Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Класифікація та позначення ламп розжарювання

  1. Лампи розжарювання загального призначення
  2. Лампи розжарювання спеціального призначення

Форма колби, характерна лампам розжарювання - каплеподібна, але є й інші

Форма колби, характерна лампам розжарювання - каплеподібна, але є й інші. Вони вносять свій вклад в дизайн побутових і офісних світильників.

Існують лампи розжарювання:

  • загального призначення
  • і лампи розжарювання спеціального призначення.

Лампи розжарювання загального призначення

Застосовуються при висвітленні квартир, адміністративних і промислових територій, вечірніх вулиць і т.д. Такі лампи є найпоширенішим джерелом світла у всіх державах і випускаються в найбільших кількостях. Однак за кількістю різновидів ці лампи становлять дуже маленьку частку від загальної номенклатури всіх ламп розжарювання.

Лампи розжарювання загального призначення розраховані на роботи при напрузі 127 і 220 вольт і випускаються з потужністю від 15 до 1000 ват, причому лампи малої потужності (15 і 25 В) випускаються з вакуумної колбою, інші - з газонаповненої. Ці лампи виробляються з різьбовими цоколями Е14, Е27 і Е40.

Ці лампи виробляються з різьбовими цоколями Е14, Е27 і Е40

Більшість ламп розжарювання загального призначення випускаються з колбою каплеподібної форми, але для установки в люстри або в різні декоративні світильники колба може мати форму свічки, полум'я, циліндра і т.д. У лампах, що наповнюються криптоном, виготовляються колби грибовидной форми, розміри якої помітно зменшені. Такі лампи можуть мати потужність: 40, 60, 75 або 100 ват.

У маркуванні ламп розжарювання загального призначення вказуються їх номінальну напругу і потужність. Відповідно до російськими державними стандартами в маркуванні відбивається також діапазон робочих напруг (наприклад, від 215 до 225 В). У маркуванні вказується також тип лампи (В - вакуумна лампа зі спіралевидним розжарюються тілом, Б - з нагнітання аргоном і біспіральні розжарюються тілом, БК - з нагнітання криптоном і біспіральні розжарюються тілом, МО - лампа для місцевого освітлення). За позначенням типу лампи слід вказівку діапазону робочих напруг, і через дефіс відбивається потужність лампи.

До лампам розжарювання загального освітлення відносяться також дзеркальні лампи, що мають особливу форму колби, оснащені відбивачем, обладнані цоколями Е14, Е27 і Е40 (залежить від потужності). У маркуванні російських ламп цього типу проставляється цифра 3.

У маркуванні російських ламп цього типу проставляється цифра 3

Лампи розжарювання спеціального призначення

Класифікація ламп розжарювання спеціального призначення набагато ширше, ніж загального призначення. До спеціальних ламп відносяться всі транспортні лампи (автомобільні, авіаційні, ж / д лампи, кораблебудівні, тролейбусні). Також спеціальні лампи розжарювання застосовуються в багатьох видах оптичних приладів, великих прожекторах, кінопроекторах, світловимірювальних приладах і так далі - все близько 4000 різновидів. Зазвичай ці лампи виробляються відповідно до галузевих стандартів і з умовами замовника і виробника, а не відповідно до ГОСТ. Форми цоколів, колб, розжарюваного тіла, а також напруга і потужність ламп можуть бути самими різними.

Лампи розжарювання отримують електроживлення від стандартної електромережі. В процесі роботи їм не потрібні додаткові перетворюють або регулюючі пристрої. Лампи вворачиваются в патрон і споживають до 1000 Вт. У побуті переважають моделі від 40 до 100 Вт.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама