Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Реферат - Вивітрювання гірських порід. Осадові гірські породи. Рельєф Чуваської Республіки ».

ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ
Пошук навчального матеріалу на сайті

Пропонуємо нашим відвідувачам скористатися безкоштовним програмним забезпеченням «StudentHelp» , Яке дозволить вам всього за кілька хвилин, виконати підвищення оригінальності будь-якого файлу в форматі MS Word. Після такого підвищення оригінальності, ваша робота легко пройдете перевірку в системах антиплагіат вуз, antiplagiat.ru, РУКОНТЕКСТ, etxt.ru. Програма «StudentHelp» працює за унікальною технологією так, що на зовнішній вигляд, файл з підвищеною оригінальністю не відрізняється від початкового.


Найменування:


Реферат Вивітрювання гірських порід. Осадові гірські породи. Рельєф Чуваської Республіки »

інформація:

Тип роботи: Реферат. Доданий: 24.12.2013. Рік: 2013. Сторінок: 29. Унікальність по antiplagiat.ru:

Опис (план):

ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ   Пошук навчального матеріалу на сайті   Пропонуємо нашим відвідувачам скористатися безкоштовним програмним забезпеченням   «StudentHelp»   , Яке дозволить вам всього за кілька хвилин, виконати підвищення оригінальності будь-якого файлу в форматі MS Word

план:
Введение .............................................................................. ... 3
1. Вивітрювання гірських порід. .............................. .. .................. ..4
2. Осадові гірські породи ........................... .. ...................... ... .9
3. Рельєф і грунтоутворювального породи Чуваської Республіки ................................................................................. .13
Висновок ........................................................................... .28
Література ........................................................................... ..29
Вступ
Вивітрювання - руйнування і хімічна зміна гірських порід і мінералів на поверхні Землі в результаті фізичних, хімічних і органічних процесів. Фізичне - механічний розпад породи на уламки; хімічне - змінюється хімічний склад гірської породи з утворенням мінералів, стійкіших в умовах земної поверхні; біологічне, яке зводиться до механічного роздроблення або хімічної зміни породи в результаті життєдіяльності організмів. Своєрідним типом вивітрювання є грунтоутворення, при якому особливо активну роль відіграють біологічні фактори.
У вологому кліматі на похилих поверхнях однорідних порівняно легко розчинних у воді порід, наприклад, вапняків, що стікають води роз'їдають неправильної форми поглиблення, розділені гострими виступами і гребенями, в результаті чого утворюється нерівна поверхня, відома під назвою каррі. В процесі переродження залишкових продуктів вивітрювання утворюється багато розчинних з'єднань, які зносяться грунтовою водою у водні басейни і входять до складу розчинених солей або випадають в осад. Процеси вивітрювання призводять до утворення різних осадових порід і багатьох корисних копалин: каолінів, охр, вогнетривких глин, пісків, руд заліза, алюмінію, марганцю, нікелю, кобальту, розсипів золота, платини і ін., Зон окислення колчеданних родовищ з їх корисними копалинами і ін.
Вивітрювання гірських порід
Вивітрювання - руйнування гірських порід. Сукупність складних процесів якісного і кількісного перетворення гірських порід і складають їх мінералів, що призводять до утворення продуктів вивітрювання. Відбувається за рахунок дії на літосферу гідросфери, атмосфери і біосфери. Якщо гірські породи тривалий час перебувають на поверхні, то в результаті їх перетворень утворюється кора вивітрювання.
Перетворення гірської породи в грунт відбувається в результаті одночасно йдуть процесів - вивітрювання та ґрунтоутворення.
Розрізняють три види вивітрювання:
1. фізичне (лід, вода і вітер) (механічне);
2. хімічне;
3. біологічне.
1) Фізичне вивітрювання - це процес механічного дроблення гірських порід і мінералів на уламки різної величини і форми без зміни їх хімічного і мінералогічного складу.
Чим більше різниця температур протягом доби, тим швидше відбувається процес вивітрювання. Наступним кроком в механічному вивітрюванні є потрапляння в тріщини води, яка при замерзанні збільшується в об'ємі на 1/10 свого обсягу, що сприяє ще більшому вивітрюванню породи. Якщо брили гірських порід потраплять, наприклад, в річку, то там вони повільно сточуються і подрібнюються під впливом течії. Селеві потоки, вітер, сила тяжіння, землетруси, виверження вулканів також сприяють фізичному вивітрюванню гірських порід. Механічне подрібнення гірських порід призводить до пропускання та затримування породою води і повітря, а також значного збільшення площі поверхні, що створює сприятливі умови для хімічного вивітрювання. В результаті катаклізмів з поверхні можуть обсипатися породи, утворюючи плутонічні породи. Все тиск на них чинять бічні породи, через що плутонічні породи починають розширюватися, що веде до розсипання верхнього шару порід.
2) Хімічне вивітрювання - це сукупність різних хімічних процесів, в результаті яких відбувається подальше руйнування гірських порід і якісної зміни їх хімічного складу з утворенням нових мінералів і з'єднань. Найважливішими факторами хімічного вивітрювання є вода, вуглекислий газ і кисень. Вода - енергійний розчинник гірських порід і мінералів. Основна хімічна реакція води з мінералами магматичних порід - гідроліз, призводить до заміни катіонів лужних і лужноземельних елементів кристалічної решітки на іони водню діссооціірованних молекул води:
KAlSi3O8 + H2O? HAlSi3O8 + KOH
Утворюється підставу (KOH) створює в розчині лужне середовище, при якій відбувається подальше руйнування кристалічної решітки ортоклаза. При наявності CO2 KOH переходить в форму карбонату:
2KOH + CO2 = K2CO3 + H2O
Взаємодія води з мінералами гірських порід призводить також і до гідратації - приєднання частинок води до частинок мінералів. наприклад:
2Fe2O3 + 3H2O = 2Fe2O · 3H2O
У зоні хімічного вивітрювання також широко поширена реакція окислення, якій піддаються багато мінералів містять здатні до окислення метали. Яскравим прикладом окислювальних реакцій при хімічному вивітрюванні є взаємодія молекулярного кисню з сульфідами в водному середовищі. Так, при окисленні піриту поряд з сульфатами і гідратами окисів заліза утворюється сірчана кислота, яка бере участь у створенні нових мінералів.
2FeS2 + 7O2 + H2O = 2FeSO4 + H2SO4;
12FeSO4 + 6H2O + 3O2 = 4Fe2 (SO4) 3 + 4Fe (OH) 3;
2Fe2 (SO4) 3 + 9H2O = 2Fe2O3 · 3H2O + 6H2SO4
3) Біологічне вивітрювання - це руйнування і розкладання гірських порід за участю рослинних і тваринних організмів. Особливо значну роль при цьому відіграють різні рослини і бактерії.
Біологічне вивітрювання відбувається хімічним і механічним шляхом. Відомо, що рослини виробляють різні кислоти, здатні розкладати навіть такі важкорозчинні мінерали, як силікати і алюмосилікати. Крім того, деревні і чагарникові рослини, поселяясь на кам'яних гірських породах, розміщують кореневу систему і в тріщинах. У міру зростання коренева система розклинює тріщини, збільшуючи їх розміри і кількість. Біологічне вивітрювання служить початком грунтоутворювального процесу.
Всі види вивітрювання гірських порід протікають, як правило, одночасно. В результаті спільної дії цих процесів гірські породи руйнуються і перетворюються на уламки великих чи малих розмірів або в пухкі землисті маси.
За зовнішніми ознаками вивітрювання гірські породи поділяють на кілька різновидів:
1) слабовивітрілі (потускнение блиску і побуріння мінералів);
2) средневиветрелие (наявність дрібних тріщин, більш значне побуріння мінералів, поява вторинних мінералів, наприклад каолініту в граніті);
3) сильновивітрілі (порода містить багато тріщин, при ударі видає глухий звук і кришиться на дрібну щебінку або дресву. Багато побуріло мінералів або мінералів, що перетворилися в каолініт, хлорит та ін.).
Ступінь вивітрювання гірських порід буває різною, що визначає зміна їх фізико-механічних властивостей.
У зв'язку з великою пористістю і трещіноватостио осадові гірські породи легше піддаються фізичному і хімічному вивітрюванню, ніж вивержені і метаморфічні. З цієї причини серед вапняків, мергелів, пісковиків і опок часто зустрічаються різновиди, легко руйнуються в природній обстановці і в спорудах. Руйнування вапняків, доломіту і мергелів відбувається зазвичай в результаті розчинення деякої частини вуглекислого кальцію, виносу його і освіти сильно пористих порід.
Новоутворені уламкові породи, опускаючись в більш глибокі частини земної кори і піддаючись великому тиску при високій температурі, перетворюються в метаморфічні породи, за якістю різко відрізняються від вихідних. Процес руйнування одних гірських порід ........
література
1. Бондарік, Г. К. Основи теорії мінливості інженерно-геологічних властивостей гірських порід / Г. К. Бондарік. - М .: Недра, 1971. - 272 с.
2. Ващенко, Н. М. Основи сільського господарства / Н. М. Ващенко. - Москва, Просвещение, 1987. - 576 с.
3. Вплив геологічних факторів на властивості і стан масивів скельних порід. - Апатити, Вид-во Кольського філії АН СРСР, 1975. - 222 с.
4. Гольдштейн, М. Н. Механічні властивості ґрунтів (основні компоненти грунту і їх взаємодія) / М. Н. Гольдштейн. - М .: Стройиздат, 1973. - 375 с.
5. Карлович, І. А. Геологія / І. А. Карлович. - М .: Трікста, 2005. - 704 с.
6. Кузнєцов, В. Г. Літологія. Осадові гірські породи і їх вивчення / В. Г. Кузнецов. - М .: Недрабізнесцентр, 2007. - 512 с.
7. Ломтадзе, В. Д. Інженерна геологія / В. Д. Ломтадзе. - Ленінград: «Надра», 1984.
8. Михайлов, А. Є. Основи структурної геології і геологічного картування / А. Е. Михайлов. - М .: Державне науково-технічне видавництво літератури з геології і охорони надр, 1958. - 376 с.
9. Методи теоретичної геології / під ред. І. І. Абрамовича. - Л .: Недра, 1978. - 235 с.
10. Лошаков, А. Б. Основи сільського господарства / А. Б. Лошаков. - Москва: Просвещение, 1987.



* Примітка. Унікальність роботи вказана на дату публікації, поточне значення може відрізнятися від зазначеного.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама