Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно вибрати лижі для дитини

  1. Гірські або бігові
  2. Пластикові або дерев'яні
  3. жорсткість
  4. Довжина лиж і палиць
  5. види кріплення

Лижні прогулянки корисні і цікаві. Якщо батьки із задоволенням ходять на лижах, діти нізащо не захочуть від них відставати. І тоді лижні прогулянки перетворюються в цікаве проводження сімейного дозвілля. Втім, навіть якщо ніхто з дорослих в сім'ї не захоплюється лижами, не варто позбавляти цього задоволення дитини. Лижний спорт гартує, підвищує витривалість, сприяє збільшенню обсягу легень, насиченню організму киснем, нарощування м'язової маси, розвиток спритності і рівноваги. Тому не варто гадати, чи варто ставити своє чадо на лижі. Виняток - небажання самої дитини ходити на лижах. Щоб перевірити, чи сподобається йому цей вид спорту, можна для початку взяти лижі напрокат. І тільки в тому випадку, коли дитина явно демонструє захопленість бігом на лижах, є сенс шукати відповідь на питання, як правильно вибрати лижі для дитини. Відповідь на це питання має допомогти знайти батькам продавець-консультант, але досвід показує, що далеко не всі вони готові давати повноцінні консультації. Тому ми вирішили розповісти, як правильно вибрати лижі і палиці для юних спортсменів в даному матеріалі.

Гірські або бігові

Перше питання, на який повинні знайти батьки перед покупкою лижної пари, це для чого вона буде використовуватися Перше питання, на який повинні знайти батьки перед покупкою лижної пари, це для чого вона буде використовуватися. Одна справа, якщо лижі дитині потрібні для гірських спусків, інша справа, якщо він буде бігати на них по відносно рівній місцевості. У першому випадку йому знадобляться гірські лижі, в іншому випадку - бігові. Останні теж бувають різними: класичними, максимально придатними для прогулянок, і коньковимі, ​​призначені для бігу коньковим ходом. Початківцю лижникові коньковие лижі ні до чого, а от якщо дитина займається лижним спортом всерйоз, йому знадобляться саме такі.

Пластикові або дерев'яні

Гірські лижі дерев'яними, як правило, не роблять. А ось при виборі бігових доведеться звернути увагу на матеріал. Дерев'яні лижі обов'язково мають на ковзної поверхні насічки, що нагадують довгі канавки. Вони потрібні для того, щоб лижі не виникали. Однак це, мабуть, єдиний плюс дерев'яних лиж. Пластикові легше, міцніше, служать довше. А при відсутності протиковзких насічок ситуацію можна поправити за допомогою мастила: мастило ковзання наноситься на передню і задню частину ковзної поверхні, а мастило тримання - тонкою смугою по центру. Результат виходить нітрохи не гірше. До того ж коньковие пластикові лижі мають загострені краю, що перешкоджають ковзанню, так що в насічка не потребують. Ще одна перевага пластикових лиж - можливість їх експлуатації при температурі вище нуля градусів, коли сніг мокрий і швидко обліплює дерев'яні лижі, сильно ускладнюючи пересування на них.

Якщо ви вирішили поставити на лижі дитини, яка не досягла і 3 років, вибір звужується: для таких малюків випускають тільки широкі пластикові лижі. На них юний лижник легко навчитися ковзати і тримати рівновагу. Палиці в цьому віці йому не потрібні - вони будуть тільки заважати осягати ази лижного майстерності.

жорсткість

Будь-які лижі, крім призначених для зовсім маленьких лижників, мають вигин. Одні з них легко розпрямляються, так що лижі повністю торкаються поверхні, інші, навпаки, сильно пружинять. Потрібна жорсткість залежить від ваги. Бажано, щоб при натисканні на лижі всією вагою (дитини, для якого призначений спортінвентар), залишався зазор до землі близько 2 мм. Якщо його не залишається, потрібно взяти лижі довші, навіть якщо вони не по росту. Якщо вигин при натисканні все ще залишається надто великою, то є сенс придивитися до лиж коротший. Підібрати лижі підходящої жорсткості важливіше, ніж оптимальної довжини.

Гірські лижі теж бувають різної твердості, але тут її вибирають з урахуванням професіоналізму юного спортсмена. Для початківців гірськолижників і зовсім юних з них краще вибирати м'які, для більш просунутих - середньої жорсткості. Лижі високої жорсткості - не для дітей, їх вибирають професійні спортсмени.

Довжина лиж і палиць

Довжина лиж і палиць - одна з найважливіших їх характеристик лижного комплекту Довжина лиж і палиць - одна з найважливіших їх характеристик лижного комплекту. Якщо вони не підходять, то ходити на них буде непросто, а ймовірність травм підвищується.

При виборі розміру гірських лиж для дитини враховують його вагу і зріст. Для спортсменів, що важать менше 40 кг, релевантним їх вага, для більш важких - зростання:

  • при вазі дитини до 20 кг оптимальна довжина лиж - 70 см;
  • при вазі від 20 до 30 кг - 90 см;
  • від 30 до 40 кг - 100 см;
  • більше 40 кг-по підборіддя, якщо дитина недавно встав на лижі, до носа, якщо він гірськолижник зі стажем.

Палки для гірськолижника не вище 145 см потрібні довжиною 100 см. При зростанні від 147 до 152 см - на 5 см довше. При зростанні 155-160 см - 110 см.

При виборі довжини бігових лиж попросіть дитину підняти руку над головою - ось такої довжини приблизно і повинні бути лижі. В ідеалі класичні повинні бути довшими зростання юного лижника приблизно на 20-25 см, коньковие - на 10-15 см.

Палки для класичного ходу зручні, коли дістають до пахв, для ковзанярського потрібні достовірніше - до плечей.

Для зручності ви можете скористатися таблицею підбору палиць і лиж для дитини для ходьби по лижні.

Зростання дитини Вага дитини Довжина лиж Довжина палиць для класичного ходу Довжина палиць для ковзанярського ходу 100-110 см 20-25 кг 105-115 см 80-85 см 90-95 см 111-125 см 26-30 кг 120-135 см 90 100 см 100-110 см 126-140 см 31-35 кг 135-165 см 100-115 см 110-125 см 141-150 см 36-45 кг 165-180 см 115-125 см 125-135 см 151-160 см 45-55 кг 180-195 см 125-135 см 135-145 см

При більшому зростанні можна користуватися таблицею для дорослих.

види кріплення

При покупці гірських лиж на механізм кріплення слід звертати особливу увагу: важливо, щоб він добре спрацьовував, так як при падінні лижі повинні отстегнуться, інакше травми не минути При покупці гірських лиж на механізм кріплення слід звертати особливу увагу: важливо, щоб він добре спрацьовував, так як при падінні лижі повинні отстегнуться, інакше травми не минути.

При покупці дитині бігових лиж у батьків є варіанти:

  • м'які кріплення;
  • напівтверді;
  • жорсткі.

Перші - це гумки і ремінці, їх можна кріпити навіть на валянки. Другі - більш надійна конструкція, але спеціального взуття теж не вимагає. При виборі жорстких кріплень потрібні спеціальні лижні черевики.

І жорсткі кріплення, і лижні черевики бувають різних типів. Важливо, щоб вони підходили один під одного.

Сучасні автоматичні кріплення типів NNN і SNS більш популярні і прості в експлуатації, вибір черевик для них досить широкий, проте їх вартість може і відлякати.

Nordic 75 - кріплення радянського зразка, з шипами, не так зручні, але коштують дешево. Правда, вибір черевиків до них не так вже й великий

Для маленької дитини доцільно придбати м'які або напівтверді кріплення. Вони послужать довго, особливо якщо це розсувні конструкція. Для дітей постарше економніше купити недорогі кріплення, так як діти швидко ростуть. Підліткам, які захоплюються лижним спортом всерйоз, більше припадуть до душі сучасні кріплення, і відмовляти їм не варто.

Інші характеристики лиж при покупці їх для дитини менш важливі, залишимо цей вибір на ваш смак і смак вашої дитини.

Олена Проніна

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама