиста серед туй 21 websad: лимонник 34 Lara: Hydrangea paniculata Vanille Fraise ® 'Renhy' 18 Оленою: Кипарисовик тупий Nana Gracilis 20 websad: Кислотність грунту для гортензій 76 Вігор: Порадьте живопліт 31 nelly: Посадка модрини і маньчжурського горіха 20 Sunrise: перетримка рододендронів 114 Багіра: Що трапилося з ялицею? 10 Мішина: Гортензія, квітуча на пагонах поточного року 34 makaronka: Бузок на штамбі 38 aleksis: Про декоруванні дорослих блакитних ялин 9 kijkеr: Зимостійкі сорти вейгели 65 Rulaman: морозостійкі ліани 63 websad: Про формуванні волотисте гортензії 31 Nigma: верес 29 DaniilKostylev: Насіння "південних" хвойних 12 oga: горобина арія 5 yupiter: Дерен чоловічий (Кизил звичайний) з насіння 22 yupiter: Зизифус (унаби) 34 Володимирівна: Про обрізку перстачу і самшиту 22 Горянка: манчжурский горіх 51 Tatra: Айлант в Підмосков'ї 13 Wraith: Підсипка землі навколо рододендрона 27 IrinaJ: формування ялинки 84 TatianaCher: Рододендрон Dufthecke або Fragrant Hedge 22 Маргаритка: Міхуроплідник Purpureus і бузина 90 NI: "Обгорілі" хвойні 104 tihonja: Рокитник (він же Cytisus) варто купувати? 6 Міхална: Весняна та літнє підживлення рододендронів 27 Nera: Гортензія дуболістная 9 fenia: Про гортензію деревоподібну 83 GeorgeL: Як відрізнити рододендрон від азалії 17 Королева Ольга: Чи годиться скумпія для Підмосков'я? 43 Murena: Підкажіть чагарник для клумби 23 Багіра: Як розкривати гортензію? 153 Крістя: Посадка блакитної ялини 76 agg: Стрижка молодої огорожі 16 w_tata: живцювання туї 24 serg_serg: Жива огорожа 14 Сальвія: Каштан в квітнику 23 makaronka: Проблема з клематисом 91 kamnelomka: Червоноплідна черемха - шкідники 15 Tern: Як виростити каштан з плоду 44 черв'ячок: обрізка сосни 18 Крістя: Прищіпка хвойних дерев 38 Танюша: магонія падуболистная 21 Helen Hunt: Японські азалії, рододендрони. Огляд після зимівлі 137 NN .: Магнолії 71 Nora: Декоративний яблуневий сад 29 kaktus: пієріс 27 fenia: Горобина, як підщепу? 39 IrinaJ: Молоденький Pinus Peuce 23 Nika: Стрижка під кулю 20 skissa: Кущі для живоплоту 20 NN .: деревовидні півонії 82 Andrei: високоросла чорниця 37 Віктор С .: Швидкорослі, але не виростають до гігантських розмірів хвойні 65 Little bee: в'яз мелколістний 28 logri: Вейгела "Нана Варієгата" 53 Tanya29: шефердія канадська 5 Nika: Жива огорожа в піднятою клумбі 17 Астілька: Про рокитника 27 Nigma: правильна обрізка 44 Світлана О .: дівочий виноград 46 logri: Гортензія "Blue Wave" 12 julia: Відгуки про сортах клематисів 31 фундук: Іва куляста 44 Busja: Терн 25 astrophytum: Огорожа з ялівцю 55 spring: клематиси 1-2м 34 Pixie: Дизайн живоплоту 20 Агрофеня: Допоможіть вибрати сіянець яблуні для садового бонсай 16 Murena: Що з ялівцем? 33 Vegeta: тіньовитривалі хвойні 41 Зимовий: Знову про дланевідние клени 17 Світлана Валентинівна: Вирощування кедра з насіння 15 spring: Садовий бонсай з хвойних 165 Elia: Вибір бузку. Гайзінькалнс, Маленький принц 37 meiv: Іва Черничная / Salix myrtilloides 66 roseland: Дерева і чагарники в ГБС - питання до знавців 60 spring: горобина японська 12 Andy: Іва з червоними пагонами 15 dima: потрібно чагарник 81 Lyudmila: Високий рівень грунтових вод і дерева 47 АМК: Проблеми цвітіння клематисів 45 katiflora: Народний "багно" 34 Kuzina: невдале живцювання 21 Andrei: Жимолость Leycesteria formosa 20 sveta-bir: маленькі хвойні 15 Леля: Схожість насіння яблунь & сумісність підщеп 21 oja: Ялина Сиза "Glauca" 35 Saeco: Живцювання буддлеі Давида 21 І_ТТ: Видові клематиси навмання 20 Nigma: Композиція з "малюків" 16 Аніра: жимолость піліата 10 Зимовий: снежноягодник 24 Горянка: Гортензія черешковая 34 julia: мікробіота 51 MNV: Насіння кедрової сосни корейської 11 katiflora: Виноград на дерев'яній стіні 29 Автоледі: Кущ у парадного ганку 103 Теша: Поруч горобина і клен 26 Okcana: Що посадити в "ноги" клематисів? 65 BVA: вибір дерев 30

Біди не повинно бути?
Як туї переносять такі катаклізми?
Виходячи з розмір / ціна схиляюся до середніх рядках, але ось хотілося б все-таки зрозуміти: яке з наведених вище пропозицій оптимально по співвідношенню розмір саджанця / розмір горщика?
Лаврентьєва Світлана, а можна я трохи поотговаріваю, хоча про це і не просили?
Метрів завдовжки ?
2. Ви збираєтеся стригти туї?
Мало?
Тим більше що зростає Брабант дійсно швидко - навіщо собі зайві проблеми заводити зайвої стрижкою?
А що якщо чергувати туї з ялинами?
Наприклад, з блакитними?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама